Skip to article

Asigurarea de viata pentru animale

Asigurarea de viata pentru animale
Ne iubim nespus animalul de companie, insa mediul tot mai periculos in care traim ne face deseori sa ne punem intrebarea cum il putem proteja mai bine.

In cele mai multe cazuri iesim cu catelul ori in gradina din fata blocului, ori in vreun spatiu ingust de 2X2 in care acesta isi face rapid nevoile.

Pe langa blocuri rar exista spatii special amenajate pentru animalele de companie. Iar daca exista, drumul pana la ele trece de regula peste cel putin o sosea.

Pericole pandesc la tot pasul. Cainele iti poate scapa din lesa si o poate lua la fuga pe strada. Poate mirosi si apoi manca ceva aruncat langa scara blocului care se poate dovedi a fi otrava, poate fi accidentat de multe obiecte care pot cadea de la inaltime.

Asa ca odata cu aceste situatii au aparut, cu destul de mult timp in urma, si asigurarile de viata pentru animalele de companie. In ce constau acestea, veti afla imediat:

Asigurarile de viata pentru animalele de companie reprezinta niste polite incheiate intre stapanul animalului si o companie de asigurari prin care animalul in cauza este "asigurat" financiar in cazul urmatoarelor riscuri:

-intoxicatia subita (otravirea)
-asfixierea
-inecul
-lovirea
-caderea
-insolatia
-taierea

Desi se numesc "asigurari de viata" ele nu se aplica doar in cazul cel mai nefericit, acela al decesului animalului, ci si in cazuri de ranire a acestuia.

Cum se incheie o asigurare de viata pentru animale?
Daca vreti ca animalul dumneavoastra sa beneficieze de o astfel de polita, este bine sa mergeti la un asigurator cunoscut si sa va interesati in amanunt in ce consta intocmirea ei.

Astfel, primul pas este reprezentat de stabilirea varstei animalului dumneavoastra. Cu cat aceasta este mai mare, cu atat suma lunara a asigurarii va fi mai mare, caci odata cu varsta creste si riscul de accidentari iar rezistenta animalului scade.

Dupa ce i se fac toate analizele medicale pentru stabilirea starii de sanatate, toate vaccinurile cerute de legislatia in vigoare si animalul este luat in evidenta unei clinici veterinare autorizate, i se stabileste valoarea de piata. Suna cam cinic, insa acesta este adevarul si astfel se si procedeaza, in functie de "cotatia" animalului pe piata.

In functie de suma asigurata vor varia si politele lunare de platit de catre proprietar, dar si de riscurile la care este supus in mod obisnuit animalul. Fiti siguri ca daca locuiti langa un lac sau in zone muntoase cu teren accidentat, polita va creste semnificativ.

De asemenea, legat de varsta animalului, trebuie stiut faptul ca politele de viata se incheie numai daca acesta are varsta cuprinsa intre 6 luni si 7 ani in cazul cainilor si 2 luni si 8 ani in cazul pisicilor. Asadar, animalele batrane nu pot fi asigurate.

Suma maxima pe care orice societate de asigurari o va stabili pentru o polita de viata la un animal de companie nu poate depasi pragul maxim de 2000 euro (stabilit in lei).

Articole recomandate

Cum ai grija de sanatatea animalelor de companie Cum ai grija de sanatatea animalelor de companie
Animalele de companie sunt de cele mai multe ori membri cu drepturi egale in familie. Le iubim si ne dorim sa aiba o viata frumoasa, cat mai lunga si fara incidente medicale. In schimb, cainele sau pisica ne ofera dragoste neconditionata si numeroase momente de bucurie. Pe langa nevoile de baza ale
Cum sa creezi un perete-galerie pentru o camera cu stil Cum sa creezi un perete-galerie pentru o camera cu stil
Crearea unui perete-galerie este un mod simplu și creativ de a da personalitate locuinței tale și un aer proaspăt, fără a investi mult în renovare. Oricare ar fi tipul de perete-galerie pentru care dorești să optezi, există mai multe elemente de
Cum montezi un buiandrug intr-un zid de caramida Cum montezi un buiandrug intr-un zid de caramida
Ai decis că ai nevoie de o ușă sau o fereastră în plus în casa ta? Deschiderea unor goluri în zidărie pentru montarea de uși sau ferestre este o treabă dificilă, astfel că, dacă nu ești 100% sigur că te vei descurca, cel mai
Cum ajuti masina de spalat sa functioneze pe o perioada cat mai lunga Cum ajuti masina de spalat sa functioneze pe o perioada cat mai lunga
Masina de spalat este unul dintre electrocasnicele mari esentiale intr-o locuinta. Indiferent daca ai o familie numeroasa sau nu, aceasta isi va pierde din capacitatea de functionare daca nu depui un efort semnificativ in a o proteja si ingriji. La fel ca orice alt tip de masinarie, partile
Iti doresti o baie moderna, care sa corespunda perfect nevoilor tale? Iata citiva pasi de urmat! Iti doresti o baie moderna, care sa corespunda perfect nevoilor tale? Iata citiva pasi de urmat!
Ori de câte ori vorbim despre băi, mintea ne fuge în mod automat la aspectele funcționale ale acesteia, pentru că în trecutul nu foarte îndepărtat, aceasta era menirea lor. În prezent însă, am putea spune câ baia și-a