Cand apelezi la un freelancer si care sunt conditiile unei bune colaborari?

Cand apelezi la un freelancer si care sunt conditiile unei bune colaborari?
  calendar_month       web risco.ro  
In ultimii ani, tot mai multe companii aleg sa lucreze cu freelanceri, punctual, pe anumite proiecte sau perioade. Atunci cand volumul de munca in firma este mare sau apar proiecte importante variantele sunt: incadrarea unei persoane cu un contract de munca full-time/part-time, colaborarea cu agentii/firme specializate pe un anumit domeniu sau alegerea unui freelancer. Ultima varianta este preferata datorita costurilor, flexibilitatii colaborarii si a expertizei intr-un anumit domeniu.

Cand este utila colaborarea cu un freelancer?

Freelancerul este o persoana specializata pe un anumit domeniu, care lucreaza in regim de colaborare, in baza unui contract de prestari servicii, pe o anumita perioada. Pentru ca lucreaza independent, frelancerii isi stabilesc propriul program, tarifele si isi calculeaza timpii de livrare a proiectelor. Chiar daca unele companii au fost reticente la colaborarea cu persoane din afara firmei, in ultimii ani, freelancerii sunt tot mai cautati. La intrebarea-Cand apelez la un freelancer? raspunsul poate fi una dintre urmatoarele situatii:

- in perioadele cu volum de munca mare intr-un interval de timp scurt (angajarea unei persoane implica procesul de recrutare, care de multe ori este de durata, birocratia impusa de Codul Muncii si apoi pregatirea noului angajat. Prin colaborarea cu un freelancer procesul este mai rapid, lucrezi cu un specialist in domeniu si conditiile de colaborare sunt clare)

- cand ai nevoie de un expert pe un anumit segment/ proiect (freelancer-ul iti poate veni in sprijin pe un anumit domeniu- de la contabilitate, la design, publicitate, comunicare, marketing)


Citeste continuarea pe risco.ro
Recomandari

Newsletter Ele.ro

ai fost vreodata
  • person

    "poezia e creaa￯ie,e viaa￯a￯ tra￯ita￯ pe verticala￯ chiar a￯i o secunda￯..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right