Decorul casei tale: Un tavan inchis la culoare poate schimba complet aspectul camerei

Decorul casei tale: Un tavan inchis la culoare poate schimba complet aspectul camerei
  calendar_month   update 21 Mar 2014, ora: 11:03      
Adela este o tanara pasionata de culori, finisaje, tapet, caramizi, lemn, iar lista poate continua la nesfarsit. Pe scurt, Adela este indragostita de tot ce tine de amenajari interioare. Ii place sa transforme, sa reamenajeze, sa se joace cu lumina si culorile, sa transforme niste simple camere in locuri calde, primitoare, din care nu-ti mai vine sa pleci.

Asa ca am rugat-o sa ne dezvaluie si noua cateva trucuri care ne pot fi de folos atunci cand vrem sa facem schimbari, mai mici sau mai mari, in casele noastre.

Un tavan inchis la culoare poate ascunde o multime de greseli

Am crescut cu impresia ca plafoanele trebuie sa fie albe sau cel putin o versiune mai palida a culorii de pe pereti. In nici un caz nu m-as fi gandit ca ar putea fi negre. Dar va pot spune ca un tavan inchis la culoare poate ascunde o multime de greseli, mai ales intr-un spatiu public (restaurantele, barurile) si intotdeauna atrage atentia asupra unui aspect pe care vrei sa-l subliniezi.

In plus, un tavan negru ofera incaperii un efect special si aparte si, nu in ultimul rand, insufla spatiului un gram de drama. Plafonul negru adauga interes arhitectural acolo unde nu a existat si face spatiul sa se simta deosebit.

1. Daca intr-o incapere gasim mai multe zone amenajate cu negru, un plafon in aceasta nuanta poate uni toate lucrurile din acesta camera si de a crea un aspect unitar.

67829.jpg

2. Tavanul negru intr-o incapere foarte inalta poate da impresia unui plafon mai coborat. Desi suna foarte bine o incapere inalta, de multe ori acest spatiu poate fi simtit rece si impunator. De accea vopseaua neagra va face plafonul sa para inferior, fara a sacrifica spatiul.

101738.jpg

3. Totodata, vopseaua neagra pe tavan poate da impresia unui plafon mai inalt... insa numai in anumite cazuri. Pentru a avea senzatia unui spatiu mai inalt intr-o incapere cu plafon negru, nu trebuie sa va opriti cu vopseaua la limita tavanului. Trebuie sa coborati cu acesta culoare si pe pereti, astfel incat sa nu se observe o limita brusca intre tavan si pereti.

101739.jpg

4. De asemenea, un tavan inchis poate atrage atentia asupra unei privelisti, o scoate in evidenta.

Va astept si pe pagina mea de Facebook, pentru mai multe idei: Facebook ALT Design Studio

Dar si pe site, daca aveti nevoie de sfaturi specializate: www.altdesignstudio.net

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Traim in viteza
  • person

    "be the one... not anyone"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right