Cum obtii o baie plina de energie pozitiva? Aplica principiile stilului Feng Shui

Cum obtii o baie plina de energie pozitiva? Aplica principiile stilului Feng Shui
  calendar_month   update 20 Ian 2023, ora: 17:31   photo_camerawww.neakaisa.ro    
În perioada contemporană, din ce în ce mai multe persoane împrumută și aplică în amenajarea locuinței stilul Feng Shui, specific culturii asiatice. Această tradiție estică pune accentul pe importanța tonurilor, pe dispunerea spațiului și pe direcția în care este îndreptat fiecare element în menținerea și consolidarea energiei pozitive a mediului.

Această filozofie necesită o expertiză specială în baie, deoarece, potrivit experților, este un spațiu în care energia se poate scurge din cauza cantității mari de apă în mișcare. Prin acest articol te vom ajuta să obții o baie Feng Shui, oferindu-ți sugestii simple care vor aduce echilibru și pace în baia ta.

Ce este Feng Shui?

Feng Shui este o filozofie chineză străveche de origine taoistă, bazată pe ocuparea eficientă și armonioasă a spațiului cu scopul de a crea un mediu care să aibă o influență pozitivă asupra vieții ocupanților săi.

Îl putem folosi pentru a transforma baia într-un "refugiu", un "templu" de îngrijire și răsfăț pentru corp și minte. Acesta este conceptul de bază care stă la baza importanței Feng Shui în baie.

Baia este, fără îndoială, una dintre cele mai importante încăperi din casele noastre. Și nu este vorba doar de curățenie și de îngrijire a corpului, ci și de ceva mai profund: este uneori singurul loc în care îți poți lua timp să te relaxezi, să te deconectezi de lumea exterioară și să te (re)conectezi cu tine însuți.

Feng Shui în baie: sfaturi practice de stil

În ceea ce privește decorarea, trebuie incluse elemente naturale, cum ar fi plantele, vasele de ceramică și florile proaspete; precum și piese care evocă amintiri frumoase, cum ar fi fotografiile sau lumânările parfumate.

Acesta este un stil în care fiecare element contează, așa că haideți să trecem în revistă câteva aspecte:

1. Obiecte sanitare

Când vine vorba de Feng Shui, este foarte clar: ușile sunt întotdeauna închise pentru a împiedica energia să scape. Același lucru este valabil și pentru capacul vasului WC, care trebuie să fie coborât fără excepție. De asemenea, este important să evităm obstacolele, astfel vasele WC suspendate pe perete ar putea fi o opțiune bună.

În mod simbolic, este recomandat să izolezi vasul WC de restul elementelor din baie, dacă este posibil. Poți face acest lucru cu un paravan din lemn acoperit cu plante curgătoare (pentru a se plia stilului).

Tot din categoria de obiecte sanitare, lavoarele cu montaj pe blat cu aspect de marmură sunt o variantă perfectă pentru un stil care promovează principiile Feng Shui. De asemenea, filozofia Feng Shui pune accentul pe relaxare. Astfel, care poate fi elementul reprezentativ pentru wellness și relaxare supremă dacă nu o cada freestanding spațioasă și de calitate? Regăsești modelul de mai jos - Rune Cloud XL - pe Neakaisa.ro. Forma perfect ovală, alături de finisajele impecabile, conferă sentimentul unei oaze de relaxare la tine acasă.2. Mobilier Feng Shui

Mobilierul de baie Feng Shui trebuie să aibă forme rotunjite și să aibă aspect de elemente naturale (lemn sau piatră, de exemplu) pentru a echilibra energia bună. O opțiune bună în acest sens este baza de lavoar suspendată KolpaSan Alexis cu finisaj lemn mat și blat alb, disponibilă pe Neakaisa.ro.3. Detalii și accesorii pentru o baie Feng Shui

Oglinda de baie trebuie să fie destul de mare și de bună calitate, pentru a te asigura că imaginea nu este deloc distorsionată. Trebuie să te poți vedea cu toată claritatea. De asemenea, o oglindă cu iluminare LED va crea o ambianță armonioasă, intimă și pozitivă.

Sentimentul de siguranță este extrem de important în Feng Shui, așa că evitarea alunecărilor este esențială, mai ales în ceea ce privește zona de duș. Poți realiza acest lucru cu ajutorul unor cădițe de duș de calitate și foarte plate, la nivelul solului.

Aplică sfaturile noastre și bucură-te de schimbarea ce va aduce cu ea o doză de relaxare, un feeling pozitiv și un nivel crescut de energie!

Recomandari