Skip to article

Ce sa faci daca iti pierzi cainele

Ce sa faci daca iti pierzi cainele
Ai lasat din greseala usa deschisa si cainele a disparut. Ce e de facut? Diane Pomerance, autoarea seriei de carti Animal Companions, ne invata cum sa procedam in astfel de situatii.

Primele 3 ore

1.Stai calm. Aduna jucariile preferate ale cainelui tau si o lesa si fugi dupa el cat poti de repede, strigandu-i numele afectos. Cainele nu fuge de tine, ci profita de oportunitatea sa exploreze sau sa alerge dupa alte animale.

2.Verifica fiecare colt al casei sau al curtii, in special daca nu ai fost martor la plecarea cainelui din casa. Daca ai un caine mic, nu uita sa verifici locurile inaccesibile pentru oameni din casa, in spatele frigiderului, al masinii de spalat, in cutii, rafturi, dulap, biblioteca sau, poate afara, sub masina.

In primele 4 ore

1.Scrie pe o hartie o scurta descriere a cainelui tau si numarul de telefon si ia cateva jucarii. Lasa descrierea si pozele cu animalul, vecinilor. Explicati momentul cand a disparut si intrebati daca a fost cumva vazut prin apropiere. Daca va vedeti cainele in curtea unui vecin, jucaria pe care o aveti in mana ar putea sa-l ademeneasca.

2. Intrebati persoanele care s-ar putea sa stie cainele, de exemplu parintii care asteapta autobuzul alaturi de copii in statie, postasul sau portarul de la scoala.

3. Rugati copiii de afara sa va ajute sa-l cautati. Copiii sunt intotdeauna incantati sa caute comori ascunse, plus ca alearga mai repede.

4. Sunati la cel mai apropiat centru de protectie a animalelor, sau la centrele de animale pentru a oferi informatii in caz ca cineva gaseste cainele si il aduce la ei.

Intre 6 si 12 ore

1.Daca animalul are o patura sau o perna favorita pe care doarme mereu, scoateti-o afara, aproape de casa, astfel incat cainele sa simta mirosul si sa se intoarca acasa.

2. Folositi hartie colorata puternic pentru a confectiona postere si atasati-le prin oras. Aveti grija ca fotografia cainelui sa fie color si atasata pe aceste postere. Printre informatiile principale care ar trebui sa se gaseasca pe afis se numara: data si locul unde a disparut, rasa, varsta, greutatea si anumite semne specifice, plus numarul de telefon. Nu mentionati numele, adresa si nu spuneti valoarea recompensei daca oferiti una.

Articole recomandate

Amenajarea holului - 3 ideii de optimizare a spatiului Amenajarea holului - 3 ideii de optimizare a spatiului
Holurile sunt unele dintre cele mai problematice camere ale casei pentru că sunt de obicei înguste și totodată reprezintă spațiul cu care invitații vor lua contact pentru prima dată. Dacă vrei să optimizezi spațiul din hol, ține cont de
Ce este o hota de bucatarie si de ce aveti nevoie de una? Ce este o hota de bucatarie si de ce aveti nevoie de una?
O hotă este, de fapt, unul dintre cele mai importante aparate din bucătărie. Este compusă dintr-un baldachin sau un alt tip de „zonă de captare” și un ventilator sau motor de suflare, pentru a extrage poluarea aerului cauzată de gătit. Prin
Ce Trebuie sa ai in Vedere atunci cand Alegi un Spatiu de Depozitare pe Termen Lung? Ce Trebuie sa ai in Vedere atunci cand Alegi un Spatiu de Depozitare pe Termen Lung?
Cu toții ne gândim la mediul care ne înconjoară din ce în ce mai mult și ne dorim să aibă anumite caracteristici și să fie cât mai aproape de perfecțiune pentru nevoile noastre: o sufragerie aerisită și luminată, o
Cum sa alegi un cuptor electric incorporabil. Ghid complet Cum sa alegi un cuptor electric incorporabil. Ghid complet
Bucătăria este inima casei, iar centrul ei este cuptorul. Este un aparat pe care te bazezi și la care apelezi în fiecare zi, deci este important să fie bine ales. Poate fi copleșitor să te gândești la stilul, dimensiunea și funcțiile de care ai
Cum sa alegi gresia si faianta astfel incat casa ta sa para mai spatioasa? Cum sa alegi gresia si faianta astfel incat casa ta sa para mai spatioasa?
În zilele noastre, faianța și gresia sunt disponibile în diferite dimensiuni, stiluri și modele. De la plăci de mozaic multicolor până la plăci extrem de mari care imită perfect dușumeaua, în magazinele de profil vei găsi o