Skip to article

Sfaturi pentru tinerii manageri

Sfaturi pentru tinerii manageri
Tocmai ti-ai inceput cariera in domeniul managementului si ti-ai propus obiective marete? Ai in subordine cel putin 3 oameni si iti doresti sa ii ajuti sa devina o echipa si sa aduca astfel rezultate cat mai bune companiei? Atunci cand esti la inceput de drum trebuie sa iei in considerare anumite sfaturi si sa te folosesti de acestea. Doar asa vei reusi sa ai succes in afacerea pe care o conduci.

1. Stabileste obiective clare


Pare un sfat destul de logic pe care orice manager il urmeaza. Din pacare insa, tinerii manageri se pierd in detalii si "trag" in prea multe directii. Uita astfel care este lucrul cel mai important si nu se concentreaza suficient pentru a-l obtine.

Gandeste-te la cel mai important lucru pentru companie, stabileste-l ca tel primordial, scrie-l pe o foaie de hartie, discuta cu echipa si atribuie sarcinile fiecarui subordonat. Stabileste-ti si un termen limita la care sa indeplinesti obiectivul, astfel incat toata lumea sa fie mai motivata.

2. Gandeste-te la lucrurile pe care echipa nu ar trebui sa le faca

Stabileste taskuri clare pentru fiecare angajat si asigura-te ca acestia au inteles ce au de facut. Pentru inceput ar fi bine sa ii monitorizezi, sa le oferi sfaturi si sugestii acolo unde este cazul si sa ii ajuti cu nelamuririle pe care le au.

Dincolo de acest lucru, stabileste o lista de lucruri pe care oamenii pe care ii manageriezi nu ar trebui sa le faca. Spre exemplu, trimite fiecaruia un mail in care sa le specifici punctual ce anume nu ar trebui sa faca. Printre aceste lucruri se numara: intarzierea mailurilor catre clienti, amanarea taskurilor din motive indoielnice, nerespectarea termenelor limita, schimbarea prioritatilor setate de tine si asa mai departe. Desigur, aceste reguli le stabilesti tu si in functie de domeniul de activitate al companiei, dar si in functie de taskurile fiecarui angajat.

3. Nu te teme de esec

Oricat de mult efort ai depune intr-o companie, sansele sa nu iasa totul asa cum iti doresti sunt existente. Reduse, dar existente. Daca te lovesti intotdeauna de aceasta temere, nu vei reusi niciodata sa te dezvolti ca manager, sa ai rezultate remarcabile si sa contibui activ si cu succes la rezultatele firmei pe care o conduci. Toti managerii mari si-au infruntat temerile, au fost determinati sa incerce in ciuda eventualelor riscuri si sa isi asume responsabilitatea pentru posibilele esecuri.

4. Evalueaza-te in mod obiectiv

Daca vrei sa devii pe zi ce trece mai buna ca si manager este indicat sa ai o privire de ansamblu obiectiva in ceea ce te priveste. Fa-ti un test de evaluare ca si manager. In acelasi timp roaga-i pe subordonatii tai sa te evalueze in mod obiectiv. Pentru ca ei sa faca acest lucru ar trebui sa le permiti sa iti inmaneze rezultatele fara sa ii obligi sa se semneze pe foaie. Doar in acest fel iti vei da seama ca raspunsurile sunt sincere.

Imbunatateste lucrurile la care nu excelezi. Nu doar pentru companie, ci si pentru tine si pentru rezultate personale mai bune.

5. Poarta-te frumos cu angajatii

Daca esti manager nu inseamna ca trebuie sa ii tratezi cu superioritate pe subalternii tai. Rezultatele finaledepind de modul in care se desfasoara relatia voastra. Cu cat vei reusi sa te intelegi mai bine cu ei, cu atat lucrurile se vor afla mai mult in avantajul tuturor.

Autor: Ana-Maria Dragota

Articole recomandate

Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara
Despre Art Studio Art Studio Bucuresti iti ofera mai mult decat un loc de munca intr-un studio videochat profesionist. Este locul care iti poate oferi siguranta financiara, stabilitate si confort, totul conform cu legile impuse pe piata muncii. Jobul de model de videochat la Art Studio imbina
Antreprenoriat feminin in Romania Antreprenoriat feminin in Romania
Anul 2020 este unul care va rămâne în istorie – pandemia a afectat viețile tuturor, atât cele personale, cât și cele profesionale și a lăsat o ampremntă grea și asupra economiei naționale, dar și celei globale. Nici pentru
Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti? Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti?
Una dintre cele mai mari probleme pentru un model aflat la început de carieră este identificarea celor mai bune oferte de angajări videochat . La o simplă căutare în anunțurile din site-urile de joburi vei descoperi sute de oferte, care mai de care mai tentante,
Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau
Orice bucătărie de restaurant include 5 zone distincte: depozitare, spălat, pregătire, gătit, servit. Însă ceea ce dictează modul în care vei aranja aceste zone este meniul restaurantului tău. În funcție de acesta se așează totul
Top 5 cele mai cautate cursuri in pandemie Top 5 cele mai cautate cursuri in pandemie
Luam parte impreuna la acelasi scenariu, dar adevarul este ca fiecare simtim starea actuala si o intepretam, intr-un mod diferit. Unii mai afectati decat ceilalti, altii mai increzatori in fortele proprii, mai hotarati ca niciodata de a creste si a evolua. Indiferent in care dintre situatii ne