Propia ta afacere
history_edu ele.ro calendar_month 14 Sep 2007, 13:45
Te-ai saturat sa fii subaltern? Vrei sa fii propiul tau sef? Crezi ca ti-ar merge mai bine daca ai avea propria afacere? Pai daca da, uite cateva sfaturi pentru a porni in afacerea ta cu dreptul.
Jobul actual
Daca exista un plan de beneficii la locul de munca actual, profita cat mai mult de ele. Fa-ti toate analizele medicale, daca le poti face prin companie. Actualizeaza-ti referintele. Daca seful tau considera ca faci o treaba buna, cere-i frumos sa iti treaca aceasta remarca pe o hartie si trece-o in dosarul tau.
Participa la toate cursurile si sedintele de training platite de companie, nu sti cand iti vor fi de folos.
Planul financiar
Asigura-te ca ai un buget sigur. Daca nu, rezerva-ti un timp pentru a-l stabiliza, inainte sa pleci de la jobul tau stabil. Economiseste bani. Incearca sa traiesti la limita pentru a vedea daca reusesti sa te descurci in caz ca afacerea ta da gres.
Pune-ti economiile intr-un cont. Expertii spun ca e nevoie cam de doi ani pentru ca afacerea ta sa devina profitabila. Ca atare, ai nevoie de resurse pentru a putea supravietui.
Evaluarea de sine
Intreaba-te pe tine si pe cei din jur daca ai calitatiile necesare pentru a fi femeie de afaceri. Sa fii capabil sa stabilesti teluri, sa fii flexibil, auto-didact, disciplinat, sa fii capabil sa faci fata riscurilor si sa te vinzi pe tine si afacerea ta, toate aceastea sunt calitati vitale pentru un bun intreprinzator.
Evalueaza-ti aptitudinile si vezi unde mai e nevoie sa lucrezi, ce anume trebuie ajustat printr-un training aditional, de exemplu.
Ultimele retusuri
Scrie un plan de afaceri complet. Intereseaza-te daca mai exista ceva asamanator cu ideea ta pe piata. Intreaba oamenii direct si vezi ce feed-back obtii, colecteaza date demografice si informatii utile de la alte organizatii care se ocupa cu aceeasi afacare, sau de la agentiile guvernamentale, pentru a crea un profil al consumatorului si pentru a vedea daca exista piata pentru afacerea ta.
Creaza-ti o echipa de experti. Nici nu sti cat de valorosi pot fi si cat de mult pot ajuta la dezvoltarea afacerii tale.
Stabileste-ti teluri de lunga durata, cat si de scurta durata, pentru a stabili astfel un plan de actiune.
Pregatirea familiei
Discuta cu partenerul tau si cu familia si vezi ce impact are pornirea unei afacerii asupra vietii lor. Suportul lor va fi o contributie importanta la succesul afacerii tale.
Alte articole despre