Skip to article

Cum sa alegi gresia si faianta astfel incat casa ta sa para mai spatioasa?

Cum sa alegi gresia si faianta astfel incat casa ta sa para mai spatioasa? Sursa foto: Shutterstock
În zilele noastre, faianța și gresia sunt disponibile în diferite dimensiuni, stiluri și modele. De la plăci de mozaic multicolor până la plăci extrem de mari care imită perfect dușumeaua, în magazinele de profil vei găsi o multitudine de opțiuni care să se potrivească de minune cu design-ul pe care l-ai gândit pentru locuința ta.

Fiind atât de multe oferte, o provocare poate fi alegerea unei faianțe sau gresii care să contribuie la realizarea unui spațiu unic și care să creeze iluzia unor camere mai mari. De asemenea, combinarea unor culori și forme poate fi stresantă mai ales când ne dorim să obținem ceva inedit.

Plăcile mici de faianță, perfecte pentru spații pline de personalitate

Plăcile mici sunt perfecte pentru locurile înguste, dând totodată un aer extrem de modern. Astfel, un model de faianta baie poate fi cel mozaic, mai ales dacă nu dispui de o încăpere foarte mare. Mozaicul alb combinat cu culori sidefate va da un aer boem băii tale, iar pentru a obține un stil modern poți opta pentru un singur perete pe care să-l îmbraci cu astfel de plăci. Te poți juca cu texturile și, spre exemplu, în zona de duș să ai o faianță albă, simplă, iar pe peretele alăturat să adaugi plăci ce imită cărămida. De asemenea, nu alege pentru faianță culori puternice, precum roșu.

Cum sa alegi gresia si faianta astfel incat casa ta sa para mai spatioasa?

Plăcile mari de gresie, salvarea camerelor mici

În cazul în care locuința ta are camerele mici, te sfătuim să apelezi la plăci mari de gresie cu muchiile rectificate. În acest mod, rosturile de chit vor fi mult mai subțiri și mai puține în întreg ansamblul, spațiul fiind omogen și fără a fi fragmentat. În acest mod, vei reuși să dai impresia unei camere mai vaste. În plus, ține mereu cont că plăcile de faianță trebuie să fie întotdeauna mai mici decât cele de gresie, tocmai pentru a păstra echilibrul și aspectul proporțional al camerei. Așadar, dacă pentru podea ai optat pentru un model de mari dimensiuni, încearcă să găsești ceva complementar pentru pereți.

Cum sa alegi gresia si faianta astfel incat casa ta sa para mai spatioasa?

Gresia tip scândură masivă va da adâncime spațiului

Dacă iubești lemnul și căldura pe care acesta o oferă într-o încăpere, dar nu vrei să te complici încercând să găsești stejarul perfect, optează pentru gresia cu aspect de lemn. Acestea sunt mult mai rezistente și, poziționate în formă de V, cu siguranță vor da adâncime camerei. Implicit, aceasta va părea mai spațioasă. În plus, lemnul va rămâne mereu în vogă și va arăta incredibil dacă pe suprafața lui vei adăuga un covor pufos.

Cum sa alegi gresia si faianta astfel incat casa ta sa para mai spatioasa?

Fii atent la forma plăcilor

În loc de un design comun, poți adăuga personalitate camerei alegând forme unice sau modele. În zilele noastre, ai numeroase opțiuni de montaj. Vei putea alege să montezi faianța pe verticală sau pe orizontală, pe înalt sau pe lat, ori ai putea alege să le montezi pe diagonală, ultima variantă fiind potrivită pentru a transforma vizual o cameră îngustă într-una mai vastă.

Cum sa alegi gresia si faianta astfel incat casa ta sa para mai spatioasa?

Totodată, pe lângă aspectul estetic, atunci când alegi atât gresia, cât și faianța pentru interiorul casei, acordă atenție mai multor elemente. Spre exemplu, în funcție de stilul ales, modern, mediteraneean, provence, clasic, rustic sau minimalist, este necesar să întrebăm asistenții magazinului dacă dispun de aceste colecții în cantitatea de care avem nevoie. Este important să nu combinăm stiluri în casă, având o bucătărie rustică și o baie modernă, spre exemplu.

De asemenea, plăcile ceramice pot fi din lut alb sau roșu. Alege-le întotdeauna pe cele din lut alb: sunt mai rezistente la factori externi și au o absorbție mai mică a apei. Apoi, un alt aspect de care trebuie să ții cont în cazul gresiei este rezistența la alunecare, în funcție de zonele unde plăcile vor fi amplasate.

Mai mult, atunci când te gândești la ce gresie și faianță vei cumpăra pentru locuința ta, este esențial să verifici și aspectele care țin de mentenanța acestora.

Articole recomandate

Cum ai grija de sanatatea animalelor de companie Cum ai grija de sanatatea animalelor de companie
Animalele de companie sunt de cele mai multe ori membri cu drepturi egale in familie. Le iubim si ne dorim sa aiba o viata frumoasa, cat mai lunga si fara incidente medicale. In schimb, cainele sau pisica ne ofera dragoste neconditionata si numeroase momente de bucurie. Pe langa nevoile de baza ale
Cum sa creezi un perete-galerie pentru o camera cu stil Cum sa creezi un perete-galerie pentru o camera cu stil
Crearea unui perete-galerie este un mod simplu și creativ de a da personalitate locuinței tale și un aer proaspăt, fără a investi mult în renovare. Oricare ar fi tipul de perete-galerie pentru care dorești să optezi, există mai multe elemente de
Cum montezi un buiandrug intr-un zid de caramida Cum montezi un buiandrug intr-un zid de caramida
Ai decis că ai nevoie de o ușă sau o fereastră în plus în casa ta? Deschiderea unor goluri în zidărie pentru montarea de uși sau ferestre este o treabă dificilă, astfel că, dacă nu ești 100% sigur că te vei descurca, cel mai
Cum ajuti masina de spalat sa functioneze pe o perioada cat mai lunga Cum ajuti masina de spalat sa functioneze pe o perioada cat mai lunga
Masina de spalat este unul dintre electrocasnicele mari esentiale intr-o locuinta. Indiferent daca ai o familie numeroasa sau nu, aceasta isi va pierde din capacitatea de functionare daca nu depui un efort semnificativ in a o proteja si ingriji. La fel ca orice alt tip de masinarie, partile
Iti doresti o baie moderna, care sa corespunda perfect nevoilor tale? Iata citiva pasi de urmat! Iti doresti o baie moderna, care sa corespunda perfect nevoilor tale? Iata citiva pasi de urmat!
Ori de câte ori vorbim despre băi, mintea ne fuge în mod automat la aspectele funcționale ale acesteia, pentru că în trecutul nu foarte îndepărtat, aceasta era menirea lor. În prezent însă, am putea spune câ baia și-a