Skip to article

Vorbareata sau tacuta, cum este mai bine?

Vorbareata sau tacuta, cum este mai bine?
Iti petreci minim 8 ore pe zi intr-un birou in care mai sunt cel putin 5 persoane? Atunci invariabil vei interactiona cu ele pe parcursul orelor de munca.

Ti-ai pus vreodata intrebarea cum esti in relatiile cu ceilalti? Cat de mult vorbesti si cat taci in orele de birou?

Am intrebat cateva prietene cum sunt in relatiile cu ceilalti colegi si am primit raspunsuri foarte variate:

"Eu vorbesc tot timpul. Asa m-am obisnuit de acasa, unde toata ziua vorbesc cu sora mea despre orice si procedez la fel si la birou. Oricum este destul de multa galagie in birou, asa ca nu cred ca turuiala mea continua supara pe cineva." (Mirela, 24 ani, copy-writer)

"N-am timp sa vorbesc la birou. De abia am timp sa imi termin taskurile zilnice. Este destul de stresant la un moment dat sa nu auzi decat sunetul tastelor, insa te obisnuiesti in timp. Mi-as dori sa am timp sa vorbesc cu colegele, macar putin, mai ales ca nici acasa nu vorbesc, locuind singura." (Andra, 28 ani, coordonator de program)

"Eu sunt o persoana tacuta, insa din timiditate, nu din alte motive. Colegele vorbesc destul de des in birou, isi povestesc una-alta, vorbesc despre taskurile primite la birou. Insa de cate ori imi fac curaj sa pornesc o conversatie, vine alta colega si da cate o replica foarte isteata care ma pune imediat in umbra, asa ca de cele mai multe ori ma multumesc sa tac si sa le ascult pe ele." (Monica, 23 ani, redactor)

Fiecare raspuns parea bine argumentat, asa ca m-am simtit oarecum dezorientata in incercarea mea de a stabili un "cum este mai bine" sa fii la birou. Iar apoi mi-am dat seama brusc ca exact incercarea de stabilire a unui tipar anuleaza autenticitatea fiecarei manifestari.

Poti avea zile in care sa te simti euforica, vesela si dornica sa vorbesti cu toata lumea. Poti schimba experiente, ganduri si pareri cu toata lumea, fara sa agasezi, din contra, facand auditoriul sa iti soarba fiecare cuvant.

Asa cum poti scoate 20 de cuvinte toata ziua la birou, fara sa fii suparata sau ingrijorata de ceva anume.

Stiu ca lumea obisnuieste sa stabileasca tipare si chiar se simte indreptatita sa faca acest lucru, intotdeauna. Insa cel mai important lucru mie una mi se pare starea fiecareia dupa ziua de munca.

Daca ai simtit ca esti ok cu tine insati, indiferent de cat de mult sau putin ai vorbit in ziua respectiva, atunci totul este bine. In definitiv, asta conteaza.

Vorbareata sau tacuta, cum este mai bine?

Articole recomandate

Munca de acasa in pandemie: avantaje si dezavantaje Munca de acasa in pandemie: avantaje si dezavantaje
Munca de acasa a devenit varianta cea mai buna in timpul pandemiei de coronavirus. Foarte multe companii au ales sa isi lase angajatii sa lucreze de la domiciliu pentru a evita raspandirea noului virus aparut din China. Lucrul de acasa are insa avantaje si dezavantaje. Multi angajatori au dezvaluit
INTERVIU Claudia Purde, fondatoarea Prichindel.ro, despre cum sa ai o afacere de succes in timpul pandemiei INTERVIU Claudia Purde, fondatoarea Prichindel.ro, despre cum sa ai o afacere de succes in timpul pandemiei
Pentru majoritatea dintre noi, pandemia de coronavirus a adus cu sine nenumarate temeri, de la cele legate de sanatatea proprie si a celor dragi la griji privind siguranta financiara si a continuitatii business-urilor. Cu aceste temeri s-a confruntat si Claudia Purde, fondatoarea magazinului online
Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe SRL
Antreprenorii pot fi actionari unici in mai multe societati cu raspundere limitata, potrivit unui act normativ privind modificarea Legii societatilor. Legea adoptata de Parlament in decembrie 2019 vizeaza anularea interdictiei de a fi actionar unic in mai multe societati cu raspundere limitata sau
Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante! Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante!
Tot mai multe persoane caută opțiuni prin care să poată avea independență financiară și în același timp să poată să stăpânească exclusiv modul în care își manageriază timpul, astfel încât
Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020 Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020
Elite Business Women (https://ebw.business), cel mai mare club de afaceri românesc dedicat femeilor antreprenor din România, cu prezentă internațională, invită femeile de afaceri să participe la o nouă întrunire, prima din acest an – Elite Meetup: