Skip to article

Tot ce trebuie sa stii despre tapet

Tot ce trebuie sa stii despre tapet
Când auzim cuvântul tapet ne gândim automat la casa bunicii. Suntem obișnuiți cu ideea că tapetul nu este neapărat o opțiune modernă, însă acest lucru este neadevărat. Tapetul potrivit, aplicat corespunzător poate schimba în totalitate aspectul unei camere. Fie că alegeți să tapetați întregi pereții, doar unul sau doar segmente pentru accent, sunt câteva aspecte pe care trebuie să le luați în considerare.

Design-ul camerei

Primul aspect necesar de luat în considerare este structura și design-ul camerei în care doriți să aplicați tapetul. Dacă camera are multe uși sau geamuri, cât și mobilier solid, de tipul bibliotecilor, sau chiar tablouri sau diverse lucrări de artă de dimensiuni mari, nu prea mai rămâne spațiu, din punct de vedere vizual pentru un tapet. Tapetul este potrivit pentru camere aerisite, cu pereți drepți, fără prea multe piese de mobilier sau geamuri care să ”spargă” modelul tapetului.

Se poate, totuși, să folosiți tapetul pentru un perete de acccent, pentru a oferi un cu totul alt aspect unei camere, sau pentru un singur segment pentru a marca o piesă de mobilier sau un tablou poate.

Acordați atenție și stilului în care este mobilată camera, întrucât nu puteți alege orice tip de tapet. Sunt anumite tapete ce sunt mai versatile, însă nu ați putea utiliza un tapet cu model futurist într-o cameră cu mobilă vintage, romantică.

Dimensiunea pereților pe care dorești să îi acoperi cu tapet 

Un alt aspect ce trebuie luat în considerare este dimensiunea totală a pereților pe care vei dori să aplici tapet. Cu cât dimensiunea este mai mare, cu atât proiectul va fi mai costisitor. Să cunoști dimensiunile înainte te va ajuta să știi exact de ce buget ai nevoie sau în ce buget trebuie să te încadrezi, dar vei și achiziționa suficient tapet pentru întreaga lucrare.

Dimensiunea modelului tapetului

Odată ce te-ai decis că poți investi în tapet și știi unde și cum îți dorești să îl aplici, este momentul să iei în considerare modelul tapetului pe care îl dorești. Un spect foarte important este dimensiunea pattern-ului tapetului pe care dorești să îl alegi. Un tapet la scară mai amplă va fi mai ușor de observat și este ideal atunci când ai tablouri, picturi sau fotografii ce au nevoie de perete ”liber” pentru a fi observate. În același timp, un pattern mai mărunt poate completa o cameră cu mobila minimalista și poate oferi senzația de confortabil și primitor.    

Atenție la factorul de umiditate din cameră

Umiditatea poate afecta un tapet. Există și tapete rezistente la umiditate, dar nu sunt atât de variate în modele. Baile de serviciu sunt cele în care se utilizează de obicei tapet, fiind mult mai mici ca dimensiuni și fără duș sau cadă. De asemnea, oamenii sunt mai înclinați să încerce ceva îndrăzneț pentru decorarea acestora, tocmai datorită dimensiunilor reduse. Dacă totuși îți dorești tapet în baie, bucătărie sau o cameră cu umiditate crescută, asigură-te că alegi un tapet de calitate și că este aplicat corespunzător. Poți lua în considerare și achiziționarea unui dezumidificator pentru a avea control asupra umidității.

Articole recomandate

Cum decoram ouale de Paste in 2021: 5 idei surprinzatoare! Cum decoram ouale de Paste in 2021: 5 idei surprinzatoare!
Se apropie Sarbatorile Pascale, si pe langa retetele traditionale, trebuie sa ne gandim si la amenajarea prorpiu-zisa a mesei. Decoratiile de Pasti devin din ce in ce mai populare in ultimii ani, asa ca ti-am pregatit 5 idei de design inedit pentru ouale decorative de Pasti. 1. Oua cu dungi
5 stiluri de design interior pe care le poti integra in casa ta. Fii propriul designer! 5 stiluri de design interior pe care le poti integra in casa ta. Fii propriul designer!
Ai ajuns la concluzia ca trebuie sa redecorezi, insa oscilezi intre ideea de a lasa pe altcineva sa iti amenajeze casa sau de a o stiliza singura? Este momentul sa iei atitudine. Poti fi propriul tau designer de interior, pentru ca ti-am pregatit mai jos un ghid practic pentru redecorarea unei
Pregateste-te pentru curatenia de primavara Pregateste-te pentru curatenia de primavara
Curățenia generală de primăvară nu trebuie să fie o corvoadă. Cu puțină pregătire din timp, atât cu produse de curățenie, cât și morală, vei putea să duci la bun sfârșit această activitate, care
Tot ce trebuie sa stii despre tapet Tot ce trebuie sa stii despre tapet
Când auzim cuvântul tapet ne gândim automat la casa bunicii. Suntem obișnuiți cu ideea că tapetul nu este neapărat o opțiune modernă, însă acest lucru este neadevărat. Tapetul potrivit, aplicat corespunzător poate schimba în
5 motive bune pentru a cumpara un covor 5 motive bune pentru a cumpara un covor
După cum vă puteți imagina, elementul nostru preferat pentru decor este covorul. Alegerea unui covor nu este o sarcină ușoară, însă, o dată ales, acest accesoriu decorativ vă va transforma spațiul pentru o lungă perioadă de timp. Un