3 idei de design pentru viitoarea ta locuinta: cum stii care ti se potriveste

3 idei de design pentru viitoarea ta locuinta: cum stii care ti se potriveste
  calendar_month     photo_cameraShutterstock    
Atunci cand te gandesti sa te asezi la casa ta, una dintre cele mai importante etape pe care trebuie sa le parcurgi este identificarea stilului de design care sa se potriveasca personalitatii, nevoilor si preferintelor tale. Numai asa poti sa creezi un spatiu autentic si confortabil, care sa reflecte cu adevarat cine esti.

Daca inca nu ai gasit stilul potrivit pentru tine, descopera in cele ce urmeaza trei idei in tendinde si vezi care ti se potriveste.

1. Stilul glamour

Daca iubesti atmosfera eleganta si iti doresti sa locuiesti intr-un apartament precum cele din Rahmaninov Residence din Bucuresti, in care sa te simti ca intr-un hotel de lux, atunci stilul de amenajare glamour ar putea fi potrivit pentru tine.

Iata ce caracteristici are:

- Paleta de nuante bogata si stralucitoare, precum negru, auriu, argintiu, mov sau nuantele neutre.

- Texturi si materiale de inalta calitate, precum catifeaua, matasea, satinul sau blana artificiala, care pot fi integrate in piese de mobilier sau obiectele decorative.

- Mobilier sofisticat, cu detalii ornamentate si finisaje lucioase. Canapelele cu tapiterie luxoasa, mesele cu blaturi din sticla si piesele de mobilier cu finisaje aurii pot completa imaginea exclusivista a locuintei tale.

- Accesorii decorative elegante, cum ar fi oglinzile cu rame ornamentate, tablourile impunatoare si draperii ample care sa te ajute sa-ti personalizezi spatiul, astfel incat sa creezi un impact vizual interesant.

2. Stilul minimalist

Daca, in schimb, preferi simplitatea si ordinea in locuinta si esti dispus sa aloci timpul necesar pentru a le mentine, atunci stilul minimalist de amenajare ar putea fi potrivit pentru tine. Desi, in general, acesta presupune un nivel mai mare de atentie in organizare si intretinere, atmosfera curata si echilibrata din locuinta merita orice efort.

Iata ce caracteristici are un stil minimalist:

- Culori neutre, cum ar fi alb, gri, bej sau negru, care creeaza un fundal calm si placut, punand in valoare formele si texturile elementelor de design.

- Spatii deschise si aerisite, fara a fi suprasolicitate cu mobilier sau accesorii.

- Mobilier multifunctional, pozitionat strategic pentru a maximiza spatiul si pentru a permite o circulatie fluida in incapere.

- Linii simple si clare atat in ceea ce priveste mobilierul, cat si in privinta draperiilor sau covoarelor, fara ornamente sau detalii inutile.

3. Stilul industrial

Daca esti o persoana creativa, ai o personalitate nonconformista si apreciezi estetica urbana, atunci acest stil industrial ar putea fi cel mai potrivit pentru locuinta ta. Acesta este asociat cu aspectul robust si urban, insa poate fi adaptat si pentru spatii luminoase si deschise. Principalele sale caracteristici sunt:

- Utilizarea si expunerea materialelor brute precum caramida, betonul, metalul si lemnul invechit in design.

- Paleta de culori neutra, cu accente inchise, cum ar fi griul, negrul si nuantele de maro. Acestea pot fi incluse in design prin intermediul obiectelor decorative sau pieselor de mobilier in nuante mai puternice. Daca te atrag aceste culori si preferi un aspect mai sobru in locuinta ta, poti folosi un astfel de stil de amenajare pe care sa il echilibrezi cu ferestre mari si luminoase care sa permita patrunderea luminii naturale in interiorul locuintei.- Aspectul solid si minimalist al mobilierului, care consta in linii simple si robuste, fara ornamente excesive sau detalii complicate.

Concluzionand, este important sa stii ca nu exista un design standard pe care sa il aplici si care sa se potriveasca exact cu ceea ce esti. Amenajarea locuintei presupune un proces complex care porneste de la alegerea stilului cu care te identifici cel mai bine si continua cu adaptarea lui in functie de nevoile pe care le ai si de atmosfera pe care iti doresti sa o obtii. Inspira-te din ideile prezentate in acest articol si obtine designul dorit pentru locuinta ta!


Recomandari

Newsletter Ele.ro

Strigat de durere
  • person

    "suntem aidoma unor umbre in spatele unui cuvint"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right