Skip to article

Idei pentru casa - cateva sfaturi pentru o locuinta de vis

Idei pentru casa - cateva sfaturi pentru o locuinta de vis
Cu toții ajungem la un moment dat în viață când suntem în căutare de idei pentru casa noastră. Sunt disponibile nenumărate variante de amenajări, de culori, încât este perfect normal sa ne simțim copleșiți. De aceea, se recomandă colaborarea cu un specialist în design, pentru construirea unei locuințe de vis.

Delta Studio prezintă o colecție cu sfaturi, preluate direct de la profesioniști. Scopul acestui articol este de a facilita procesele de amenajări interioare "> amenajări interioare pentru cititori.

Idei pentru casă - Stilul minimalist

Designul minimalist reprezintă un trend atemporal. Astfel, toate componentele sunt dispersate, într-o manieră simplistă. În cadrul unei bucătării albe se pot adăuga scaune din lemn, poate o plantă decorativă, sau o insulă din lemn într-o nuanță închisă.

Redirecţionarea atenției spre tavan

O cameră are o dimensiune verticală, precum și una orizontală. Dacă spațiul de living are un tavan înalt, se recomandă maximizarea spațiului suplimentar. Este indicată decorarea spațiului într-o manieră care redirecționează atenția spre plafon.

Plafoanele a căror culoare pornește încă de la podea reprezintă o modalitate elegantă de a realiza obiectivul menționat anterior.

Idei pentru casă - Oglinzi decorative

Idei pentru casa - cateva sfaturi pentru o locuinta de vis

Oglinzile decorative adăugă instantaneu lumină în orice tip de spațiu. Oglinzile poziționate corect într-un spațiu reflectă lumina de-a lungul încăperii, rezultatul fiind un spațiu luminos și amplu. În plus, față de utilitatea lor, acestea pot reprezenta un punct focal elegant, cât și un element decorativ, care nu dă greș niciodată.

Idei pentru casă - Piatra expusă

O piatră parțial expusă adaugă textură și viață în interiorul unui spațiu. Utilizând o culoare neutră pentru blat, asortată cu piatra în relief de pe perete, se poate construi un spațiu extrem de elegant și echilibrat.

Acest tip de aranjament ar putea fi greu de curățat. Un designer priceput va monta pietrele (de cuarț, etc.) la o distanță considerabilă față de zona de gătit, pentru a evita deteriorarea aranjamentului.

Materiale naturale

Idei pentru casa - cateva sfaturi pentru o locuinta de vis

Construind pe punctul anterior, designerii sunt din ce în ce mai fascinați de materialele naturale și textura vizuală pe care o adaugă în interiorul casei. Piatra naturala "> Piatra naturala, cuarțitul, granitul, utilizate într-o bucătărie, îmbină luxul și practicul într-un mod plăcut și confortabil.

Idei pentru casă - Usi de interior lucioase

În cazul în care gradul de iluminare naturală este redus, există multiple opțiuni de maximizare a acestei resurse. Profesioniștii recomandă optarea pentru uși cu suprafețe reflectorizante. O finisare lucioasă / semi-lucioasă pentru o ușă poate reflecta și propaga lumina în cadrul unei încăperi, sporind efectul de amplitudine a spațiului.

Idei pentru casă - Dulapuri colorate

Idei pentru casa - cateva sfaturi pentru o locuinta de vis

Specialiștii recomandă alegerea unor culori vii pentru mobilierul de bucătărie. Dulapurile albe au fost extrem de populare în trecut, dar vor ceda locul unor dulapuri colorate, cum ar fi albastru, negru, verde și pasteluri. Dulapurile din lemn precum castanul, lemn de fructe și stejar alb devin o alegere din ce în ce mai frecventă. Le vom întâlni în multe bucătării în anii următori.

Bucătăria din imagine reprezintă o lucrare Delta Studio, o amenajare în stil clasic. Acest apartament-showroom cu trei camere aparține ansamblului Greenfield Residence, având ca sursă de inspirație “bucuria pentru culoare”. În această bucătărie s-a optat pentru mobilier în stil clasic Baron. Dulapurile turcoaz energizează decorul, oferindu-i personalitate. Dulapurile inferioare negre estompează din nota curajoasă a dulapurilor superioare.

Idei pentru casa - cateva sfaturi pentru o locuinta de vis

Idei pentru casă - Punct focal

Punctele focale sunt foarte importante pentru designul unui spațiu coerent și armonios. Se încurajează alegerea și evidențierea unui element al camerei de living. Șemineul constituie o alegere comună în materie de puncte focale, deoarece poate crea o atmosferă confortabilă, relaxantă. O măsuță pentru cafea poate fi un alt exemplu de punct focal, în jurul căreia să se dezvolte întregul stil de design.

Culorile - exprimare indirectă a personalității proprietarului

Culoarea gri denotă eleganță. Îmbinarea sa cu nuanțe de culori calde, poate avea un efect benefic asupra stării de spirit. Pentru un spațiu mai intim, se recomandă culorile de la mijlocul gamei, cum ar fi cremul, care de asemenea oferă o stare de confort. Culorile pale reprezintă prilejul perfect de a experimenta subtil cu diverse nuanțe. O nuanță deschisă de verde conturează un spațiu cald, relaxant.

Alegerea culorilor pentru locuință este un proces dificil, dar poate fi și plăcut. Este foarte important ca spațiul să reflecte personalitatea beneficiarului, îndeplinind nevoile acestuia și conturând locuința de vis.

Articole recomandate

Ce Trebuie sa ai in Vedere atunci cand Alegi un Spatiu de Depozitare pe Termen Lung? Ce Trebuie sa ai in Vedere atunci cand Alegi un Spatiu de Depozitare pe Termen Lung?
Cu toții ne gândim la mediul care ne înconjoară din ce în ce mai mult și ne dorim să aibă anumite caracteristici și să fie cât mai aproape de perfecțiune pentru nevoile noastre: o sufragerie aerisită și luminată, o
Cum sa alegi un cuptor electric incorporabil. Ghid complet Cum sa alegi un cuptor electric incorporabil. Ghid complet
Bucătăria este inima casei, iar centrul ei este cuptorul. Este un aparat pe care te bazezi și la care apelezi în fiecare zi, deci este important să fie bine ales. Poate fi copleșitor să te gândești la stilul, dimensiunea și funcțiile de care ai
Cum sa alegi gresia si faianta astfel incat casa ta sa para mai spatioasa? Cum sa alegi gresia si faianta astfel incat casa ta sa para mai spatioasa?
În zilele noastre, faianța și gresia sunt disponibile în diferite dimensiuni, stiluri și modele. De la plăci de mozaic multicolor până la plăci extrem de mari care imită perfect dușumeaua, în magazinele de profil vei găsi o
5 lucruri esentiale pentru noua ta locuinta 5 lucruri esentiale pentru noua ta locuinta
Cumpărarea unei case noi vine cu o mulțime de provocări, dar, odată făcut pasul, trebuie să avem grijă să investim în lucrurile care sunt cu adevărat importante. Astfel, pe lângă decorarea locuinței și amenajarea ei într-un
Decor last minute de Craciun: trucuri simple, ieftine, cu super-efect Decor last minute de Craciun: trucuri simple, ieftine, cu super-efect
Decorul de Craciun presupune brad, crengute, conuri. Dar nu te opri la decorurile evidente. Poti combina cu lumanari, casute luminate, felinare, eucalipt, fulgi, bumbac, scortisoara, felii uscate de portocale sau anason, tot felul. Vasele simple si banale pot deveni sfesnice sau piese centrale pe