Skip to article

Asigurarea de viata pentru animale

Asigurarea de viata pentru animale
Ne iubim nespus animalul de companie, insa mediul tot mai periculos in care traim ne face deseori sa ne punem intrebarea cum il putem proteja mai bine.

In cele mai multe cazuri iesim cu catelul ori in gradina din fata blocului, ori in vreun spatiu ingust de 2X2 in care acesta isi face rapid nevoile.

Pe langa blocuri rar exista spatii special amenajate pentru animalele de companie. Iar daca exista, drumul pana la ele trece de regula peste cel putin o sosea.

Pericole pandesc la tot pasul. Cainele iti poate scapa din lesa si o poate lua la fuga pe strada. Poate mirosi si apoi manca ceva aruncat langa scara blocului care se poate dovedi a fi otrava, poate fi accidentat de multe obiecte care pot cadea de la inaltime.

Asa ca odata cu aceste situatii au aparut, cu destul de mult timp in urma, si asigurarile de viata pentru animalele de companie. In ce constau acestea, veti afla imediat:

Asigurarile de viata pentru animalele de companie reprezinta niste polite incheiate intre stapanul animalului si o companie de asigurari prin care animalul in cauza este "asigurat" financiar in cazul urmatoarelor riscuri:

-intoxicatia subita (otravirea)
-asfixierea
-inecul
-lovirea
-caderea
-insolatia
-taierea

Desi se numesc "asigurari de viata" ele nu se aplica doar in cazul cel mai nefericit, acela al decesului animalului, ci si in cazuri de ranire a acestuia.

Cum se incheie o asigurare de viata pentru animale?
Daca vreti ca animalul dumneavoastra sa beneficieze de o astfel de polita, este bine sa mergeti la un asigurator cunoscut si sa va interesati in amanunt in ce consta intocmirea ei.

Astfel, primul pas este reprezentat de stabilirea varstei animalului dumneavoastra. Cu cat aceasta este mai mare, cu atat suma lunara a asigurarii va fi mai mare, caci odata cu varsta creste si riscul de accidentari iar rezistenta animalului scade.

Dupa ce i se fac toate analizele medicale pentru stabilirea starii de sanatate, toate vaccinurile cerute de legislatia in vigoare si animalul este luat in evidenta unei clinici veterinare autorizate, i se stabileste valoarea de piata. Suna cam cinic, insa acesta este adevarul si astfel se si procedeaza, in functie de "cotatia" animalului pe piata.

In functie de suma asigurata vor varia si politele lunare de platit de catre proprietar, dar si de riscurile la care este supus in mod obisnuit animalul. Fiti siguri ca daca locuiti langa un lac sau in zone muntoase cu teren accidentat, polita va creste semnificativ.

De asemenea, legat de varsta animalului, trebuie stiut faptul ca politele de viata se incheie numai daca acesta are varsta cuprinsa intre 6 luni si 7 ani in cazul cainilor si 2 luni si 8 ani in cazul pisicilor. Asadar, animalele batrane nu pot fi asigurate.

Suma maxima pe care orice societate de asigurari o va stabili pentru o polita de viata la un animal de companie nu poate depasi pragul maxim de 2000 euro (stabilit in lei).

Articole recomandate

Ce este o hota de bucatarie si de ce aveti nevoie de una? Ce este o hota de bucatarie si de ce aveti nevoie de una?
O hotă este, de fapt, unul dintre cele mai importante aparate din bucătărie. Este compusă dintr-un baldachin sau un alt tip de „zonă de captare” și un ventilator sau motor de suflare, pentru a extrage poluarea aerului cauzată de gătit. Prin
Ce Trebuie sa ai in Vedere atunci cand Alegi un Spatiu de Depozitare pe Termen Lung? Ce Trebuie sa ai in Vedere atunci cand Alegi un Spatiu de Depozitare pe Termen Lung?
Cu toții ne gândim la mediul care ne înconjoară din ce în ce mai mult și ne dorim să aibă anumite caracteristici și să fie cât mai aproape de perfecțiune pentru nevoile noastre: o sufragerie aerisită și luminată, o
Cum sa alegi un cuptor electric incorporabil. Ghid complet Cum sa alegi un cuptor electric incorporabil. Ghid complet
Bucătăria este inima casei, iar centrul ei este cuptorul. Este un aparat pe care te bazezi și la care apelezi în fiecare zi, deci este important să fie bine ales. Poate fi copleșitor să te gândești la stilul, dimensiunea și funcțiile de care ai
Cum sa alegi gresia si faianta astfel incat casa ta sa para mai spatioasa? Cum sa alegi gresia si faianta astfel incat casa ta sa para mai spatioasa?
În zilele noastre, faianța și gresia sunt disponibile în diferite dimensiuni, stiluri și modele. De la plăci de mozaic multicolor până la plăci extrem de mari care imită perfect dușumeaua, în magazinele de profil vei găsi o
5 lucruri esentiale pentru noua ta locuinta 5 lucruri esentiale pentru noua ta locuinta
Cumpărarea unei case noi vine cu o mulțime de provocări, dar, odată făcut pasul, trebuie să avem grijă să investim în lucrurile care sunt cu adevărat importante. Astfel, pe lângă decorarea locuinței și amenajarea ei într-un