Skip to article

Sfaturi pentru tinerii manageri

Tocmai ti-ai inceput cariera in domeniul managementului si ti-ai propus obiective marete? Ai in subordine cel putin 3 oameni si iti doresti sa ii ajuti sa devina o echipa si sa aduca astfel rezultate cat mai bune companiei? Atunci cand esti la inceput de drum trebuie sa iei in considerare anumite sfaturi si sa te folosesti de acestea. Doar asa vei reusi sa ai succes in afacerea pe care o conduci.

1. Stabileste obiective clare


Pare un sfat destul de logic pe care orice manager il urmeaza. Din pacare insa, tinerii manageri se pierd in detalii si "trag" in prea multe directii. Uita astfel care este lucrul cel mai important si nu se concentreaza suficient pentru a-l obtine.

Gandeste-te la cel mai important lucru pentru companie, stabileste-l ca tel primordial, scrie-l pe o foaie de hartie, discuta cu echipa si atribuie sarcinile fiecarui subordonat. Stabileste-ti si un termen limita la care sa indeplinesti obiectivul, astfel incat toata lumea sa fie mai motivata.

2. Gandeste-te la lucrurile pe care echipa nu ar trebui sa le faca

Stabileste taskuri clare pentru fiecare angajat si asigura-te ca acestia au inteles ce au de facut. Pentru inceput ar fi bine sa ii monitorizezi, sa le oferi sfaturi si sugestii acolo unde este cazul si sa ii ajuti cu nelamuririle pe care le au.

Dincolo de acest lucru, stabileste o lista de lucruri pe care oamenii pe care ii manageriezi nu ar trebui sa le faca. Spre exemplu, trimite fiecaruia un mail in care sa le specifici punctual ce anume nu ar trebui sa faca. Printre aceste lucruri se numara: intarzierea mailurilor catre clienti, amanarea taskurilor din motive indoielnice, nerespectarea termenelor limita, schimbarea prioritatilor setate de tine si asa mai departe. Desigur, aceste reguli le stabilesti tu si in functie de domeniul de activitate al companiei, dar si in functie de taskurile fiecarui angajat.

3. Nu te teme de esec

Oricat de mult efort ai depune intr-o companie, sansele sa nu iasa totul asa cum iti doresti sunt existente. Reduse, dar existente. Daca te lovesti intotdeauna de aceasta temere, nu vei reusi niciodata sa te dezvolti ca manager, sa ai rezultate remarcabile si sa contibui activ si cu succes la rezultatele firmei pe care o conduci. Toti managerii mari si-au infruntat temerile, au fost determinati sa incerce in ciuda eventualelor riscuri si sa isi asume responsabilitatea pentru posibilele esecuri.

4. Evalueaza-te in mod obiectiv

Daca vrei sa devii pe zi ce trece mai buna ca si manager este indicat sa ai o privire de ansamblu obiectiva in ceea ce te priveste. Fa-ti un test de evaluare ca si manager. In acelasi timp roaga-i pe subordonatii tai sa te evalueze in mod obiectiv. Pentru ca ei sa faca acest lucru ar trebui sa le permiti sa iti inmaneze rezultatele fara sa ii obligi sa se semneze pe foaie. Doar in acest fel iti vei da seama ca raspunsurile sunt sincere.

Imbunatateste lucrurile la care nu excelezi. Nu doar pentru companie, ci si pentru tine si pentru rezultate personale mai bune.

5. Poarta-te frumos cu angajatii

Daca esti manager nu inseamna ca trebuie sa ii tratezi cu superioritate pe subalternii tai. Rezultatele finaledepind de modul in care se desfasoara relatia voastra. Cu cat vei reusi sa te intelegi mai bine cu ei, cu atat lucrurile se vor afla mai mult in avantajul tuturor.

Autor: Ana-Maria Dragota

Articole recomandate

Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante! Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante!
Tot mai multe persoane caută opțiuni prin care să poată avea independență financiară și în același timp să poată să stăpânească exclusiv modul în care își manageriază timpul, astfel încât
Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020 Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020
Elite Business Women (https://ebw.business), cel mai mare club de afaceri românesc dedicat femeilor antreprenor din România, cu prezentă internațională, invită femeile de afaceri să participe la o nouă întrunire, prima din acest an – Elite Meetup:
Ai schimbat locul de munca? S-ar putea sa ai nevoie de fisa medicala pentru angajare Ai schimbat locul de munca? S-ar putea sa ai nevoie de fisa medicala pentru angajare
Un job nou inseamna o noua etapa in viata ta! Probabil ca esti incantata de schimbarea aparuta si de oportunitatile pe care aceasta le aduce. Daca te afli in situatia de a schimba locul de munca, exista cateva aspecte la care sa fii atenta. Dincolo de faptul ca urmeaza sa te adaptezi noului birou
3 modalitati prin care poti scapa de teama vorbitului in public 3 modalitati prin care poti scapa de teama vorbitului in public
Vorbitul in public este printre cel mai des intalnite temeri ale oamenilor. Iar daca ne gandim la faptul ca noi relationam zilnic cu alte persoane si discutam mereu cu oamenii, aceasta temere pare relativ usor de depasit. Ei bine, pentru unii oameni nu este chiar atat de usor. Insa solutii exista
Elite Business Women te invata cum sa atragi finantare - Un hotel in valoare de 10 milioane de EURO, construit prin Ajutor de Stat Elite Business Women te invata cum sa atragi finantare - Un hotel in valoare de 10 milioane de EURO, construit prin Ajutor de Stat
Elite Business Women, un club dedicat femeilor antreprenor din țară și din străinătate, prezintă o analiză cu privire la sursele de finanțare pe care antreprenorii le au la dispoziție. Conform Roxanei Mircea, consultant în atragerea de fonduri UE