Skip to article

Adevarul despre iubitorii de caini si pisici - ce personalitate au?

Adevarul despre iubitorii de caini si pisici - ce personalitate au?
Iti plac mai mutl cainii sau pisicile? Raspunsul poate spune multe despre personalitatea ta!

Unele stereotipuri despre iubitorii de caini si pisici sunt adevarate, spune un studiu al Universitatii Texas, precum si faptul ca stapanii se aseamana mult cu animalele lor.

Afla adevarul despre legatura dintre om si animal!


Constiinciosi

Participantilor la studiu li s-a cerut sa completeze un chestionar in care sa se identifice ca "iubitori de caini" sau "iubitori de pisici" si sa raspunda la peste 40 intrebari pentru a-si afla adevarata personalitate. Scorul a aratat ca iubitorii de caini sunt cu 11% mai constiinciosi decat cei care adora felinele. Ce inseamna constiinciozitate:

auto-disciplina
simtul puternic al datoriei
tendinta de planificare

Extrovertiti

Ai o personalitate extrovertita? Daca iti plac cainii, e foarte posibil sa fii astfel. Oamenii care s-au identificat ca iubitori de caini s-au dovedit a fi cu 15% mai extrovertiti decat iubitorii de pisici. Ce inseamna extrovertit:

prietenos
entuziast
optimist
energic

Deschisi

Esti deschisa spre lucruri noi? Iubitorii de pisici sunt cu 11% mai deschisi la noutati, potrivit studiului. Oamenii deschisi tind sa fie:

curiosi
creativi
artistici
netraditionalisti

Agreabili

Potrivit acestui studiu, daca esti iubitor de caini esti cu 13% mai agreabil decat un iubitor de pisici. Oamenii agreabili se caracterizeaza prin:

altruism
blandete
afectiune
sociabilitate
fidelitate

Nevrotici

Daca te stresezi repede esti probabil o persoana iubitoare de pisici. Acestia sunt cu 12% mai nevrotici decat iubitorii de caini. Nevroticii sunt:

anxiosi
ingrijorati
se streseaza usor

Personalitatea tipica a iubitorului de caini

Cainii sunt animale energice, loiale si usor de avut in preajma, iar stapanii lor li se aseamana. Dar psihologul si autorul studiului, Sam Gosling, admite ca diferentele intre iubitorii de caini si de pisici nu sunt uriase: "Exista cu siguranta multi iubitori de pisici extrovertiti si multi iubitori de caini introvertiti".

Personalitatea tipica a iubitorului de pisici

Preferi sa petreci timp de una singura? Esti pregatita intotdeauna sa incerci lucruri noi? Atunci probabil ca ai o pasiune pentru feline. Studiul a gasit ca cei care s-au auto-proclamat iubitori de pisici aveau personalitati mai curioase, erau neconventionali in gandire si comportament si mai stresati decat iubitorii de caini.

Dar la capitolul tandreturi, pisicile castiga premiul: toti iubitorii de pisici iti vor spune ca nu exista pe lumea asta un sunet mai relaxant decat torsul pisicii. Ghemuirea langa un ghem de blana care toarce e mai mult decat un mod placut de petrecere a timpului, deoarece studiile au aratat ca astfel se reduce stresul si se coboara tensiunea.

Autor: Nuage

Articole recomandate

Amenajarea holului - 3 ideii de optimizare a spatiului Amenajarea holului - 3 ideii de optimizare a spatiului
Holurile sunt unele dintre cele mai problematice camere ale casei pentru că sunt de obicei înguste și totodată reprezintă spațiul cu care invitații vor lua contact pentru prima dată. Dacă vrei să optimizezi spațiul din hol, ține cont de
Ce este o hota de bucatarie si de ce aveti nevoie de una? Ce este o hota de bucatarie si de ce aveti nevoie de una?
O hotă este, de fapt, unul dintre cele mai importante aparate din bucătărie. Este compusă dintr-un baldachin sau un alt tip de „zonă de captare” și un ventilator sau motor de suflare, pentru a extrage poluarea aerului cauzată de gătit. Prin
Ce Trebuie sa ai in Vedere atunci cand Alegi un Spatiu de Depozitare pe Termen Lung? Ce Trebuie sa ai in Vedere atunci cand Alegi un Spatiu de Depozitare pe Termen Lung?
Cu toții ne gândim la mediul care ne înconjoară din ce în ce mai mult și ne dorim să aibă anumite caracteristici și să fie cât mai aproape de perfecțiune pentru nevoile noastre: o sufragerie aerisită și luminată, o
Cum sa alegi un cuptor electric incorporabil. Ghid complet Cum sa alegi un cuptor electric incorporabil. Ghid complet
Bucătăria este inima casei, iar centrul ei este cuptorul. Este un aparat pe care te bazezi și la care apelezi în fiecare zi, deci este important să fie bine ales. Poate fi copleșitor să te gândești la stilul, dimensiunea și funcțiile de care ai
Cum sa alegi gresia si faianta astfel incat casa ta sa para mai spatioasa? Cum sa alegi gresia si faianta astfel incat casa ta sa para mai spatioasa?
În zilele noastre, faianța și gresia sunt disponibile în diferite dimensiuni, stiluri și modele. De la plăci de mozaic multicolor până la plăci extrem de mari care imită perfect dușumeaua, în magazinele de profil vei găsi o