Marirea de salariu. Cum o obtii si ce tactici trebuie sa aplici?

Marirea de salariu. Cum o obtii si ce tactici trebuie sa aplici?
  calendar_month       web risco.ro  
Renegocierea remuneratiei trebuie facuta in locul potrivit, intr-un moment oportun si cu argumente clare.

Cand si cum ceri o marire de salariu?

Stim cu totii ca pentru un angajat devotat, cu proiecte finalizate cu succes si un portofoliu bogat de activitati, intarzierea obtinerii unei mariri de salariu este o mare frustrare. Iti dai tot interesul si faci performanta, dar simti ca munca ta nu este recompensata si in ciuda asteptarilor tale, sefii par sa nu ia in calcul o avansare in functie sau bani mai multi pentru tine? Te-ai gandit ca este cazul sa faci tu primul pas? Indiferent daca iti doresti o promovare sau o marire de salariu, trebuie sa iti evaluezi bine situatia si sa descoperi ce calitati te recomanda, apoi sa pui problema in maniera potrivita.

Daca iti doresti o marire de salariu, initiaza o negociere cu sefii. Daca propunerea vine de la tine, trebuie sa te inarmezi si cu argumente si sa alegi momentul oportun. O astfel de discutie nu se poarta la telefon, nici la finalul unei sedinte si nici prin mijloace electronice. Este important sa alegi momentul potrivit, sa soliciti o intalnire la birou, fata-n fata, si sa te prezinti pregatit la negociere.

In privinta momentului, acesta ar trebui sa vina dupa finalizarea unei etape, a unor proiecte, dupa ce ai obtinut anumite rezultate. Daca nu ai dat dovada de implicare si nu ai depus efort suficient, nu te astepta la o marire de salariu. Amana momentul si incearca sa te remarci in urmatoarea perioada. Nu ocoli propunerile noi, accepta provocarile, nu te plafona si tine o evidenta a realizarilor tale.

Citeste continuarea articolului pe www.risco.ro

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right