Vrei cariera perfecta pentru tine? Iata cum o poti avea!

Vrei cariera perfecta pentru tine? Iata cum o poti avea!
  calendar_month        
Cariera actuala nu iti mai ofera provocarile necesare evolutiei profesionale?

Afla ca este posibil ca, fara macar sa iti dai seama, sa urmezi un traseu profesional nu tocmai potrivit pentru tine, pentru felul tau de a fi si pentru dorintele tale adanci.

Vrei sa descoperi daca, intr-adevar, urmezi cariera perfecta sau daca ar fi mai indicat sa faci o schimbare profesionala de proportii?

Iata care sunt metodele prin care iti vei da seama ce ai de facut si ce pasi ai de urmat pentru a gasi cariera potrivita pentru tine!

1. Cariera actuala te face fericita?

Una dintre cele mai la indemana metode de a descoperi daca ai urmat cariera perfecta pentru tine sau dimpotriva este chestionarea sentimentelor tale vizavi de viata profesionala.

Te simti implinita si fericita? Esti multumita de evolutia ta profesionala, consideri ca esti in punctul in care trebuia sa fii in acest moment al vietii tale si ai un plan optimist de cariera pentru urmatorii ani? Daca raspunsurile tale sunt afirmative, atunci devine evident faptul ca ai cariera perfecta si ca te indrepti in directia potrivita.

Daca, din contra, te afli la capatul opus al spectrului, inseamna ca a venit momentul sa intreprinzi o schimbare pe plan profesional. Aminteste-ti ca iti petreci mai bine de o treime din viata muncind, de aceea este esential ca activitatea profesionala sa iti aduca satisfactii, nu frustrari, dezamagiri si stres.

2. Identifica-ti pasiunile

Odata ce ai constatat ca ai nevoie de o schimbare in cariera, urmatorul pas este acela de a te intoarce la ceea ce te face cu adevarat fericita: pasiunile proprii. Acorda-ti timp suficient pentru a gasi acea combinatie fericita dintre pasiune si productivitate, care are cele mai mari sanse sa te implineasca atat sufleteste, cat si din punct de vedere financiar.

3. Mergi pe mana unui test de cariera

Poate fi dificil sa descoperi ce anume te face cu adevarat fericita, de aceea nu ezita sa incerci varianta unui test de cariera. Un asemenea test va scoate la iveala atat care iti sunt pasiunile, cat si felul in care acestea pot fi corelate cu abilitatile si cunostintele tale profesionale.

Incearca, asadar, un test de cariera pentru a afla mai multe despre punctele tale forte, despre ceea ce iti place si ce anume nu iti place si despre felul in care toate acestea pot influenta alegerea carierei perfecte pentru tine.

4. Apeleaza la serviciile unui life coach

In cele din urma, dupa ce ai bifat pasii de mai sus, ai mai putea incerca o ultima varianta de a descoperi cariera perfecta pentru tine: life coaching-ul.

Un "antrenor de viata" (life coach) te poate ajuta sa identifici ce anume iti doresti cu adevarat de la viata profesionala si poate cauta, alaturi de tine, cele mai potrivite solutii de viitor. Cu ajutorul unui life coach, poti concepe teluri realizabile si gasi metodele potrivite pentru a le atinge, rand pe rand.

Daca hotarasti sa apelezi la serviciile unui life coach, este important sa retii ca un asemenea specialist - un mentor cu abilitati de bun ascultator si capabil sa te motiveze - nu iti va putea fi de un real folos in absenta unei deschideri si a unei sinceritati maxime din partea ta.

Fii pregatita sa te dezvalui asa cum esti, cu calitati si defecte, cu incertitudini si nesigurante, pentru ca "antrenorul de viata" sa te poate ghida cu succes catre cea mai potrivita cariera pentru tine si, implicit, catre fericire.

Autor: D.S.
Recomandari