Skip to article

Vorbareata sau tacuta, cum este mai bine?

Vorbareata sau tacuta, cum este mai bine?
Iti petreci minim 8 ore pe zi intr-un birou in care mai sunt cel putin 5 persoane? Atunci invariabil vei interactiona cu ele pe parcursul orelor de munca.

Ti-ai pus vreodata intrebarea cum esti in relatiile cu ceilalti? Cat de mult vorbesti si cat taci in orele de birou?

Am intrebat cateva prietene cum sunt in relatiile cu ceilalti colegi si am primit raspunsuri foarte variate:

"Eu vorbesc tot timpul. Asa m-am obisnuit de acasa, unde toata ziua vorbesc cu sora mea despre orice si procedez la fel si la birou. Oricum este destul de multa galagie in birou, asa ca nu cred ca turuiala mea continua supara pe cineva." (Mirela, 24 ani, copy-writer)

"N-am timp sa vorbesc la birou. De abia am timp sa imi termin taskurile zilnice. Este destul de stresant la un moment dat sa nu auzi decat sunetul tastelor, insa te obisnuiesti in timp. Mi-as dori sa am timp sa vorbesc cu colegele, macar putin, mai ales ca nici acasa nu vorbesc, locuind singura." (Andra, 28 ani, coordonator de program)

"Eu sunt o persoana tacuta, insa din timiditate, nu din alte motive. Colegele vorbesc destul de des in birou, isi povestesc una-alta, vorbesc despre taskurile primite la birou. Insa de cate ori imi fac curaj sa pornesc o conversatie, vine alta colega si da cate o replica foarte isteata care ma pune imediat in umbra, asa ca de cele mai multe ori ma multumesc sa tac si sa le ascult pe ele." (Monica, 23 ani, redactor)

Fiecare raspuns parea bine argumentat, asa ca m-am simtit oarecum dezorientata in incercarea mea de a stabili un "cum este mai bine" sa fii la birou. Iar apoi mi-am dat seama brusc ca exact incercarea de stabilire a unui tipar anuleaza autenticitatea fiecarei manifestari.

Poti avea zile in care sa te simti euforica, vesela si dornica sa vorbesti cu toata lumea. Poti schimba experiente, ganduri si pareri cu toata lumea, fara sa agasezi, din contra, facand auditoriul sa iti soarba fiecare cuvant.

Asa cum poti scoate 20 de cuvinte toata ziua la birou, fara sa fii suparata sau ingrijorata de ceva anume.

Stiu ca lumea obisnuieste sa stabileasca tipare si chiar se simte indreptatita sa faca acest lucru, intotdeauna. Insa cel mai important lucru mie una mi se pare starea fiecareia dupa ziua de munca.

Daca ai simtit ca esti ok cu tine insati, indiferent de cat de mult sau putin ai vorbit in ziua respectiva, atunci totul este bine. In definitiv, asta conteaza.

Vorbareata sau tacuta, cum este mai bine?

Articole recomandate

Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux! Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux!
Banii sunt mai importanți ca oricând. Mai ales în perioada asta, plină de necunoscute. Când multe joburi dispar sau sunt prost plătite, videochatul în Iași e o opțiune serioasă pentru tine. Oricâte probleme ar fi peste tot, domeniul ăsta
Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara
Despre Art Studio Art Studio Bucuresti iti ofera mai mult decat un loc de munca intr-un studio videochat profesionist. Este locul care iti poate oferi siguranta financiara, stabilitate si confort, totul conform cu legile impuse pe piata muncii. Jobul de model de videochat la Art Studio imbina
Antreprenoriat feminin in Romania Antreprenoriat feminin in Romania
Anul 2020 este unul care va rămâne în istorie – pandemia a afectat viețile tuturor, atât cele personale, cât și cele profesionale și a lăsat o ampremntă grea și asupra economiei naționale, dar și celei globale. Nici pentru
Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti? Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti?
Una dintre cele mai mari probleme pentru un model aflat la început de carieră este identificarea celor mai bune oferte de angajări videochat . La o simplă căutare în anunțurile din site-urile de joburi vei descoperi sute de oferte, care mai de care mai tentante,
Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau
Orice bucătărie de restaurant include 5 zone distincte: depozitare, spălat, pregătire, gătit, servit. Însă ceea ce dictează modul în care vei aranja aceste zone este meniul restaurantului tău. În funcție de acesta se așează totul