Romanii, la coada clasamentului in privinta echilibrului viata personala-viata profesionala.

Romanii, la coada clasamentului in privinta echilibrului viata personala-viata profesionala.
  calendar_month       web risco.ro  
Job sau viata personala? Care este prioritatea ta? Ideal ar fi sa pastram un echilibru viata personala-munca, dar statisticile europene demonstreaza ca romanii stau cel mai prost la acest capitol. Mai exact, suntem codasii europei in ceea ce priveste pastrarea balantei viata personala-viata profesionala. O arata cifrele unui raport realizat de remote.com, o platforma de intermediere a fortei de munca. Remote este o platforma globala de resurse umane care ajuta companiile sa angajeze, sa gestioneze si sa plateasca echipe globale, iar din analiza datelor disponibile, raportul platformei arata ca Romania ocupa locul 30 din 30 de tari analizate, in privinta echilibrului job-viata personala.

Tarile cu cei mai fericiti si echilibrati angajati

Cand vine vorba de a jongla intre munca si viata personala, romanii esueaza lamentabil. Desi muncesc cel mai mult, sunt mai slab platiti decat angajatii altor tari, iar sistemul de sanatate si calitatea vietii inregistreaza un socr redus.

Raportul European life-work balance index score 2023 analizeaza 30 de tari din Europa, in baza datelor existente in plaftorma si a unor factori importanti. Indicele european al echilibrului vieta-munca ia in considerare o varietate de factori vitali, inclusiv:

- Sanatate
- Salariu minim
- Concediul de maternitate
- Concediu anual legal
- Concediu medical platit
- Nivelul general al fericirii
- Orele medii de lucru
- Incluziune LGBTQ+

Citeste continuarea pe risco.ro
Recomandari

Newsletter Ele.ro

Intalnirea cu liderele din luna octombrie
  • person

    "povestea o scriem in fiecare zi, impreuna..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right