Skip to article

Animale monogame

Animale monogame
Stiai ca aproximativ 4 000 specii de mamifere sunt monogame? Data viitoare cand te indoiesti ca viata in doi ar fi posibila pentru oameni, gandeste-te la urmatoarele animale devotate!

Soarecele de camp

Aceste rozatoare mici au fost mult studiate, in speranta ca "genele lor monogame" ar putea sa ajute oamenii in combaterea infidelitatii. Alte tipuri de soareci poligami au fost injectati cu gena lor, iar acestia au inceput sa aiba comportamente monogame.


Castorul

Castorul este un animal monogam, iar acest comportament ajuta la supravietuirea speciei lor, deoarece atat masculul, cat si femela, sunt necesari pentru cresterea puilor lor.

Papagalul

Aceasta pasare frumoasa isi construieste relatii solide cu partenerul de sex opus. Un papagal ii ramane fidel ani de zile partenerei sale.

Lebada

44% din speciile de pasari acvatice sunt monogame. Spre deosebire de monogamia sezoniera practicata de rate, lebedele se imperecheaza pe viata, iar cuplul lor poate dura nenumarati ani.

Vidra

Poate ai vazut deja videoclipuri pe Youtube cu vidre tinandu-se de mana, si nu e deloc surprinzator, deoarece aceste animale au acelasi partener pentru toata viata.

Iubirea in lumea animalelor pe video.ele.ro

Rata

Ratele sunt monogame, dar relatiile lor dureaza un singur sezon: masculul se imperecheaza cu femela, insa iarna, cand vine noul sezon de reproducere, el isi cauta o alta iubita.

Pinguinul imperial

Pinguinul imperial isi gaseste partenera, iar atunci cand femela pleaca pentru a cauta hrana, masculul si puiul asteapta intoarcerea ei luni intregi. Aceasta specie se incadreaza si ea in categoria monogamilor sezonieri.

Lupul

Lupii sunt creaturi monogame, care se imperecheaza cu un singur partener, dar doar atunci cand calatoresc in grupuri de doi. Insa cu cat haita e mai mare, cu atat monogamia e mai putin practicata.


Autor: Nuage

Articole recomandate

Amenajarea holului - 3 ideii de optimizare a spatiului Amenajarea holului - 3 ideii de optimizare a spatiului
Holurile sunt unele dintre cele mai problematice camere ale casei pentru că sunt de obicei înguste și totodată reprezintă spațiul cu care invitații vor lua contact pentru prima dată. Dacă vrei să optimizezi spațiul din hol, ține cont de
Ce este o hota de bucatarie si de ce aveti nevoie de una? Ce este o hota de bucatarie si de ce aveti nevoie de una?
O hotă este, de fapt, unul dintre cele mai importante aparate din bucătărie. Este compusă dintr-un baldachin sau un alt tip de „zonă de captare” și un ventilator sau motor de suflare, pentru a extrage poluarea aerului cauzată de gătit. Prin
Ce Trebuie sa ai in Vedere atunci cand Alegi un Spatiu de Depozitare pe Termen Lung? Ce Trebuie sa ai in Vedere atunci cand Alegi un Spatiu de Depozitare pe Termen Lung?
Cu toții ne gândim la mediul care ne înconjoară din ce în ce mai mult și ne dorim să aibă anumite caracteristici și să fie cât mai aproape de perfecțiune pentru nevoile noastre: o sufragerie aerisită și luminată, o
Cum sa alegi un cuptor electric incorporabil. Ghid complet Cum sa alegi un cuptor electric incorporabil. Ghid complet
Bucătăria este inima casei, iar centrul ei este cuptorul. Este un aparat pe care te bazezi și la care apelezi în fiecare zi, deci este important să fie bine ales. Poate fi copleșitor să te gândești la stilul, dimensiunea și funcțiile de care ai
Cum sa alegi gresia si faianta astfel incat casa ta sa para mai spatioasa? Cum sa alegi gresia si faianta astfel incat casa ta sa para mai spatioasa?
În zilele noastre, faianța și gresia sunt disponibile în diferite dimensiuni, stiluri și modele. De la plăci de mozaic multicolor până la plăci extrem de mari care imită perfect dușumeaua, în magazinele de profil vei găsi o