Sapte lucruri pe care nu trebuie sa le spui niciodata unei colege insarcinate

Sapte lucruri pe care nu trebuie sa le spui niciodata unei colege insarcinate
  calendar_month        
Femeile, in general, tind sa acorde mai multa atentie la detalii, pun intrebari politicoase si fac complimente. Barbatii in schimb, sunt mult mai concentrati pe munca. Cand o femeie ramane insarcinata, pare ca apreciaza mai mult atitudinea barbatilor decat cea a femeilor.

De ce se intampla asta? Deoarece o femeie insarcinata va fi aproape mereu oprita pe hol de o alta femeie si se va discuta despre sarcina ei. Un barbat nu ar face asta, deoarece un barbat doar se gandeste cum ar arata femeia respectiva daca nu ar fi insarcinata. Femeile totusi fac deseori gafe si deranjeaza prin comentariile lor. Am realizat o lista mai jos cu cele mai deranjante lucruri pe care trebuie sa eviti sa le spui cand vorbesti cu o colega insarcinata.

1.Daca nu poti sa spui nimic bun, mai bine taci din gura.

2.Sub nicio circumstanta sa nu ii spui unei femei insarcinate ca este "mare", "imensa" sau "enorma". Daca vrei sa fie un compliment, cu siguranta nu este si reformuleaza-ti ideea pana sa spui ceva.

3.Nu intreba niciodata o femeie daca este insarcinata, in cazul in care nu ti-a spus cineva cu siguranta sau un apropiat de-al tau stie direct de la ea. Nu exista un loc de pe planeta in care sa te ascunzi de furia ei, daca femeia nu este insarcinata. Probabil ca va ramane impietrita in fata oglinzii ore intregi sau va muri de foame pentru a evita astfel de comentarii.

4.Daca o femeie se apropie de varsta ideala de a avea un copil, sau daca este maritata de mult timp si tot nu a ramas insarcinata, nu intreba de ce nu planuieste sa faca un copil curand. Daca nu ti-a spus nimic inca, este clar ca nu e treaba ta si este complet neprofesional.

5.Nu intreba o femeie daca este fericita ca va intra in concediu de maternitate si se va bucura de o vacanta buna. Sa cresti un copil nu este acelasi lucru cu un concediu prelungit, deoarece in spital nu se servesc bauturi cu umbreluta si schimbatul scutecelor nu este o experienta prea placuta. O femeie insarcinata poate considera ca o insulta ideea ca, plecarea de la munca pentru cresterea unui copil este la fel de usoara ca o plimbare in parc.

6.Nu intreba niciodata o femeie daca are gemeni. Se va simti prost.

7.Nu intreba o femeie daca ii poti pune mana pe burta. Daca faci asta, o vei pune intr-o situatie proasta. Se va gandi ca daca refuza, tu o vei crede mojica.

Recomandari