EUROSTAT. Aproape 50.000 de romani si-au parasit locul de munca pe final de 2022. Vezi care au fost motivele!

EUROSTAT. Aproape 50.000 de romani si-au parasit locul de munca pe final de 2022. Vezi care au fost motivele!
  calendar_month       web risco.ro  
Intr-o perioada economica dificila, cu o evolutie incerta a pietei muncii si a nivelului de trai, putini sunt cei care aleg sa-si paraseasca locul de munca. Totusi, sunt si situatii inevitabile, dar si persoane care vor o schimbare. Zeci de mii de romani si-au parasit locul de munca in ultimele luni din 2022, iar la nivelul U.E. in aceasta situatie au fost cateva milioane de persoane, arata datele Eurostat.

Motivele parasirii locului de munca

Potrivit statisticilor oficiale ale U.E., in al treilea trimestru al anului 2022, 3,5 milioane de persoane cu varste cuprinse intre 25 si 54 de ani si-au parasit locul de munca. In Romania, se s-au inregistat aproape 50.000 de persoane cu varste cuprinse intre 25 si 54 de ani care si-au parasit jobul.

In cele mai multe cazuri, aproape 70% din situatiile inregistrate, motivele au avut legatura cu sfarsitul unui contract pe perioada determinata, o concediere sau inchiderea firmei. Defalcat:

- 53,1% din totalul persoanelor care si-au parasit locul de munca (respectiv 1,8 milioane de persoane) au ajuns in aceasta situatie pentru ca li s-a incheiat contractul de munca.

- 15,8% din totalul persoanelor care au parasit recent un loc de munca (545.000 persoane)au avut ca motiv concedierea sau inchiderea unei intreprinderi.

- 9% au parasit locul de munca din motive personale sau legate de educatie (311.000 persoane)

- 8,2% au luat aceasta decizie din motive familiale, de boala sau pentru pensionare (283.000 de persoane)

- 13% -motive neprecizate.

Printre motivele persoane precizate, s-au remarcat dorinta de a avea mai mult timp liber si dorinta de a calatori. Ceea ce indica un fenomen tot mai accentuat al nevoii de dezvoltare personala si acumulare de experiente.

La nivelul Uniunii Europene, cele mai mari ponderi de persoane care si-au parasit locul de munca din motive legate de piata muncii au fost inregistrate in:

Italia (89,9%)Citeste continuarea pe risco.ro
Recomandari

Newsletter Ele.ro

La multi ani mami
  • person

    ""in viata nu exista victorii si infrangeri definitive.lupta si vei castiga!""

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right