4 metode prin care poti depasi un blocaj profesional

4 metode prin care poti depasi un blocaj profesional
  calendar_month       web risco.ro  
Tuturor ni se poate intampla la un moment dat sa experimentam un blocaj profesional. Poate fi provocat fie de o suprasolicitare, fie de un esec sau o dezamagire, de lipsa motivatiei sau de mediul de lucru toxic. Desi primul instinct este sa renunti, un astfel de episod poate fi depasit cu brio, daca iti acorzi putin timp, rabdare si incredere. Criza este temporara si trebuie sa o abordezi ca pe o cumpana, sa iti stabilesti strategia si sa actionezi. Iata patru metode care te pot ajuta sa depasesti un blocaj in sfera profesionala:

Ia o pauza!

Este cel mai bun sfat si functioneaza in majoritatea cazurilor. Nu vei depasi blocajul daca stai permanent cu gandul la ceea ce te nemultumeste. Incearca sa te indepartezi de situatie, sa te relaxezi, sa te calmezi si vei vedea lucrurile dintr-o alta perspectiva. Cateva zile libere si alte preocupari decat cele profesionale pot face diferenta pentru psihicul tau. Important este sa crezi in tine, sa accepti ca sunt lucruri care te pot depasi la un moment dat, ca un esec nu este capat de lume.

Analizeaza situatia la rece!

Dupa ce ti-ai limpezit gandurile, este momentul sa pui totul pe hartie si sa faci o analiza obiectiva. Descopera ce te-a adus intr-o anumita situatie, ce anume ti-a provocat o reactie negativa, cauta alternative si in final, pune-le in aplicare! Este important sa renunti la gandirea potrivit careia tu esti de vina pentru tot ce ti s-a intamplat negativ, uneori sunt doar circumstante. Autocritica este buna doar atat timp cat este productiva. Totodata, nu trebuie sa cazi in capcana de a arunca vina pe altii.

Aplica strategia pas cu pas

Daca vrei sa mai dai o sansa situatiei in care te regasesti, aplica strategia pas cu pas. Organizeaza-te, stabileste-ti prioritati si incepi cu sarcinile cele mai usoare. Fiecare obiectiv atins iti va aduce satisfactie si te va incuraja sa mergi mai departe. Cere ajutorul daca ai nevoie si asculta si parerile celor din jur. Treptat, situatia poate fi detensionata si blocajul depasit.

Fa o schimbare!

Daca intampini tot mai des blocaje in viata profesionala si orice ai face ajungi in acelasi punct, este cazul sa iei in calcul o schimbare majora. Sa te intrebi si sa raspunzi sincer daca esti in locul in care trebuie, daca profesia chiar ti se potriveste, daca simti ca este drumul pe care merita sa continui. Poate fi dificil sa accepti ca nu esti pe calea cea buna, dar este un inceput. Frustrarile permanente si stresul iti pot afecta in timp si sanatatea fizica, iar acesta ar trebui sa fie un semnal de alarma.
Citeste continuarea pe risco.ro
Recomandari

Newsletter Ele.ro

E criza sau nu e criza
  • person

    "tot ce facem in viata va avea ecou in eternitate"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right