Skip to article

Cum negociezi o marire de salariu. Ponturi care te vor ajuta sa reusesti!

Cum negociezi o marire de salariu. Ponturi care te vor ajuta sa reusesti! Marire de salariu
Criza economica este o problema actuala, care nu da semne ca se va rezolva in curand. Tocmai de aceea, o negociere de salariu nu este un lucru tocmai usor. Dar daca stii ce pasi trebuie sa urmezi si care sunt regulile pe care trebuie sa le respecti, atunci discutia cu seful tau poate fi una cu rezultatele dorite.

Fixeaza suma

Inainte de a demara procesul, trebuie sa-ti fixezi o suma rezonabila pe care doresti s-o obtii. Pentru aceasta, intereseaza-te cam care sunt remuneratiile practicate in general in sectorul tau de activitate. In momentul negocierii, solicita o suma usor mai mare decat cea pe care speri s-o obtii, pentru a fi sigura ca o vei obtine.

In ce moment ceri o marire

Momentul cel mai propice pentru a cere o marire de salariu este sfarsitul de an, cand poti face o evaluare a actiunilor desfasurate in timpul anului care s-a sfarsit. Bineinteles, aceasta recunoastere a muncii tale trebuie sa se bazeze pe rezultatele bune obtinute. Incarca-te cu argumente, cifre si realizari.

Insa nu e cazul sa te arati mandra, ci din contra: nu trebuie sa pari pretentioasa atunci cand te vinzi. O alta regula, la fel de importanta, este sa nu vorbesti in timpul acestei negocieri de problemele tale personale si de motivul pentru care ai nevoie de o marire de salariu. Ideea e sa nu amesteci sfera privata cu viata profesionala. Doar competentele tale trebuie discutate.

Pune-ti in valoare experienta si vechimea in cadrul firmei, asigura-ti superiorul ca vei contribui la dezvoltarea firmei daca salariul te va stimula.

Alege momentul potrivit

Alege-ti un moment in care seful tau e binedispus. Daca e nervos din cauza ca tocmai a pierdut un contract, atunci nu e momentul sa-i comunici dorinta ta.

In timpul sedintei, fii relaxata, zambitoare si hotarata (evita agresivitatea). Argumenteaza-ti dorinta si sansele nu pot fi decat de partea ta!

Articole recomandate

Meserii banoase: 7 joburi cu salariu mare de la inceput Meserii banoase: 7 joburi cu salariu mare de la inceput
Chiar daca pasiunea si aptitudinile tale nu sunt in mod necesar compatibile cu cele mai banoase meserii, iti poti incepe primii ani pe piata muncii testand joburi cu salariu mare inca de la inceput. Este bine stiut faptul ca posturile entry-level sunt modest remunerate, cu mici exceptii deloc de
Succes la job: cum demonstrezi ca meriti o marire de salariu Succes la job: cum demonstrezi ca meriti o marire de salariu
Stii ca ai succes la job atunci cand primesti o marire de salariu, fara sa misti un deget. Din pacate, realitatea nu este intotdeauna atat de roz, iar tu trebuie sa te folosesti de toate calitatile tale de negociator perspicace. Invata sa pretinzi ceea ce ti se cuvine, cu tact si argumente
Invata sa faci economii dintr-un salariu minim! Invata sa faci economii dintr-un salariu minim!
A economisi bani este o sarcina mult mai usor de spus decat de facut. Nu trebuie sa disperi daca veniturile tale s-au redus considerabil si nici nu trebuie sa te infometezi pentru a supravietui. Este suficient sa-ti modifici putin stilul de viata si vei putea reusi sa pui niste bani deoparte chiar