Idei practice pentru bucataria mult visata

Idei practice pentru bucataria mult visata
  calendar_month     photo_cameraShutterstock    
Fiecare zi începe în bucătărie. De la micul dejun luat în fugă înainte de a ieși pe ușă, până la mesele în familie sau plăcerea de a servi o cană de ceai cu prietenii, aici se află centrul de activități al casei tale. Indiferent dacă gătești, faci curățenie, mănânci sau te recreezi la o cafea, bucătăria ar trebui să fie un spațiu în care să stai cu plăcere. Un design atent conceput poate ajuta la realizarea acestui lucru. Dacă plănuiești o renovare sau ești pe cale să proiectezi o bucătărie nouă, acest material te va ajuta să creezi un loc pe care îl vei îndrăgi. Vei găsi câteva sfaturi despre planificare și organizare pentru o cameră care să arate bine și să îți acopere toate nevoile.

Amplasează corect piesele care alcătuiesc bucătăria

Bucătăria va fi, desigur, zona cu traficul cel mai intens din casa ta. Calea principală care traversează bucătăria va trebui să fie accesibilă, să nu fie obstrucționată de ușa frigiderului sau a cuptorului atunci când sunt deschise. Cele mai importante trei elemente din designul bucătăriei tale sunt aragazul, frigiderul și chiuveta. Gătitul și curățarea acestei camere pot deveni rapid sarcini anevoioase dacă trebuie să te plimbi dintr-un loc în altul din cauză că nu a fost bine proiectată. Un plan bine stabilit al bucătăriei îți va permite să te deplasezi cu ușurință în timp ce gătești. De asemenea, ar trebui să ofere suficient spațiu, astfel încât, dacă gătești alături de altcineva, să nu vă loviți constant unul de celălalt. Pentru a face acest lucru posibil, un designer de bucătărie va crea un „triunghi de lucru” între aragaz, frigider și chiuvetă, care este de obicei înclinat între 15 și 25 de grade. Bucătăria ta poate avea mai multe triunghiuri de lucru, în funcție de nevoile tale. Un designer bun se va asigura că oricât de intens ar fi traficul prin bucătărie nu va interfera cu pregătirea meselor.

Fă-ți bucătăria multifuncțională

În cazul în care ai des invitați la masă sau la diferite evenimente festive, mai mult ca sigur că te vei afla tot timpul prin bucătărie. Probabil că ai auzit și experimentat tu însuți asta. În ultimii ani, amenajarea bucătăriilor nu s-a axat exclusiv pe funcționalitate, ci a devenit mai versatilă. Astfel ele sunt concepute atât pentru distracție și relaxare, cât și pentru gătit. Un specialist va ține întotdeauna cont de acest lucru și va căuta să creeze un design potrivit și să dispună mobila pentru amenajarea bucatarieiastfel încât să ofere un loc în care se poate îmbina distracția cu prepararea mâncării. Dacă îți permite spațiul, este recomandat să incluzi o insulă cu scaune în bucătărie. Aceasta oferă un aspect primitor unde oaspeții și membrii familiei se pot relaxa și socializa fără a îngreuna accesul la zona de lucru. Gazda poate astfel să gătească și să se simtă bine în același timp.

Alege electrocasnicele potrivite

Cuptoarele vin într-o mare varietate de forme și dimensiuni și nu este întotdeauna ușor să-ți dai seama care model s-ar potrivi potrivit pentru bucătăria ta. Va trebui să treci în revistă toate opțiunile disponibile pe piață, precum cele pe gaz sau electrice. Nu uita nici hota, un element cheie al oricărei bucătării în care intenționezi să gătești mult. Alegerea frigiderului potrivit este de o importanță vitală. Nu numai că este responsabil pentru păstrarea alimentelor, ci este și unul dintre puținele dispozitive din casa ta care funcționează continuu tot timpul anului. De aceea, va trebui să cauți cu un frigider de calitate care să se încadreze perfect în proiectul bucătăriei tale. Mașinile de spălat vase pot varia de la modele elegante de ultimă generație până la unități mici care să nu ocupe prea mult spațiu. Alegerea mașinii de spălat vase potrivite va depinde de caracteristicile pe care le vrei incluse pentru a acoperi toate nevoile tale.

Opțiunile sunt nesfârșite, de la poziționarea cuptorului și chiuvetei, până la tipul de pardoseală, dulapuri și blatul de lucru - și asta înainte de a începe cu electrocasnicele. Însă energia pe care o depui pentru o amenajare corecta te va ajuta să eviți disconfortul și să faci greșeli costisitoare. Nu uita să cauți întâi funcționalitatea și abia apoi să alegi piesele care te vor face să te simți în largul tău în bucătărie.

Recomandari