Skip to article

Iepurasul cadou de Paste - cum il cresti in casa?

Iepurasul cadou de Paste - cum il cresti in casa?
Cadoul tau de Paste a fost un iepuras viu? Trebuie sa-ti asumi responsabilitatea cresterii acestui animal pufos! Iata cum sa cresti un iepure ca animal de casa fara ca mobila ta sa aiba de suferit!

Iepurele trebuie tratat ca orice caine sau pisica: el nu trebuie inchis permanent intr-o cusca, deoarece are nevoie de libertate pentru a fi fericit. Dar cum iti poti apara casa de comportamentul lui distructiv?

Ce daune poate crea un iepure?

Iepurilor le place sa roada si sa sape. Acesta este comportamentul lor natural si nu trebuie descurajat, ci redirectionat. Iepurele poate ataca spatele canapelei sau piciorul mesei, poate sa sape in covor si sa roada pardoseala din lemn. Iepurasii nu se dau inapoi nici de la rosul cablurilor electrice, pe care probabil ca le confunda cu radacinile copacilor ce trebuie dezgropate in salbaticie.

Cum iti protejezi casa de daune?

Cheia pentru prevenirea comportamentului distructiv este sa incepi sa gandesti ca un iepure. De exemplu, iepurasul va incerca sa roada tot ce ii iese in cale. Asadar, daca spatiul dintre canapele este prea mic pentru a trece confortabil, animalul cel mai probabil ca va ataca. Iepurii sunt animale teritoriale si le place sa aiba propriile lor rute neschimbate prin casa.

Ofera-i iepurasului un spatiu de dormit doar pentru el, un cuib unde sa nu fie deranjat. Acesta poate fi sub o masa mica sau in spatele canapelei. Asterne-i pe jos o patura si va sapa la ea in locul covorului.

Acopera picioarele meselor cu tuburi din carton. Acopera canapelele si scaunele cu paturi. Ascunde toate cablurile electrice in tubulatura de plastic: acest lucru este esential pentru siguranta animalului. Scoate afara plantele sau muta-le undeva sus, deoarece majoritatea sunt otravitoare pentru iepuri.

Comportamentul distructiv este adesea provocat de plictiseala. Asigura-i mereu fan proaspat si bete din lemn pe care sa le poata roade. Ofera-i jucarii precum tuburile goale de la hartia igienica, cutii goale si carti vechi de telefon pe care sa le poata sfasia dupa bunul plac.

Insa cel mai bun lucru pe care-l poti face e sa adopti 2 iepurasi. Ei isi vor tine de urat unul altuia, se vor juca, se vor curata reciproc si vor fi fericiti impreuna, astfel incat nu vor fi tentati sa "caute si sa distruga" obiectele din casa ta!

Autor: Nuage

Articole recomandate

Cum ai grija de sanatatea animalelor de companie Cum ai grija de sanatatea animalelor de companie
Animalele de companie sunt de cele mai multe ori membri cu drepturi egale in familie. Le iubim si ne dorim sa aiba o viata frumoasa, cat mai lunga si fara incidente medicale. In schimb, cainele sau pisica ne ofera dragoste neconditionata si numeroase momente de bucurie. Pe langa nevoile de baza ale
Cum sa creezi un perete-galerie pentru o camera cu stil Cum sa creezi un perete-galerie pentru o camera cu stil
Crearea unui perete-galerie este un mod simplu și creativ de a da personalitate locuinței tale și un aer proaspăt, fără a investi mult în renovare. Oricare ar fi tipul de perete-galerie pentru care dorești să optezi, există mai multe elemente de
Cum montezi un buiandrug intr-un zid de caramida Cum montezi un buiandrug intr-un zid de caramida
Ai decis că ai nevoie de o ușă sau o fereastră în plus în casa ta? Deschiderea unor goluri în zidărie pentru montarea de uși sau ferestre este o treabă dificilă, astfel că, dacă nu ești 100% sigur că te vei descurca, cel mai
Cum ajuti masina de spalat sa functioneze pe o perioada cat mai lunga Cum ajuti masina de spalat sa functioneze pe o perioada cat mai lunga
Masina de spalat este unul dintre electrocasnicele mari esentiale intr-o locuinta. Indiferent daca ai o familie numeroasa sau nu, aceasta isi va pierde din capacitatea de functionare daca nu depui un efort semnificativ in a o proteja si ingriji. La fel ca orice alt tip de masinarie, partile
Iti doresti o baie moderna, care sa corespunda perfect nevoilor tale? Iata citiva pasi de urmat! Iti doresti o baie moderna, care sa corespunda perfect nevoilor tale? Iata citiva pasi de urmat!
Ori de câte ori vorbim despre băi, mintea ne fuge în mod automat la aspectele funcționale ale acesteia, pentru că în trecutul nu foarte îndepărtat, aceasta era menirea lor. În prezent însă, am putea spune câ baia și-a