Skip to article

Cum sa creezi un perete-galerie pentru o camera cu stil

Cum sa creezi un perete-galerie pentru o camera cu stil
Crearea unui perete-galerie este un mod simplu și creativ de a da personalitate locuinței tale și un aer proaspăt, fără a investi mult în renovare. Oricare ar fi tipul de perete-galerie pentru care dorești să optezi, există mai multe elemente de design interior de care trebuie să ții cont pentru un rezultat reușit. Chiar dacă unele colecții sunt un mix eclectic, aspectul lor plăcut este dat, totuși, de respectarea unor reguli.

Iată care sunt aspectele de care să ții cont ca să te bucuri de un perete-galerie superb:

Subiectul imaginilor

Un punct bun de plecare în crearea unei colecții pentru a fi expusă în locuința ta este subiectul sau tema generală a imaginilor. Aceasta poate fi cât de concretă sau generală vrei - de la forme abstracte, la imagini cu păsări exotice. De asemenea, colecția respectivă poate fi unită de o idee, îmbinând mai multe subiecte. Spre exemplu, poți alege imagini care pentru tine sugerează conceptul de „prospețime”, „delicatețe” sau „putere”.

Personalizarea colecției

Numeroase amenajări interioare cu astfel de colecții sunt formate din piese generice, acel tip de afiș pe care îl poți cumpăra odată cu rama. Există multe motive pentru care ar fi bine să optezi pentru un perete-galerie personalizat, a cărui colecție să aibă o semnificație pentru tine. O astfel de abordare ar contribui la creare acelui sentiment de „acasă” în locuință, dar și la un punct central care poate fi punctul de pornire pentru o discuție interesantă cu invitații tăi, în special dacă peretele respectiv se află în living. Așa cum se explică și în acest articol, o metodă excelentă de personalizare a locuinței este expunerea hobby-ului tău. De asemenea, poți avea un perete personalizat prin afișarea unor imagini cu impact sentimental, cum sunt cele din albumul de familie, sau al unor teme de care ești interesată.

Tipul imaginilor

Chiar dacă alegi o temă care să unească peretele tău galerie, tipul imaginilor poate fi divers. Poți combina mai multe tipuri de imagini pe care să le înrămezi: ilustrații și desene, fotografii, picturi, creații tipografice sau colaje. Bineînțeles, dacă dorești ca simetria și ordinea să fie principalele caracteristici ale colecției tale, poți opta pentru un singur tip din cele de mai sus.

Culorile, tonurile, nuanțele

Un alt posibil criteriu de coordonare al colecției tale este cel cromatic. Acesta este cu atât mai important cu cât imaginile nu sunt legate de o temă foarte clară. Poți alege câteva culori care să se repete în cadrul imaginilor sau pur și simplu o paletă monocromă - fie că este alb negru, fie că este vorba de o singură culoare dominantă. O altă posibilitate este să nu coordonezi imaginile în funcție de culori, ci de tonul și intensitatea cromatică a acestora.

Stilul

Stilul pe care dorești să îl obții este relevant atât în selectarea propriu-zisă a imaginilor, cât și în cea a ramelor. Din fericire, peretele-galerie este potrivit în numeroase tipuri de amenajări interioare, de la cele mai moderne, la cele mai tradiționale. Nu toate piesele din colecție trebuie să fie în același stil. Spre exemplu, Spacejoy recomandă îmbinarea imaginilor vintage cu unele moderne pentru un apartament amenajat în stilul chic franțuzesc.

Gradul de simetrie

Există două abordări principale în realizarea unui perete-galerie: simetria și asimetria. Fiecare creează un efect diferit și se potrivește unui alt stil de amenajări interioare. Un exemplu de dispunere simetrică este cea a unor rame identice ca aspect și ca dimensiune, dispuse pe 2 rânduri a câte 3 coloane.

Dacă preferi o amenajare asimetrică, optează pentru rame de diferite dimensiuni. Pentru un efect plăcut vizual, îmbină imagini verticale cu unele orizontale și separă cea mai mare imagine de cea secundară ca dimensiune.

Testarea

Odată ce ai strâns toate imaginile pe care vrei să le expui, este prudent să le așezi în formatul dorit pe podea. Astfel, poți observa exact cum ar arăta imaginile împreună și dacă dorești orice modificare înainte să le fixezi pe perete.

Articole recomandate

Cum ai grija de sanatatea animalelor de companie Cum ai grija de sanatatea animalelor de companie
Animalele de companie sunt de cele mai multe ori membri cu drepturi egale in familie. Le iubim si ne dorim sa aiba o viata frumoasa, cat mai lunga si fara incidente medicale. In schimb, cainele sau pisica ne ofera dragoste neconditionata si numeroase momente de bucurie. Pe langa nevoile de baza ale
Cum sa creezi un perete-galerie pentru o camera cu stil Cum sa creezi un perete-galerie pentru o camera cu stil
Crearea unui perete-galerie este un mod simplu și creativ de a da personalitate locuinței tale și un aer proaspăt, fără a investi mult în renovare. Oricare ar fi tipul de perete-galerie pentru care dorești să optezi, există mai multe elemente de
Cum montezi un buiandrug intr-un zid de caramida Cum montezi un buiandrug intr-un zid de caramida
Ai decis că ai nevoie de o ușă sau o fereastră în plus în casa ta? Deschiderea unor goluri în zidărie pentru montarea de uși sau ferestre este o treabă dificilă, astfel că, dacă nu ești 100% sigur că te vei descurca, cel mai
Cum ajuti masina de spalat sa functioneze pe o perioada cat mai lunga Cum ajuti masina de spalat sa functioneze pe o perioada cat mai lunga
Masina de spalat este unul dintre electrocasnicele mari esentiale intr-o locuinta. Indiferent daca ai o familie numeroasa sau nu, aceasta isi va pierde din capacitatea de functionare daca nu depui un efort semnificativ in a o proteja si ingriji. La fel ca orice alt tip de masinarie, partile
Iti doresti o baie moderna, care sa corespunda perfect nevoilor tale? Iata citiva pasi de urmat! Iti doresti o baie moderna, care sa corespunda perfect nevoilor tale? Iata citiva pasi de urmat!
Ori de câte ori vorbim despre băi, mintea ne fuge în mod automat la aspectele funcționale ale acesteia, pentru că în trecutul nu foarte îndepărtat, aceasta era menirea lor. În prezent însă, am putea spune câ baia și-a