Skip to article

Cum se administreaza pastila pisicii

Cum se administreaza pastila pisicii
Daca ieri am vorbit despre administrarea pastilelor la caini , astazi vorbim despre administrarea acestora la celelalte blanoase ale casei, ceva mai agile si mai mici, deci mai dificile.

Din cauza dimensiunilor reduse ale pisicii si mai ales datorita faptului ca pisica se zbate si devine agitata cand se simte amentitata, este deseori dificil sa-i administram animalului o banala pastila, fara a apela la ajutorul medicului veterinar sau fara a o ascunde in mancare. Cu toate acestea, cu putina rabdare si urmarirea catorva proceduri simple, totul devine foarte usor, chiar fara ajutorul unei persoane profesioniste.

Metoda cea mai grea este punerea pastilei intregi direct in gura pisicii.

In primul rand, animalul trebuie pus pe o masa si trebuie mangaiat si alintat, pentru a nu se speria si pentru a putea sa fie stapanit usor. Este bine daca mai aveti pe cineva de incredere sa va ajute, care poate sa tina pisica bland, dar ferm. Capul animalului trebuie tinut si gura trebuie deschisa. Cea mai buna pozitionare a pastilei este in spatele limbii, cat mai aproape de gat, pentru ca in alte cazuri pisica o scuipa imediat. Apoi tineti-i gura inchisa pana inghite tableta.

Daca pisica incepe sa se zbata si incearca sa o scuipe, o puteti infasura intr-un prosop, lasandu-i doar capul afara. Dupa ce animalul a reusit sa inghita pastila, acesta trebuie laudat, mangaiat si eventual i se da si o mica recompensa, o bucatica din macarea preferata, ca pe viitor sa asocieze momentul neplacut al medicamentului cu racompensa.

Exista mari sanse ca pisica sa fie neastamparata si foarte greu de stapanit.

Puteti incerca in acest caz sa-i strecurati pastila in mancare. Cereti initial sfatul veterinarului, care va va spune daca medicamentul poate sa fie administrat in acest mod. Pisicile au insa un simt olfactiv foarte dezvoltat, de cinci ori mai puternic decat al omului si vor simti imediat daca mancarea ascunde ceva nou.

Pentru a pacali mirosul, tableta trebuie sfaramata foarte bine si amestecata cu ceva moale, precum untul, smantana sau pateul. Acest amestec trebuie combinat cu putin din macarea pisicii, iar restul hranei va fi oferita dupa ce pastila este consumata.

Daca niciuna dintre aceste metode nu functioneaza, adresati-va medicului veterinar, care ar putea decide administrarea medicamentului pe cale injectabila.

Atentie, nu-i oferiti niciodata pisicii un medicament fara sfatul medicului!

De evitat in special sunt medicamentele precum aspirina sau paracetamolul, acestea fiind foarte toxice pentru feline, putand inducand chiar moartea.

Articole recomandate

Amenajarea holului - 3 ideii de optimizare a spatiului Amenajarea holului - 3 ideii de optimizare a spatiului
Holurile sunt unele dintre cele mai problematice camere ale casei pentru că sunt de obicei înguste și totodată reprezintă spațiul cu care invitații vor lua contact pentru prima dată. Dacă vrei să optimizezi spațiul din hol, ține cont de
Ce este o hota de bucatarie si de ce aveti nevoie de una? Ce este o hota de bucatarie si de ce aveti nevoie de una?
O hotă este, de fapt, unul dintre cele mai importante aparate din bucătărie. Este compusă dintr-un baldachin sau un alt tip de „zonă de captare” și un ventilator sau motor de suflare, pentru a extrage poluarea aerului cauzată de gătit. Prin
Ce Trebuie sa ai in Vedere atunci cand Alegi un Spatiu de Depozitare pe Termen Lung? Ce Trebuie sa ai in Vedere atunci cand Alegi un Spatiu de Depozitare pe Termen Lung?
Cu toții ne gândim la mediul care ne înconjoară din ce în ce mai mult și ne dorim să aibă anumite caracteristici și să fie cât mai aproape de perfecțiune pentru nevoile noastre: o sufragerie aerisită și luminată, o
Cum sa alegi un cuptor electric incorporabil. Ghid complet Cum sa alegi un cuptor electric incorporabil. Ghid complet
Bucătăria este inima casei, iar centrul ei este cuptorul. Este un aparat pe care te bazezi și la care apelezi în fiecare zi, deci este important să fie bine ales. Poate fi copleșitor să te gândești la stilul, dimensiunea și funcțiile de care ai
Cum sa alegi gresia si faianta astfel incat casa ta sa para mai spatioasa? Cum sa alegi gresia si faianta astfel incat casa ta sa para mai spatioasa?
În zilele noastre, faianța și gresia sunt disponibile în diferite dimensiuni, stiluri și modele. De la plăci de mozaic multicolor până la plăci extrem de mari care imită perfect dușumeaua, în magazinele de profil vei găsi o