Skip to article

Ce sa faci daca iti pierzi cainele

Ce sa faci daca iti pierzi cainele
Ai lasat din greseala usa deschisa si cainele a disparut. Ce e de facut? Diane Pomerance, autoarea seriei de carti Animal Companions, ne invata cum sa procedam in astfel de situatii.

Primele 3 ore

1.Stai calm. Aduna jucariile preferate ale cainelui tau si o lesa si fugi dupa el cat poti de repede, strigandu-i numele afectos. Cainele nu fuge de tine, ci profita de oportunitatea sa exploreze sau sa alerge dupa alte animale.

2.Verifica fiecare colt al casei sau al curtii, in special daca nu ai fost martor la plecarea cainelui din casa. Daca ai un caine mic, nu uita sa verifici locurile inaccesibile pentru oameni din casa, in spatele frigiderului, al masinii de spalat, in cutii, rafturi, dulap, biblioteca sau, poate afara, sub masina.

In primele 4 ore

1.Scrie pe o hartie o scurta descriere a cainelui tau si numarul de telefon si ia cateva jucarii. Lasa descrierea si pozele cu animalul, vecinilor. Explicati momentul cand a disparut si intrebati daca a fost cumva vazut prin apropiere. Daca va vedeti cainele in curtea unui vecin, jucaria pe care o aveti in mana ar putea sa-l ademeneasca.

2. Intrebati persoanele care s-ar putea sa stie cainele, de exemplu parintii care asteapta autobuzul alaturi de copii in statie, postasul sau portarul de la scoala.

3. Rugati copiii de afara sa va ajute sa-l cautati. Copiii sunt intotdeauna incantati sa caute comori ascunse, plus ca alearga mai repede.

4. Sunati la cel mai apropiat centru de protectie a animalelor, sau la centrele de animale pentru a oferi informatii in caz ca cineva gaseste cainele si il aduce la ei.

Intre 6 si 12 ore

1.Daca animalul are o patura sau o perna favorita pe care doarme mereu, scoateti-o afara, aproape de casa, astfel incat cainele sa simta mirosul si sa se intoarca acasa.

2. Folositi hartie colorata puternic pentru a confectiona postere si atasati-le prin oras. Aveti grija ca fotografia cainelui sa fie color si atasata pe aceste postere. Printre informatiile principale care ar trebui sa se gaseasca pe afis se numara: data si locul unde a disparut, rasa, varsta, greutatea si anumite semne specifice, plus numarul de telefon. Nu mentionati numele, adresa si nu spuneti valoarea recompensei daca oferiti una.

Articole recomandate

Cum ai grija de sanatatea animalelor de companie Cum ai grija de sanatatea animalelor de companie
Animalele de companie sunt de cele mai multe ori membri cu drepturi egale in familie. Le iubim si ne dorim sa aiba o viata frumoasa, cat mai lunga si fara incidente medicale. In schimb, cainele sau pisica ne ofera dragoste neconditionata si numeroase momente de bucurie. Pe langa nevoile de baza ale
Cum sa creezi un perete-galerie pentru o camera cu stil Cum sa creezi un perete-galerie pentru o camera cu stil
Crearea unui perete-galerie este un mod simplu și creativ de a da personalitate locuinței tale și un aer proaspăt, fără a investi mult în renovare. Oricare ar fi tipul de perete-galerie pentru care dorești să optezi, există mai multe elemente de
Cum montezi un buiandrug intr-un zid de caramida Cum montezi un buiandrug intr-un zid de caramida
Ai decis că ai nevoie de o ușă sau o fereastră în plus în casa ta? Deschiderea unor goluri în zidărie pentru montarea de uși sau ferestre este o treabă dificilă, astfel că, dacă nu ești 100% sigur că te vei descurca, cel mai
Cum ajuti masina de spalat sa functioneze pe o perioada cat mai lunga Cum ajuti masina de spalat sa functioneze pe o perioada cat mai lunga
Masina de spalat este unul dintre electrocasnicele mari esentiale intr-o locuinta. Indiferent daca ai o familie numeroasa sau nu, aceasta isi va pierde din capacitatea de functionare daca nu depui un efort semnificativ in a o proteja si ingriji. La fel ca orice alt tip de masinarie, partile
Iti doresti o baie moderna, care sa corespunda perfect nevoilor tale? Iata citiva pasi de urmat! Iti doresti o baie moderna, care sa corespunda perfect nevoilor tale? Iata citiva pasi de urmat!
Ori de câte ori vorbim despre băi, mintea ne fuge în mod automat la aspectele funcționale ale acesteia, pentru că în trecutul nu foarte îndepărtat, aceasta era menirea lor. În prezent însă, am putea spune câ baia și-a