Skip to article

Antreprenoriat feminin in Romania

Antreprenoriat feminin in Romania
Anul 2020 este unul care va rămâne în istorie – pandemia a afectat viețile tuturor, atât cele personale, cât și cele profesionale și a lăsat o ampremntă grea și asupra economiei naționale, dar și celei globale.

Nici pentru antreprenoriat nu a fost un an prea bun, numărul de înființări noi (SRL, PF, SC) ajungând la cel mai scăzut nivel din ultimii 5-10 ani. Însă nu ar trebui să ne lăsăm descurajați, chiar dacă ne aflăm într-o perioadă plină de incertitudini , de multe ori în viață trebuie să ne asumăm riscuri pentru a avansa.

Luna octombrie este cunoscută în SUA ca luna întreprinderilor mici deținute de femei. De ce să nu sărbătorim și să încurajăm și femeile antreprenor în România? Conform datelor analizate de REGnet, din Oficiul Național al Registrului Comerțului, în ianurie 2019 existau aproximativ 517.000 de afaceri deținute de femei, dintr-un total de 1,38 milioane. Numărul acesta s-a aflat în continuă creștere în ultimii ani, și nu există niciun motiv de ce acest trend să nu continue. O perioadă de criză, poate să reprezinte și o oportunitate, de implementa lucruri noi, de a experimenta și a aduce schimbări pozitive. Așadar, ce vă împiedică să faceți saltul și să vă deschideți propria afacere? Frica, lipsa de experiență, lipsa de bani?

Indiferent de motiv, toate aceste impedimente au soluții. Dacă frica este ceea ce vă oprește, vă recomandăm să citiți cât mai multe cărți de dezvoltare personală și afaceri. Veți descoperi că frica este firească, toți oamenii de afaceri s-au confrontat cu acest fel de sentimente înainte de a începe. Frica este ceva natural, o reacție și un sentiment cât se poate de normal. Atâta timp cât știm să controlăm și să redirecționam fricile noastre într-o direcție constructivă, totul o să fie în regulă.

Dacă lipsa de experiență este ceea ce vă oprește, din nou, există soluții simple. Puteți găsi un partener de afaceri mai experimentat sau puteți găsi un mentor. Conectați-vă cu alte femei antreprenor, veți descoperi că există multe femei antreprenor dornice să ajute și să ghideze alte femei. Trebuie doar să căutați activ aceste grupuri, să luați parte la evenimente și workshop-uri și să începeți să vă construiți rețeau de persoane cu aceași mentalitate cât mai curând posibil.

Dacă lipsa banilor este ceea ce vă oprește, puteți găsi parteneri de afaceri care dispun de capital, să căutați investitori sau puteți lua și un credit. În cazul unui credit puteți accesa fie un credit bancar, fie un credit nebancar (IFN). Dacă suma de bani de care aveți nevoie este mai mare, atunci cu siguranță ar trebui să optați pentru un credit bancar. Dacă afacerea dvs nu necesită o investiție așa de mare, puteți accesa și un credit nebancar. Este posibil să găsiți un credit IFN performant, cu dobânzi rezonabile și în plus, aceste credite sunt mai ușor de obținut. Înainte de a contracta un credit IFN, comparați ofertele disponibile. Puteți face acest lucru cu ușurință pe Moneezy – o platformă online de comparare împrumuturi nebancare, 100% gratuită, rapidă și ușor de folosit.

Nu există o rețetă universală pentru succes în viață sau în afaceri, trebuie să încercați diverse lucruri și să vă adaptați pe măsură ce dobândiți noi informații și abilități.

Articole recomandate

Un nou job in Romania. Uimitor ce trebuie sa faci daca ocupi acest post Un nou job in Romania. Uimitor ce trebuie sa faci daca ocupi acest post
Un nou job a aparut in Romania, in Cluj. Reprezentantii unei firme cu capital italian au observat ca angajatii au devenit foarte retrasi si antisociabili in perioada pandemiei, cand au fost nevoiti sa lucreze la distanta.  Pentru a veni in sprijinul angajatilor, compania italiana a creat un
Nu mai poti "dribla" aceasta limba straina: a venit timpul pentru cursuri de engleza online! Nu mai poti "dribla" aceasta limba straina: a venit timpul pentru cursuri de engleza online!
“Online-ul este viitorul!”, cu siguranta auzi din ce in ce mai des acest lucru. Cam toate domeniile de activitate si-au pregatit, pe langa varianta de prezentare fizica, si una virtuala. La fel se intampla acum si in educatie, dezvoltandu-se o serie de programe printre care si cele de
Mereu se poate mai bine! Iata de ce sa alegi un curs de dezvoltare personala in Bucuresti! Mereu se poate mai bine! Iata de ce sa alegi un curs de dezvoltare personala in Bucuresti!
Succesul de care te bucuri la scoala, inclusiv la examene importante precum cel de bacalaureat, nu reprezinta, din pacate, si o garantie a succesului in viata de adult. Acest lucru se intampla deoarece, din mai multe puncte de vedere, scoala romaneasca actuala pregateste copiii si adolescentii mai
3 beneficii ale sistemelor Linux intr-un plan pentru servere dedicate 3 beneficii ale sistemelor Linux intr-un plan pentru servere dedicate
Daca vrei sa achizitionezi un plan pentru servere dedicate, probabil inca nu te-ai hotarat ce sistem de operare sa folosesti. Desi aceasta decizie tine de preferintele personale, fiecare alternativa vine la pachet cu avantaje si dezavantaje. Iata 3 beneficii ale utilizatorilor care aleg Linux! 1.
O femeie jurnalista a efectuat un experiment: ea s-a inregistrat pe site-ul webcam BongaCams si a castigat 800 de euro! O femeie jurnalista a efectuat un experiment: ea s-a inregistrat pe site-ul webcam BongaCams si a castigat 800 de euro!
În timpul pandemiei, pe Internet au început să apară multe informații despre modalități alternative de a câștiga bani. Am început să ne întrebăm ce oportunități moderne oferă și ce opțiuni merită