Skip to article

3 teste de personalitate care te ajuta sa iti alegi cariera ideala

3 teste de personalitate care te ajuta sa iti alegi cariera ideala Teste de personalitate
De multe ori ignorate, testele de personalitate au o importanta cruciala in alegerea unei cariere ideale. Ele te ajuta sa iti descoperi toate aspectele care te definesc si iti scot la suprafata slabiciunile, dar si punctele forte, elemente pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand iti alegi viitoarea cariera.

Desi multe teste de personalitate nu iti indica exact ce profesie te va face sa te simti implinita, ele iti pot sugera o cariera in care sa ai succes.

1. Testul de personalitate Myers Briggs

Testul Myers Briggs este unul dintre cele mai populare teste de personalitate din lume si se bazeaza pe psihologia Jung, dupa elvetianul Carl Gustav Jung, cel care a fondat psihologia analitica si care a creat 16 tipologii de personalitate, bazate pe 4 grupe care evidentiaza opozabilitatea.

Astfel, in functie de raspunsurile oferite in cadrul testului, vei afla daca esti o persoana introvertita sau extravertita, intuitiva sau dependenta de senzatii, ganditoare sau emotiva si perceptiva sau aplecata spre judecata.

Pe parcursul mai multor ani de cercetare, Katharine Cook Briggs si Isabel Briggs Myers au extrapolat datele care indicau ca fiecare persoana se potriveste unui anume tip din cele 16 posibile. In timp ce nici o insusire nu este mai presus de cealalta, oamenii care se regasesc in cele mai comune dintre combinatiile de mai sus prezinta aceleasi preferinte pentru cariera.

2. Testul culorilor

Acest sistem de interpretare a culorilor este un alt test de personlitate care te poate ajuta in alegerea unei cariere optime in functie de felul tau de a fi. Practic, el iti imparte personalitatea in una din cele patru culori: portocaliu, albastru, auriu si verde. In timp ce tu folosesti calitatile fiecarei culori in viata ta, testul va determina care culoare te descrie cel mai bine ca persoana si cum esti perceputa de cei din jur.

Astfel, daca esti "portocalie", ai o fire spontana si gandesti in perspectiva, in timp ce albastrul te reprezinta ca fiind o persoana ce iubeste armonia si echilibrul in viata sa. Daca iubesti verdele, inseamna ca esti o fire analitica, careia ii place sa lucreze cu datele, ai un bun spirit de observatie si studiezi mediul inconjurator.

Si in final, daca preferi auriul, inseamna ca apreciezi ordinea lucrurilor si esti o fire responsabila. Stiind toate aceste lucruri, ai sanse mult mai mari sa te indrepti catre o cariera de succes.

3. Testul inteligentei multiple

Teoria lui Howard Gardener nu este chiar un test de personalitate, insa munca sa are implicatii ce dureaza destul de mult timp in alegerea carierelor. Sa stii cum functioneaza creierul tau si cum este procesata informatia poate fi de un real ajutor in cazul alegerii unei profesii.

Astfel, potrivit lui Gardener, exista opt tipuri de inteligenta, pe care toata lumea le foloseste pentru a invata: verbal-lingvistica, logico-matematica, corporal-kinestetica, naturalistica, interpersonala, intrapersonala, muzical-ritmica si vizual-spatiala. Testul inteligentei multiple poate dezvalui in ce zona actionezi mai bine si astfel te ajuta sa iti afli mai usor tipul de job care ti se potriveste.

Articole recomandate

Cariere femei: 8 joburi excelente pentru sexul frumos Cariere femei: 8 joburi excelente pentru sexul frumos
Stai toata ziua online si esti la curent cu ultimele noutati in materie de fashion sau IT? Esti pasionata de design arhitectural, dar profesezi in cu totul alt domeniu? Ei bine, nu rata cele ce urmeaza, caci iti dezvaluim cele mai tari 8 joburi pentru femei de la ora actuala, intocmite pentru
Joburi bine platite: cum sa gasesti usor o cariera banoasa Joburi bine platite: cum sa gasesti usor o cariera banoasa
Schimbarile tot mai dese pe piata muncii au facut ca din ce in ce mai mult angajati sa fie frustrati de locurile de munca actuale si sa-si doreasca o schimbare in cariera. In special cei ai caror salariu s-a diminuat sau nu a mai crescut in ultimul an, sunt cei mai predispusi la o reorientare