Skip to article

Diferitele tipuri de coaching

Coaching-ul este un serviciu profesional disponibil pentru dezvoltarea generala si imbunatatirea calitatilor unui individ dintr-o organizatie. Si totusi, chiar daca termenul de "life coaching" este mult mai cunoscut decat orice altceva in acest domeniu, exista si alte forme si tipuri de coaching de care putem alege sa ne folosim in viata, atat in ceea ce priveste partea personala, cat si cea profesionala.

Coaching-ul in general este deblocarea potentialului unei persoane de a-si maximiza propriile performante. Acest serviciu ghideaza persoanele cum sa invete mai degraba decat sa le invete anumite lucruri.

Mentor in coaching

Un mentor in coaching este acea persoana care ajuta o alta persoana sau o organizatie sa isi imbunatateasca anumite aptitudini si abilitati pentru obtinerea anumitor scopuri bine delimitate. Aceasta forma de mentorat a devenit de curand foarte populara pe piata carierelor de succes, pentru ca asemenea persoane sunt angajate tot mai des in organizatii si firme din toata lumea. Exista si doua metode de coaching: directiv si non-directiv.

Prima metoda presupune ca un mentor sa ghideze o persoana anumite strategii si abilitati pentru obtinerea succesului, iar cea de-a doua metoda se defineste nu prin predarea de anumite lucruri, ci mai mult prin adresarea de intrebari prin care persoana in cauza sa descopere solutiile sau raspunsurile si sa treaca mai departe in indeplinirea scopurilor sale.

Tipuri de coaching

1. Coaching in afaceri

In ziua de azi, multe companii sau organizatii angajeaza asemenea mentori pentru a ajuta la cresterea productivitatii angajatilor si de asemenea pentru imbunatatirea dezvoltarii generale a companiei. Acesti profesionisti lucreaza cu angajatii la diferite nivele si pe diferite departamente ale organizatiei in cauza si prin intermediul metodelor directive sau non-directive, ii invata sa rezolve probleme, sa isi imbunatateasca performantele si sa faca din munca lor ceva de calitate.

Protrain.ro este un brand care ofera servicii de coaching in cariera, consultanta si consiliere profesionala pentru persoanele ce isi doresc sa ajunga mai sus, indiferent de nivelul la care se afla in momentul de fata.
Mentoratul in cariera mai este recunoscut si pentru ca unii angajati sau echipe de lucru au nevoie de asistenta in initierea de proiecte noi, pentru construirea de strategii, dar si pentru ghidarea in indeplinirea anumitor targeturi.

2. Coaching in viata

Acest serviciu de coaching in viata se aseamana destul de mult cu mentoratul in cariera sau in afaceri, doar ca aici este vorba despre viata personala a unui individ. Cu ajutorul unor invataturi potrivite provenite din partea unui life coach, o persoana poate sa descopere acele zone in care are probleme in viata, dar mai ales felul in care ar putea sa le rezolve.

Acest lucru nu se refera doar la coaching-ul in viata personala, ci se poate extinde si la viata profesionala a unui individ care doreste sa afle ce il tine pe loc. Un life coach te va ajuta sa obtii un echilibru intre viata personala si cariera, mai ales daca exista un conflict intre aceste doua parti. Acest mentor pentru viata lucreaza la toate aspectele ce ar putea imbunatati dezvoltarea unei persoane, asadar coaching-ul este recomandat in orice situatie.

Articole recomandate

Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante! Planuri antreprenoriale in fashion? Iata principalele variante!
Tot mai multe persoane caută opțiuni prin care să poată avea independență financiară și în același timp să poată să stăpânească exclusiv modul în care își manageriază timpul, astfel încât
Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020 Elite Meetup: Energie si Smartlife 2020
Elite Business Women (https://ebw.business), cel mai mare club de afaceri românesc dedicat femeilor antreprenor din România, cu prezentă internațională, invită femeile de afaceri să participe la o nouă întrunire, prima din acest an – Elite Meetup:
Ai schimbat locul de munca? S-ar putea sa ai nevoie de fisa medicala pentru angajare Ai schimbat locul de munca? S-ar putea sa ai nevoie de fisa medicala pentru angajare
Un job nou inseamna o noua etapa in viata ta! Probabil ca esti incantata de schimbarea aparuta si de oportunitatile pe care aceasta le aduce. Daca te afli in situatia de a schimba locul de munca, exista cateva aspecte la care sa fii atenta. Dincolo de faptul ca urmeaza sa te adaptezi noului birou
3 modalitati prin care poti scapa de teama vorbitului in public 3 modalitati prin care poti scapa de teama vorbitului in public
Vorbitul in public este printre cel mai des intalnite temeri ale oamenilor. Iar daca ne gandim la faptul ca noi relationam zilnic cu alte persoane si discutam mereu cu oamenii, aceasta temere pare relativ usor de depasit. Ei bine, pentru unii oameni nu este chiar atat de usor. Insa solutii exista
Elite Business Women te invata cum sa atragi finantare - Un hotel in valoare de 10 milioane de EURO, construit prin Ajutor de Stat Elite Business Women te invata cum sa atragi finantare - Un hotel in valoare de 10 milioane de EURO, construit prin Ajutor de Stat
Elite Business Women, un club dedicat femeilor antreprenor din țară și din străinătate, prezintă o analiză cu privire la sursele de finanțare pe care antreprenorii le au la dispoziție. Conform Roxanei Mircea, consultant în atragerea de fonduri UE