Cui i se potriveste un job in retail si care sunt posibilitatile de avansare

Cui i se potriveste un job in retail si care sunt posibilitatile de avansare
  calendar_month        
Îți place să comunici și să interacționezi cu oamenii? Industria de retail este una dintre cele mai populare opțiuni de carieră.

Domeniul se referă la vânzarea cu amănuntul de produse, în magazine specializate (îmbrăcăminte, încălțăminte, alimente, cosmetice, electrocasnice etc.), însă și online sau prin vânzări ce implică să contactezi direct clienții (telefonic, prin vizite pe teren). Chiar dacă evoluează foarte mult și cumpărăturile online, în Vest se estimează că peste 72% din cumpărături se vor face în continuare în magazinele fizice.

Consultant vânzări sau asistent vânzări

Îți place să ghidezi oamenii în experiența lor din magazin? La început, dacă nu ai mai lucrat în domeniu, poți aplica pentru postul de consultant vânzări sau asistent vânzări. Acesta presupune să vorbești cu clienții în mod constant, să aranjezi produsele în magazin pentru a menține o experiență bună și plăcută, în care oamenii să poată alege ce își doresc și ce au nevoie.

Agent de vânzări

Un agent de vânzări este o persoană dinamică, deschisă și comunicativă și care se ocupă de atragerea de noi clienți pentru un anumit brand. Așa cum arată și lista de oferte, există numeroase joburi de agent de vânzări în cadrul domeniului de retail. Dacă ești o persoană carismatică, ai abilități bune de comunicare și îți dă un sentiment de împlinire faptul că îți atingi obiectivele de vânzări, atunci poate acest post este potrivit pentru tine.

Manager de magazin

Poți progresa către postul de manager de magazin - dacă ești proactivă, capabilă și bună la gestionarea și administrarea sarcinilor tale. Acest rol presupune organizarea, planificarea și coordonarea magazinului, realizarea de inventare, urmărirea indicatorilor de performanță și atingerea obiectivelor de vânzare ale magazinului.

Manager zonal de vânzări

Dacă ești foarte bună în meseria ta, poți ajunge să promovezi pe posturi de management. Numeroase lanțuri de magazine au nevoie de manageri de zonă - job care presupune extinderea bazei actuale de clienți existenți, aducerea de noi clienți. Acest job implică deplasări la sediul clienților și lucrul îndeaproape cu echipa de vânzări și suport vânzări.

Specialist marketing

Tot în segmentul de retail, poți aplica pentru posturi de specialist marketing. Acestea presupun și lucrul în mediul online, având ca obiectiv promovarea produselor către segmentul de clienți ales prin canalele de social media, prin tot felul de instrumente și tehnici de comunicare online. Vei învăța despre marketing prin email-uri, cum să redactezi mai bine texte și tehnici de marketing online.Retailul oferă o mulțime de oportunități de creștere în poziții creative sau de conducere, așa că poate fi o opțiune bună pentru o carieră pe termen lung.

Foto: Alexandra Maria / Pexels

Recomandari

Newsletter Ele.ro

raspuns la inspiratie de duminica
  • person

    "nu regreta niciodata ceea ce ai indraznit sa faci ...regreta ce nu ai facut si ai vrut"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right