Skip to article

Romanii vor sta acasa de 1 mai

Romanii vor sta acasa de 1 mai
Bucuresti, 30 aprilie 2010 - 68% dintre romani vor petrece 1 mai la gratar sau la iarba verde in orasul in care locuiesc sau in imprejurimi, doar 32% alegand sa petreaca Ziua Muncii la mare sau la munte, potrivit unui poll online initiat si gazduit de www.casefaraintermediari.ro in perioada 22-29 aprilie 2010.

In mod paradoxal insa, 44% dintre romanii care vor pleca la mare sau la munte vor aloca anul acesta pentru mini-vacanta de Ziua Muncii un buget mai mare fata de anul trecut, dintre acestia, 34% raspunzand ca intentioneaza sa plateasca cu 50 de procente mai mult decat in 2009.

Potrivit aceluiasi sondaj online realizat de www.casefaraintermediari.ro, 41,3% dintre respondenti au declarat ca vor cheltui mai putin de 1 mai, iar 14,5% afirma ca vor cheltui la fel ca anul trecut.

Participantii la poll-ul online au afirmat in proportie de 38% ca sunt dispusi sa plateasca doar 50 de RON pentru inchirierea pentru o noapte a unei camere, de 1 mai, aproape 34% vor cheltui 100 de RON, in timp ce doar 28% se arata mai instariti, intentionand sa plateasca peste 100 si 150 de RON.

"Rezultatele sondajului pe care l-am realizat reflecta realitatea trista in care traim. Somajul, lipsa banilor si a unei situatii financiare stabile de la luna la luna le-au rapit romanilor chiar si micile placeri, cum este mini-vacanta de 1 mai. Acestei realitati economice i se adauga insa si lipsa de flexibilitate a sistemului turistic romanesc, care chiar si in criza refuza sa scada preturile la cazare si in general sa ofere promotii reale la serviciile turistice", a declarat Gabriela Carmen Enescu, director general al site-ului de tip FSBO www.casefaraintermediari.ro si initiatorul sondajului online.

Conform datelor furnizate de portalul www.casefaraintermediari.ro, varianta preferata de cazare este la particular, pentru care au optat 34,42% din respondenti, urmata indeaproape de optiunea pentru hotel, cu 34,2% si pentru pensiune, cu 31,3%. Indiferent insa de preferintele de cazare ale acestora, un lucru e cert, romanii isi rezerva singuri vacanta, 84% dintre participantii la sondaj afirmand ca nu apeleaza la intermediari precum agentiile de turism.

"Preferinta clara a romanilor de a-si rezerva vacanta ei insisi transmite un mesaj important: romanii au devenit tot mai constienti de avantajul tranzactiilor directe sau in sistem For Sale by Owner: economia mare pe care o fac prin inlaturarea comisioanelor de agentie. Aceasta tendinta de a nu mai apela la intermediari este tot mai des intalnita odata cu inceputul crizei si in cazul vanzarii sau cumpararii unei locuinte. In contextul economic actual, fiecare leu salvat conteaza, putand face chiar diferenta intre o camera la o pensiune de 4 sau 3 margarete sau intre o locuinta cu finisaje de calitate mai buna sau mai slaba", a adaugat Gabriela Carmen Enescu.

Poll-ul online a fost initiat de site-ul www.casefaraintermediari.ro si sustinut de doua portaluri partenere, rol.ro si 9am.ro. Sondajul s-a desfasurat in perioada 22-29 aprilie 2010 pe un esantion de 1526 de respondenti, dintre care 70% barbati si 30% femei

Articole recomandate

De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie? De ce videochatul nu a fost afectat de pandemie?
De ce este videochatul o meserie cautata pe vreme de pandemie? Desi pare surprinzator, exista si industrii care nu au fost deloc afectate de pandemie. In contextul prabusirii economice, industria videochatului este una dintre cele care nu au avut de suferit. Persoanele care activeaza in acest
Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv Bune practici pentru crearea unui mediu de lucru Euromaster atractiv
Atunci cand incepi sa lucrezi pentru un angajator nou, cu siguranta iti doresti sa ai parte de o experienta care sa te ajute sa te dezvolti din punct de vedere profesional. Vrei sa pui in aplicare si sa iti dezvolti abilitatile actuale, dar si sa deprinzi altele noi. Totodata, iti doresti sa ai
De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou? De ce este necesar un aparat profesional pentru cafea intr-un birou?
Cafeaua reprezintă ceasul deșteptător pentru mulți dintre noi. O gură de cafea și ne umplem instant de multă energie și nu este de mirare: cofeina își face mereu treaba. Studiile privind consumul de cafea în mediul business în România
Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista? Cum iti dai seama ca o oferta de angajare in videochat in Bucuresti este cu adevarat profesionista?
Daca alegi studioul potrivit, cariera de videochat in Bucuresti iti poate aduce numeroase satisfactii. Cum reusesti insa sa faci diferenta intre diferitele oferte de angajare? Ce diferentiaza o companie serioasa de una care nu merita increderea ta? Iata cateva elemente de care e bine sa tii cont!
Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti Joburile care iti ofera cazare gratuita in Bucuresti
Începutul este mereu greu, dar nimeni nu se așteptă să fie atât de greu pentru un tânăr să locuiască singur în capitala României. Deși țara noastră nu este una dintre cele mai scumpe țări din Europa, salariile pentru un