Skip to article

Aveti o baie mica? Va oferim cateva sfaturi cum sa o amenajati

Aveti o baie mica? Va oferim cateva sfaturi cum sa o amenajati
Băile mici sunt un fel de standard în majoritatea apartamentelor noastre. Cu toate acestea, chiar și o astfel de baie poate fi frumoasă. Vă vom oferi câteva sfaturi pentru ca baia voastră să pară mai spațioasă și cum să o amenajați astfel încât să se potrivească nevoilor voastre.

1. Baza constă în funcționalitate

Aveți nevoie să încadrați în baie o cadă, duș, mașină de spălat, uscător, spațiu de depozitare sau chiar o toaletă? Gândiți-vă unde le poziționați. Cu o amenajare utilă și alegerea echipamentelor potrivite, chiar și o baie mică vă poate aduce un plus de confort.

Alegeți chiuveta, cada, dușul, robinetele și accesoriile nu numai în funcție de dimensiunile lor, dar mai ales în ceea ce privește funcționalitatea acestora. De exemplu, alegeți o chiuvetă mică cu dimensiuni de până la 60 cm eventual o chiuvetă pe colț. Amplasați o oglindă deasupra ei și spațiul va fi mărit optic. Alegeți mobilierul de baie suspendat cu o lățime mai mică. Alegeți o ușă glisantă în loc de una clasică. Posibilitățile de economisire a spațiului sunt într-adevăr nelimitate.

Apropo, puteți aplea la un designer cu experiență - investiția cu siguranță va merita.

2. Cadă sau duș?

O baie mică de obicei nu oferă spațiu suficient pentru a încăpea ambele. Cabinele de duș, nu ocupă mult spațiu pe care le puteți găsi de la o lățime de 70 cm. Nu trebuie să vă faceți griji, chiar și cu o astfel de lățime o să fie suficient loc atunci când faceți duș. Cu toate acestea, dacă nu doriți să renunțați la relaxarea din cadă, nu trebuie să disperați. Plasați o cadă asimetrică cu o lungime mai mică în baie sau investiți într-o cadă cu cabină, care va înlocui în același timp și dușul.

Pontul nostru: O gamă variată de dușuri, căzi și cabine pot fi găsite în magazinul Vivre. Puteți economisi la cumpărături dacă utilizați Vivre black friday.

3. Colț pentru spălat rufe

Dacă nu aveți un alt spațiu rezervat pentru mașina de spălat rufe, este logic să o așezați în baie. Chiar dacă baia este una mică, puteți amenaja un colț pentru spălat rufe foarte practic. Puteți așeza mașina de spălat sau uscătorul în dulap, care în același timp va ascunde rufele murdare și detergenți sau alte obiecte inutile.

4. Spațiu de depozitare

Chiar este necesar să puneți totul în baie? Nu încap acele puține prosoape în dulapul vostru obișnuit? Dacă da, veți economisi mult spațiu. Oricum ar fi, veți avea nevoie de spațiu suplimentar pentru depozitare. Puteți utiliza cutii de depozitare, coșuri sau rafturi înguste. Agățați tot ce puteți în partea de sus a băii. Folosiț-vă și de colțuri și spațiul din spatele ușii. Puteți găsi o serie de soluții eficiente de depozitare în magazine. Dar vă poate ajuta chiar și un tâmplar iscusit. 

Pontul nostru: Rafturi baie, suporți, cuiere, coșuri și alte accesorii pot fi găsite, de exemplu, în magazinul Elefant. În plus, dacă profitați de elefant ro black Friday veți economisi mulți bani.

Aveti o baie mica? Va oferim cateva sfaturi cum sa o amenajati

5. Jucați-vă cu culorile

Nuanțele închise reduc optic spațiul. Așa că pariați pe culori deschise care vor oferi spațiului luminozitate. Folosiți-le pentru zonele cele mai mari - ideal podele, pereți și obiecte sanitare. Chiar și dulapurile pot fi realizate în tonuri deschise. Dacă o astfel de soluție vi se pare una plictisitoare, folosiți faianță mai închisă la culoare sau folosiți o combinație elegantă de alb-negru. În acest caz, este suficientă o gresie neagră sau accesorii în culoarea neagră.

Veți obține o soluție interesantă dacă adăugați un element vizual mai mare- de exemplu, faianță cu un model diferit într-un loc sau un raft în culoare diferită. Faianța și gresia de dimenisuni mai mari poate mări, de asemenea, optic spațiul,eventual cu motive mai mare sau un design lucios.

Articole recomandate

Baia ta va mirosi formidabil saptamani intregi cu acest truc Baia ta va mirosi formidabil saptamani intregi cu acest truc
Vrei sa ai un miros placut saptamani la rand in baia ta? Poti incerca un truc simplu, care va improspata mirosul din baie si il va mentine placut saptamani intregi.  Ai nevoie de: Role de hartie igienica Uleiuri esentiale la alegere Pune cateva picturi de ulei esential in interiorul rolei.
4 obiceiuri care te saracesc 4 obiceiuri care te saracesc
Se zice ca norocul si-l face fiecare. Iar potrivit regulilor feng shui aceasta zicala nu este departe de adevar. Obiceiurile de zi cu zi ale oamenilor le pot bloca drumul spre spre bani si prosperitate. Iata ce obiceiuri te saracesc.  1. Scuipi Toata lumea stie ca scuipatul este un obicei
Aveti o baie mica? Va oferim cateva sfaturi cum sa o amenajati Aveti o baie mica? Va oferim cateva sfaturi cum sa o amenajati
Băile mici sunt un fel de standard în majoritatea apartamentelor noastre. Cu toate acestea, chiar și o astfel de baie poate fi frumoasă. Vă vom oferi câteva sfaturi pentru ca baia voastră să pară mai spațioasă și cum să o
Cum sa iti amenajezi eficient bucataria Cum sa iti amenajezi eficient bucataria
O bucatarie poate fi amenajata eficient indiferent de dimensiunile ei. Exista numeroase conceptii gresite privind designul bucatariei, de aceea este important sa cunosti cateva reguli esentiale pentru a amenaja un spatiu functional, care sa se potriveasca stilului tau de viata si gusturilor
Lucruri pe care oamenii fericiti le au in dormitorul lor Lucruri pe care oamenii fericiti le au in dormitorul lor
O cameră plăcută și ordonată este visul oricarei persoane. Cu toate acestea, de cele mai multe ori umplem acest spațiu foarte important al casei noastre cu lucruri de care credem că avem nevoie, dar care, în realitate, nu fac decat sa ne perturbe linistea si