Skip to article

Idei pentru casa - cateva sfaturi pentru o locuinta de vis

Cu toții ajungem la un moment dat în viață când suntem în căutare de idei pentru casa noastră. Sunt disponibile nenumărate variante de amenajări, de culori, încât este perfect normal sa ne simțim copleșiți. De aceea, se recomandă colaborarea cu un specialist în design, pentru construirea unei locuințe de vis.

Delta Studio prezintă o colecție cu sfaturi, preluate direct de la profesioniști. Scopul acestui articol este de a facilita procesele de amenajări interioare pentru cititori.

Idei pentru casă - Stilul minimalist

Designul minimalist reprezintă un trend atemporal. Astfel, toate componentele sunt dispersate, într-o manieră simplistă. În cadrul unei bucătării albe se pot adăuga scaune din lemn, poate o plantă decorativă, sau o insulă din lemn într-o nuanță închisă.

Redirecţionarea atenției spre tavan

O cameră are o dimensiune verticală, precum și una orizontală. Dacă spațiul de living are un tavan înalt, se recomandă maximizarea spațiului suplimentar. Este indicată decorarea spațiului într-o manieră care redirecționează atenția spre plafon.

Plafoanele a căror culoare pornește încă de la podea reprezintă o modalitate elegantă de a realiza obiectivul menționat anterior.

Idei pentru casă - Oglinzi decorative

Idei pentru casa - cateva sfaturi pentru o locuinta de vis

Oglinzile decorative adăugă instantaneu lumină în orice tip de spațiu. Oglinzile poziționate corect într-un spațiu reflectă lumina de-a lungul încăperii, rezultatul fiind un spațiu luminos și amplu. În plus, față de utilitatea lor, acestea pot reprezenta un punct focal elegant, cât și un element decorativ, care nu dă greș niciodată.

Idei pentru casă - Piatra expusă

O piatră parțial expusă adaugă textură și viață în interiorul unui spațiu. Utilizând o culoare neutră pentru blat, asortată cu piatra în relief de pe perete, se poate construi un spațiu extrem de elegant și echilibrat.

Acest tip de aranjament ar putea fi greu de curățat. Un designer priceput va monta pietrele (de cuarț, etc.) la o distanță considerabilă față de zona de gătit, pentru a evita deteriorarea aranjamentului.

Materiale naturale

Idei pentru casa - cateva sfaturi pentru o locuinta de vis

Construind pe punctul anterior, designerii sunt din ce în ce mai fascinați de materialele naturale și textura vizuală pe care o adaugă în interiorul casei. Piatra naturala, cuarțitul, granitul, utilizate într-o bucătărie, îmbină luxul și practicul într-un mod plăcut și confortabil.

Idei pentru casă - Usi de interior lucioase

În cazul în care gradul de iluminare naturală este redus, există multiple opțiuni de maximizare a acestei resurse. Profesioniștii recomandă optarea pentru uși cu suprafețe reflectorizante. O finisare lucioasă / semi-lucioasă pentru o ușă poate reflecta și propaga lumina în cadrul unei încăperi, sporind efectul de amplitudine a spațiului.

Idei pentru casă - Dulapuri colorate

Idei pentru casa - cateva sfaturi pentru o locuinta de vis

Specialiștii recomandă alegerea unor culori vii pentru mobilierul de bucătărie. Dulapurile albe au fost extrem de populare în trecut, dar vor ceda locul unor dulapuri colorate, cum ar fi albastru, negru, verde și pasteluri. Dulapurile din lemn precum castanul, lemn de fructe și stejar alb devin o alegere din ce în ce mai frecventă. Le vom întâlni în multe bucătării în anii următori.

Bucătăria din imagine reprezintă o lucrare Delta Studio, o amenajare în stil clasic. Acest apartament-showroom cu trei camere aparține ansamblului Greenfield Residence, având ca sursă de inspirație “bucuria pentru culoare”. În această bucătărie s-a optat pentru mobilier în stil clasic Baron. Dulapurile turcoaz energizează decorul, oferindu-i personalitate. Dulapurile inferioare negre estompează din nota curajoasă a dulapurilor superioare.

Idei pentru casa - cateva sfaturi pentru o locuinta de vis

Idei pentru casă - Punct focal

Punctele focale sunt foarte importante pentru designul unui spațiu coerent și armonios. Se încurajează alegerea și evidențierea unui element al camerei de living. Șemineul constituie o alegere comună în materie de puncte focale, deoarece poate crea o atmosferă confortabilă, relaxantă. O măsuță pentru cafea poate fi un alt exemplu de punct focal, în jurul căreia să se dezvolte întregul stil de design.

Culorile - exprimare indirectă a personalității proprietarului

Culoarea gri denotă eleganță. Îmbinarea sa cu nuanțe de culori calde, poate avea un efect benefic asupra stării de spirit. Pentru un spațiu mai intim, se recomandă culorile de la mijlocul gamei, cum ar fi cremul, care de asemenea oferă o stare de confort. Culorile pale reprezintă prilejul perfect de a experimenta subtil cu diverse nuanțe. O nuanță deschisă de verde conturează un spațiu cald, relaxant.

Alegerea culorilor pentru locuință este un proces dificil, dar poate fi și plăcut. Este foarte important ca spațiul să reflecte personalitatea beneficiarului, îndeplinind nevoile acestuia și conturând locuința de vis.

Articole recomandate

Cum aranjam o camera de lux pentru bebelusi Cum aranjam o camera de lux pentru bebelusi
Camera bebelusului este una dintre principalele preocupari ale oricarei viitoare mame. Fiecare isi doreste ce este mai bun si mai frumos pentru copilul ei si e firesc sa fie asa. Amenajarea camerei bebelusului este misiunea perfecta pentru orice viitoare mamica. Va cauta ore in sir toate variantele
Cum sa iti organizezi sifonierul in 30 de minute. Cum sa iti organizezi sifonierul in 30 de minute.
Se intampla, adesea, ca sa ai libere doar 30 de minute, asa ca te vei gandi, „Doamne, ce pot face intr-o jumatate de ora?” Ei bine, doar de atat ai nevoie pentru a-ti organiza sifonierul. Sau macar sa iti faci ordine intre haine. Iata cum sa iti organizezi sifonierul in 30 de minute:
Lavanda. Planta minune cu peste 100 de utilizari Lavanda. Planta minune cu peste 100 de utilizari
Lavanda are un miros minunat. Atat florile cat si uleiul de lavanda au multiple utilizari care te vor uimi. Lavanda este folosita ca planta medicinala din vremuri indepartate, iar proprietatile terapeutice ale uleiului esential extras din flori au fost descoperite la inceputul secolului al XX- lea.
15 utilizari surprinzatoare ale lamailor 15 utilizari surprinzatoare ale lamailor
Lamaile sunt unele dintre cele mai versatile fructe. Si aici nu este vorba numai de gatit. Sucul de lamaie este acid, un dezinfectant natural si este extrem de hranitor. Mirosul sau este bun pentru oameni. insa extrem de neplacut pentru daunatori. In plus, lamaia te ajuta sa conservi alimentele.
10 treburi casnice pe care le poti rezolva in 30 de secunde 10 treburi casnice pe care le poti rezolva in 30 de secunde
Chiar si cand ai la dispozitie 30 de secunde poti duce la indeplinire oricare dintre aceste treburi casnice. Cu o viata ocupata, cu un program super solicitant avem prea putin timp liber pentru a  ne ocupa de orice altceva. Insa, aceste treburi casnice pot fi executate in numai cateva zeci de