Skip to article

Tinteste sus si atinge-ti tinta in cariera

Ce diferentiaza oamenii care au succese extraordinare in cariera de cei care nu? In experienta mea de consiliere in cariera (career coaching), am ajuns sa cred ca totul incepe cu faptul ca acestia tintesc sus.

Sa fiu clar: mai toata lumea vrea lucruri extraordinare in cariera. Dar cei mai multi oameni raman la nivel de vise sau sperante. Sunt foarte putini cei care decid ferm sa faca din dorintele lor realitate, indiferent care sunt costurile. Sunt foarte putini cei care cu adevarat tintesc sus.

Insa de aici incepe totul. Ai nevoie sa iei aceasta decizie, de a avea o cariera extraordinara . Constientizand ca nu se va intampla cu una cu doua, ca pentru asta este esential sa iesi din zona ta de confort, sa te comporti, sa comunici si sa gandesti in moduri pe care majoritatea oamenilor nu le folosesc, altfel majoritatea oamenilor ar avea cariere de succes.

Daca pornesti cu aceasta atitudine la drum, mai devreme sau mai tarziu, vei atinge obiectivele tale ambitioase. Acest lucru se va intampla mai devreme daca inveti de la profesionistii care au deja realizari extraordinare si modelezi conduita lor. Aici te voi ajuta eu, discutand cateva aspecte cheie care diferentiaza carieristii de succes de restul:

1. Carieristii de succes se adapteaza.

Daca ceea ce incearca pentru a atinge un obiectiv nu functioneaza, incearca o alta metoda. Daca nici aceasta nu merge, invata din experienta si trec la alta metoda. Tot asa, din aproape in aproape, ajung eventual la metoda care functioneaza.

Majoritatea oamenilor nu face asa. Se tem extraordinar de mult de esec si au o toleranta scazuta la acesta. Asa ca dupa una, maxim doua incercari, abandoneaza si aleg sa spuna ca nu se poate, iar apoi sa dea vina pe ceva extern ce nu pot controla.

2. Carieristii de succes pun invatarea pe primul loc.

Cand accepta un nou job, acestia fac asta in primul rand pentru oportunitatea de invatare pe care acesta il ofera. Sunt dispusi sa faca sacrificii considerabile la nivel de bani primiti, lejeritatea jobului sau timpul liber ramas pentru sansa de a invata ceva nou si valoros. De abia dupa ce au ajuns la un nivel inalt de competenta, ei incep sa se gandeasca la celelalte beneficii.

Majoritatea oamenilor, desi se declara dornica sa invete, este dispusa sa faca putine sacrifici in acest sens. De pilda, majoritatea oamenilor este indignata daca compania unde lucreaza o trimite la un training care are loc in week-end. La fel, foarte putini oameni investesc din propriul venit pentru a merge la un curs sau un training de calitate.

3. Carieristii de succes fac networking.

Ei inteleg ca lumea de business este o mare retea, in care este important sa fii bine conectat pentru a te face vazut si a te promova. Ei inteleg ca succesul este rezultatul atat al competentei profesionale, cat si al valorii retelei tale profesionale.

Drept urmare, aceste persoane merg constant la evenimente, conferinte, intalniri in domeniul lor de interes, sunt sociabile, cunosc oameni noi si stiu cum sa intretina relatiile cu acestia. In timp, aceste obiceiuri le aduc informatii, recomandari, oportunitati de afaceri sau de angajare pe care altfel le-ar accesa mult ai greu sau deloc.

Tinteste sus si urmeaza modelul carieristilor de succes, iar in timp vei vedea acelasi nivel de rezulte pe care ei il obtin. Succes!

Autor: Eduard Ezeanu">Tinteste sus si atinge-ti tinta in cariera


Tinteste sus si atinge-ti tinta in cariera

Articole recomandate

Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante! Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante!
Tot mai multe persoane caută opțiuni prin care să poată avea independență financiară și în același timp să poată să stăpânească exclusiv modul în care își manageriază timpul, astfel încât
Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020 Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020
Elite Business Women (https://ebw.business), cel mai mare club de afaceri românesc dedicat femeilor antreprenor din România, cu prezentă internațională, invită femeile de afaceri să participe la o nouă întrunire, prima din acest an – Elite Meetup:
Ai schimbat locul de munca? S-ar putea sa ai nevoie de fisa medicala pentru angajare Ai schimbat locul de munca? S-ar putea sa ai nevoie de fisa medicala pentru angajare
Un job nou inseamna o noua etapa in viata ta! Probabil ca esti incantata de schimbarea aparuta si de oportunitatile pe care aceasta le aduce. Daca te afli in situatia de a schimba locul de munca, exista cateva aspecte la care sa fii atenta. Dincolo de faptul ca urmeaza sa te adaptezi noului birou
3 modalitati prin care poti scapa de teama vorbitului in public 3 modalitati prin care poti scapa de teama vorbitului in public
Vorbitul in public este printre cel mai des intalnite temeri ale oamenilor. Iar daca ne gandim la faptul ca noi relationam zilnic cu alte persoane si discutam mereu cu oamenii, aceasta temere pare relativ usor de depasit. Ei bine, pentru unii oameni nu este chiar atat de usor. Insa solutii exista
Elite Business Women te invata cum sa atragi finantare - Un hotel in valoare de 10 milioane de EURO, construit prin Ajutor de Stat Elite Business Women te invata cum sa atragi finantare - Un hotel in valoare de 10 milioane de EURO, construit prin Ajutor de Stat
Elite Business Women, un club dedicat femeilor antreprenor din țară și din străinătate, prezintă o analiză cu privire la sursele de finanțare pe care antreprenorii le au la dispoziție. Conform Roxanei Mircea, consultant în atragerea de fonduri UE