Skip to article

Romancele au mai multe "locuri de munca" si sunt platite doar pentru unul dintre ele, constata un studiu

Romancele au mai multe "locuri de munca" si sunt platite doar pentru unul dintre ele, constata un studiu
Cel puțin 6 din 10 femei din România petrec între 2 și 6 ore în medie pentru a face treburile casnice sau pentru a rezolva probleme legate de familie, pe lângă cele 8 ore pe care le petrec la locul de muncă, arată un sondaj realizat de Bestjobs.

Studiul a constatat că, pentru a face față tuturor responsabilităților, 8 din 10 femei din România au declarat că, de obicei, își sacrifică timpul de odihnă și se culcă noaptea târziu.

7 din 10 angajați români au mai spus că vor mânca pe fugă sau chiar vor rata anumite mese.

93% dintre respondenți au dezvăluit că își sacrifică hobby-urile personale pentru a avea suficient timp dedicat familiilor lor.

Majoritatea angajatelor (51%) a estimat că dispune de cel mult o oră pe zi pentru a se relaxa, în timp ce 11% dintre femei au spus că nu au deloc timp liber pentru ele însele.

2 din 3 angajați au spus că au până la două ore pe zi doar pentru ei, în timp ce 8,7% au spus că au până la 4 ore pentru ei înșiși.

Care sunt cele mai dificile sarcini?

De departe, cea mai solicitantă activitate pe care femeile trebuie să o desfășoare zilnic, în afară de locul de muncă, este gătitul (80%).

Curățarea casei ocupă locul doi (77%), urmată de cumpărături (33%), spălare vase (30%), spălătorie și călcat (28%). Îngrijirea copiilor este o activitate mai puțin provocatoare pentru majoritatea femeilor din România, în timp ce alte activități, cum ar fi temele pentru copii și activitățile extrașcolare sunt considerate solicitante doar pentru 15% dintre respondenți.

Citeste mai mult pe RisCo.ro

Articole recomandate

Sezonul concediilor. Legislatia in vigoare si ce faci daca angajatorul nu ti-l acorda? Sezonul concediilor. Legislatia in vigoare si ce faci daca angajatorul nu ti-l acorda?
Dreptul la concediu de odihna anual platit este garantat tuturor salariatilor , iar Codul Muncii reglementeaza clar regulile de acordare a zilelor libere. Legislatia privind concediul de odihna Vara este sezonul concediilor. Multe companii opteaza pentru programarea zilelor libere alocate
5 meserii perfecte pentru persoanele creative 5 meserii perfecte pentru persoanele creative
Ești o persoană creativă și cauți o meserie pe măsură, care să îți permită să îți dai frâu liber imaginației? Din fericire, la ora actuală ai la dispoziție numeroase opțiuni. În continuare,
Cum iti regasesti echilibrul, odata cu reintoarcerea la birou Cum iti regasesti echilibrul, odata cu reintoarcerea la birou
Dupa o perioada indelungata caracterizata de o lipsa de previzibilitate, in care angajatii au fost nevoiti sa se adapteze rapid la diferite schimbari din mediul profesional, lucrurile par ca se intorc la normalitatea de dinainte de criza sanitara. Acest lucru inseamna, pentru foarte multi angajati,
Marirea de salariu. Cum o obtii si ce tactici trebuie sa aplici? Marirea de salariu. Cum o obtii si ce tactici trebuie sa aplici?
Renegocierea remuneratiei trebuie facuta in locul potrivit, intr-un moment oportun si cu argumente clare. Cand si cum ceri o marire de salariu? Stim cu totii ca pentru un angajat devotat, cu proiecte finalizate cu succes si un portofoliu bogat de activitati,  intarzierea obtinerii unei mariri
Salariile romanilor, dupa anii de pandemie. In ce domenii sunt bine platiti angajatii? Salariile romanilor, dupa anii de pandemie. In ce domenii sunt bine platiti angajatii?
Dupa valul de disponibilizari din prima perioada, sistarea angajarilor si adoptarea somajului tehnic, mai multe domenii dau semne de revenire. Salariile unor romani au inceput sa creasca. In continuare, munca in strainatate este cea mai bine remunerata. Totusi, si in tara, frizerii, inginerii si