Skip to article

Revino-ti spectaculos in cariera!

Tocmai ai fost disponibilizata.

Sefii tai ti-ai explicat senini ca nu mai au posibilitatea sa plateasca salariile departamentului in care lucrai si ca va trebui sa iti redirectionezi cariera.

Simti ca siguranta ta financiara s-a prabusit subit si ca nu isi va mai reveni, orice ai face?

Lucrurile nu sunt atat de tragice. Cu putin optimism, vei invata sa privesti partea buna a lucrurilor si sa gasesti oportunitatile care, in ciuda aparentelor, chiar exista.


Indiferent de cat de neagra se prezinta situatia acum, este foarte important sa intelegi ca ea este asa cum este nu pentru ca reflecta realitatea de moment, ci pentru ca starea ta psihica este la pamant.

Daca iti vei repeta suficient de des ca dracul nu-i chiar atat de negru vei ajunge si sa crezi asta, iar optimismul isi va face din nou aparitia in mentalitatea ta.

Nu abandona la primul obstacol care iti iese in cale. Da, stiu, o dificultate cat de mica acum pare ca te poate dobori insa gandeste-te ca nici cei mai prosperi in cariera nu au avut intotdeauna numai momente de glorie.

Important este sa nu te descurajezi si sa depistezi exact ceea ce nu ai facut corect, pentru a evita astfel de situatii pe viitor.

Acorda atentie sporita "ambalajului" in care te vinzi. Fiecare job presupune o serie de caracteristici, abilitati si cunostinte pe care un candidat trebuie sa le posede, insa modul cum iti prezinti acele abilitati face mai mult de jumatate din treaba.

Daca ai pus ochii deja pe un job interesant, nu te repezi sa te duci la un interviu. Afla tot ce poti afla despre jobul dorit, despre oamenii care au lucrat acolo, despre cum se prezinta sefii si ce s-ar cere de la tine daca ai lucra acolo. De abia dupa asta pregateste-ti arsenalul pentru a te putea "vinde" cat mai bine.

Nu astepta sa fii cautata. Oricat de capabila ai fi si oricat de bine ar suna CV-ul tau, este foarte posibil ca oamenii potriviti sa nu ajunga niciodata sa il citeasca. Departamentele de resurse umane au deseori criterii foarte ciudate de selectie a candidatilor pentru un job.

Deseori un email bine realizat trimis exact cui trebuie, te poate aduce in sala de asteptare a unui interviu pentru jobul de mult visat.

Articole recomandate

Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante! Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante!
Tot mai multe persoane caută opțiuni prin care să poată avea independență financiară și în același timp să poată să stăpânească exclusiv modul în care își manageriază timpul, astfel încât
Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020 Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020
Elite Business Women (https://ebw.business), cel mai mare club de afaceri românesc dedicat femeilor antreprenor din România, cu prezentă internațională, invită femeile de afaceri să participe la o nouă întrunire, prima din acest an – Elite Meetup:
Ai schimbat locul de munca? S-ar putea sa ai nevoie de fisa medicala pentru angajare Ai schimbat locul de munca? S-ar putea sa ai nevoie de fisa medicala pentru angajare
Un job nou inseamna o noua etapa in viata ta! Probabil ca esti incantata de schimbarea aparuta si de oportunitatile pe care aceasta le aduce. Daca te afli in situatia de a schimba locul de munca, exista cateva aspecte la care sa fii atenta. Dincolo de faptul ca urmeaza sa te adaptezi noului birou
3 modalitati prin care poti scapa de teama vorbitului in public 3 modalitati prin care poti scapa de teama vorbitului in public
Vorbitul in public este printre cel mai des intalnite temeri ale oamenilor. Iar daca ne gandim la faptul ca noi relationam zilnic cu alte persoane si discutam mereu cu oamenii, aceasta temere pare relativ usor de depasit. Ei bine, pentru unii oameni nu este chiar atat de usor. Insa solutii exista
Elite Business Women te invata cum sa atragi finantare - Un hotel in valoare de 10 milioane de EURO, construit prin Ajutor de Stat Elite Business Women te invata cum sa atragi finantare - Un hotel in valoare de 10 milioane de EURO, construit prin Ajutor de Stat
Elite Business Women, un club dedicat femeilor antreprenor din țară și din străinătate, prezintă o analiză cu privire la sursele de finanțare pe care antreprenorii le au la dispoziție. Conform Roxanei Mircea, consultant în atragerea de fonduri UE