Skip to article

5 electrocasnice nelipsite dintr-o bucatarie moderna

5 electrocasnice nelipsite dintr-o bucatarie moderna
Bucătăria este inima casei tale și locul în care petreci mult timp, singur sau cu familia. Atunci este firesc să îți dorești o bucătărie frumoasă, amenajată conform gusturilor tale. La foarte mare căutare sunt bucătăriile moderne, cu mobilier simplu, minimalist, din materiale naturale. Acestor bucătării li se potrivesc perfect electrocasnicele încorporabile.

Este foarte important să acorzi atenție alegerii electrocasnicelor, acestea fiind piese centrale. Orice bucătărie modernă are nevoie de 5 electrocasnice de bază care să fie în armonie cu designul mobilierului.

Aparate frigorifice

Frigiderul este cu siguranță primul lucru care îți vine în minte când vine vorba despre electrocasnice de bucătărie. Este nelipsit și necesar pentru a depozita și păstra orice fel de alimente proaspete pentru perioade îndelungate.

Pentru ca bucătăria ta în stil modern să țină pasul cu tehnologia, uită de frigiderul clasic. Combinele frigorifice sunt din ce în ce mai căutate și mai performante. Acestea sunt mult mai încăpătoare decât un frigider obișnuit și mai practice pentru familii numeroase. Au congelatorul încorporat în partea de jos, clasă energetică A+ și funcția „No frost”. Pot avea chiar și dozator de gheață încorporat.

Plita încorporabilă

Rar vei mai întâlni aragazul în bucătăriile nou amanajate. Locul acestuia este luat cu succes de plita încorporabilă. Funcțiile sunt aceleași pe care ți le oferea și vechiul aragaz, fiind nelipsită și necesară pentru a găti sau încălzi diferite preparate. Plita încorporabilă însă trece aproape neobservată, fiind încastrată în blatul de bucătărie.

Plitele pot fi atât pe gaz, cât și electrice, însă datorită tehnologiilor noi, avansate, mult mai frecvent vei întâlni plita electrică. Este, de asemenea, foarte ușor de curățat și întreținut.

Cuptorul încorporabil

Un cuptor incorporabil va veni în completarea plitei în ceea ce privește gătitul, și se îmbină perfect cu mobilierul tău. Un astfel de cuptor îmbină stilul modern cu inovarea, tehnologiile avansate ușurându-ți munca. Lista funcțiilor precum încălzirea ventilată, care asigură o temperatură uniformă, funcția de dezghețare, grill sau rotisor garantează un timp redus de gătit și rezultate excelente.

Deloc de neglijat este și funcția de autocurățare care te va scuti de timpul petrecut curățând resturile de mâncare arsă sau petele de grăsime de pe pereții interiori ai cuptorului.

Hota telescopică

Hota este un alt element foarte important, mai ales în bucătăriile open space, pentru a înlătura rapid mirosurile neplăcute rămase în urma gătitului. Aceasta ar trebui să aibă o putere mare de absorbție.

Hotele cu design clasic ori cele decorative cu margini de lemn sunt numai bune într-o bucătărie în stil rustic. Însă, pentru bucătăria ta modernă, minimalistă și de ultimă generație este recomandată o hotă telescopică. Datorită faptului că acest tip de hotă se poate extinde atât cât ai nevoie, este foarte ușor de încorporat în mobilier și de camuflat atunci când nu este folosită.

Mașina de spălat vase

Un alt electrocasnic menit să-ți ușureze munca și care a devenit din ce în ce mai des întâlnit în bucătării este mașina de spălat vase. Alegerea ei poate fi făcută în funcție de capacitate, însă este extrem de utilă atât pentru familiile mai numeroase, cât și după o petrecere, de exemplu. Din nou, vorbim despre tehnologie inovatoare, creată să îți îmbunătățească, de asemenea, calitatea vieții.

Pentru o bucătărie modernă, mașina de spălat vase vine și în varianta încorporabilă și are diverse programe ce oferă un timp scurt de spălare și eficiență garantată.

Într-o bucătărie modernă nu vei vedea niciodată aparatele electrocasnice mari, de la frigider până la mașina de spălat vase, așezate stingher într-un colț al camerei. Electrocasnicele de ultimă generație integrate în mobilier mențin atmosfera minimalistă, simplă și elegantă a bucătăriei tale moderne.

Sursa foto: Shutterstock

Articole recomandate

Ce trebuie sa pui in masina de spalat pentru ca hainele sa nu se mai sifoneze Ce trebuie sa pui in masina de spalat pentru ca hainele sa nu se mai sifoneze
Este foarte frecvent ca, după mai multe utilizări, hainele noastre să aibă mici semne de uzura. De cele mai multe ori, asta se intampla deoarece nu sunt spalat corect.  Deși mașinile de spălat sunt o invenție grozavă, ele nu pot face totul de la
Ce semnificatie spirituala au orhideele albastre. Ce inseamna daca le primesti cadou Ce semnificatie spirituala au orhideele albastre. Ce inseamna daca le primesti cadou
Orhideele albastre sunt plante care dețin un anumit mister, deoarece nu este ușor să găsești multe flori de această nuanță în natură, ceea ce le face să fie o specie extrem de atractivă și una dintre cele mai elegante opțiuni
Cum poti pastra un spatiu de birou curat si primitor? Cum poti pastra un spatiu de birou curat si primitor?
Pentru a putea lucra eficient și cu drag, oamenii au nevoie de un spațiu de birou curat și primitor. În cazul în care deții o firmă, te invităm să citești în continuare pentru a afla cum poți menține spațiul de lucru în cea
Criteriile de care trebuie sa tii cont pentru a alege cuvertura de pat potrivita nevoilor si dorintelor tale Criteriile de care trebuie sa tii cont pentru a alege cuvertura de pat potrivita nevoilor si dorintelor tale
Atmosfera pe care o simțim în propria casă este extrem de importantă. De ce? Pentru că acesta este spațiul în care ne petrecem o bună parte din timp și implicit, din viață. Acesta ar trebui să fie locul în care ne refugiem după o
Mobila ieftina, stiluri si idei pentru propria ta casa Mobila ieftina, stiluri si idei pentru propria ta casa
Vrei să-ți redecorezi casa? Atunci ai ajuns la locul potrivit. Cu mobilă ieftină vei reuși să-ți amenajezi casa în mod inteligent și elegant. De asemenea, vei găsi inspirație și idei creative pentru decorarea potrivită,