Skip to article

Diferitele tipuri de coaching

Diferitele tipuri de coaching
Coaching-ul este un serviciu profesional disponibil pentru dezvoltarea generala si imbunatatirea calitatilor unui individ dintr-o organizatie. Si totusi, chiar daca termenul de "life coaching" este mult mai cunoscut decat orice altceva in acest domeniu, exista si alte forme si tipuri de coaching de care putem alege sa ne folosim in viata, atat in ceea ce priveste partea personala, cat si cea profesionala.

Coaching-ul in general este deblocarea potentialului unei persoane de a-si maximiza propriile performante. Acest serviciu ghideaza persoanele cum sa invete mai degraba decat sa le invete anumite lucruri.

Mentor in coaching

Un mentor in coaching este acea persoana care ajuta o alta persoana sau o organizatie sa isi imbunatateasca anumite aptitudini si abilitati pentru obtinerea anumitor scopuri bine delimitate. Aceasta forma de mentorat a devenit de curand foarte populara pe piata carierelor de succes, pentru ca asemenea persoane sunt angajate tot mai des in organizatii si firme din toata lumea. Exista si doua metode de coaching: directiv si non-directiv.

Prima metoda presupune ca un mentor sa ghideze o persoana anumite strategii si abilitati pentru obtinerea succesului, iar cea de-a doua metoda se defineste nu prin predarea de anumite lucruri, ci mai mult prin adresarea de intrebari prin care persoana in cauza sa descopere solutiile sau raspunsurile si sa treaca mai departe in indeplinirea scopurilor sale.

Tipuri de coaching

1. Coaching in afaceri

In ziua de azi, multe companii sau organizatii angajeaza asemenea mentori pentru a ajuta la cresterea productivitatii angajatilor si de asemenea pentru imbunatatirea dezvoltarii generale a companiei. Acesti profesionisti lucreaza cu angajatii la diferite nivele si pe diferite departamente ale organizatiei in cauza si prin intermediul metodelor directive sau non-directive, ii invata sa rezolve probleme, sa isi imbunatateasca performantele si sa faca din munca lor ceva de calitate.

Protrain.ro este un brand care ofera servicii de coaching in cariera, consultanta si consiliere profesionala pentru persoanele ce isi doresc sa ajunga mai sus, indiferent de nivelul la care se afla in momentul de fata.
Mentoratul in cariera mai este recunoscut si pentru ca unii angajati sau echipe de lucru au nevoie de asistenta in initierea de proiecte noi, pentru construirea de strategii, dar si pentru ghidarea in indeplinirea anumitor targeturi.

2. Coaching in viata

Acest serviciu de coaching in viata se aseamana destul de mult cu mentoratul in cariera sau in afaceri, doar ca aici este vorba despre viata personala a unui individ. Cu ajutorul unor invataturi potrivite provenite din partea unui life coach, o persoana poate sa descopere acele zone in care are probleme in viata, dar mai ales felul in care ar putea sa le rezolve.

Acest lucru nu se refera doar la coaching-ul in viata personala, ci se poate extinde si la viata profesionala a unui individ care doreste sa afle ce il tine pe loc. Un life coach te va ajuta sa obtii un echilibru intre viata personala si cariera, mai ales daca exista un conflict intre aceste doua parti. Acest mentor pentru viata lucreaza la toate aspectele ce ar putea imbunatati dezvoltarea unei persoane, asadar coaching-ul este recomandat in orice situatie.

Articole recomandate

Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux! Fa si tu o multime de bani din videochat non-adult in Iasi la Heylux!
Banii sunt mai importanți ca oricând. Mai ales în perioada asta, plină de necunoscute. Când multe joburi dispar sau sunt prost plătite, videochatul în Iași e o opțiune serioasă pentru tine. Oricâte probleme ar fi peste tot, domeniul ăsta
Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara Art Studio Bucuresti - descopera independenta financiara
Despre Art Studio Art Studio Bucuresti iti ofera mai mult decat un loc de munca intr-un studio videochat profesionist. Este locul care iti poate oferi siguranta financiara, stabilitate si confort, totul conform cu legile impuse pe piata muncii. Jobul de model de videochat la Art Studio imbina
Antreprenoriat feminin in Romania Antreprenoriat feminin in Romania
Anul 2020 este unul care va rămâne în istorie – pandemia a afectat viețile tuturor, atât cele personale, cât și cele profesionale și a lăsat o ampremntă grea și asupra economiei naționale, dar și celei globale. Nici pentru
Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti? Cum alegi cele mai bune oferte de angajari videochat din Bucuresti?
Una dintre cele mai mari probleme pentru un model aflat la început de carieră este identificarea celor mai bune oferte de angajări videochat . La o simplă căutare în anunțurile din site-urile de joburi vei descoperi sute de oferte, care mai de care mai tentante,
Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau Ce configurare de bucatarie e potrivita pentru restaurantul tau
Orice bucătărie de restaurant include 5 zone distincte: depozitare, spălat, pregătire, gătit, servit. Însă ceea ce dictează modul în care vei aranja aceste zone este meniul restaurantului tău. În funcție de acesta se așează totul