Skip to article

Legatura speciala dintre femei si pisici este reala!

Legatura speciala dintre femei si pisici este reala!
Pisicile ne iubesc si ele! Un nou studiu contrazice stereotipul pisicii ca animal rece, distant, care vrea doar mancare de la stapanii sai. Studiul intareste, de asemenea, ideea existentei unei legaturi speciale intre femei si feline.

In studiul care va fi publicat in revista Behavioural Processes, oamenii de stiinta au observat interactiile dintre 41 pisici si familiile lor umane pe o perioada mare de timp.

Cercetatorii au notat atat comportamentele pisicilor, cat si ale oamenilor, carora le-au evaluat si personalitatile, dar si influentele reciproce.

Cercetatorii nu au vazut doar un comportament rece, interesat doar de mancare din partea pisicutelor, ci un atasament real fata de stapanii lor.

Oamenii de stiinta au observat o interactiune sociala mutuala, in care atat pisicile cat si oamenii isi semnalau reciproc cand doreau sa mangaie sau sa fie mangaiati.

Asemenea oamenilor, pisicile tin socoteala. Ele sunt mult mai dispuse sa raspunda nevoilor stapanilor daca si acestia au raspuns anterior nevoilor lor.

Pisicile par sa-si aminteasca bunatatea stapanilor si sa intoarca favoarea mai tarziu. Daca stapanii se conformeaza dorintelor felinei de interactionare, si pisica se va supune mai tarizu dorintelor stapanilor ei. Pisica are totusi un avantaj in aceasta negociere, deoarece stapanii ei sunt in general mai motivati de a stabili contacte sociale.

Desi barbatii s-au inteles bine cu pisicile lor, cercetatorii au observat mai multe interactii intre femei si feline. Pisicile au tendinta sa se apropie mai mult de femei decat de barbati, facand lucruri precum saritul in poala stapanelor lor pentru a initia contactul.

Autorul studiului, Manuela Wedl, de la Universitatea din Viena, a declarat ca relatiile femeilor cu pisicile lor sunt si "mai intense".

Ai grija, totusi, ca relatia ta cu pisica sa nu devina prea intensa, precum i s-a intamplat bietei femei din videoclipul de mai jos!Autor: Nuage

Articole recomandate

Amenajarea holului - 3 ideii de optimizare a spatiului Amenajarea holului - 3 ideii de optimizare a spatiului
Holurile sunt unele dintre cele mai problematice camere ale casei pentru că sunt de obicei înguste și totodată reprezintă spațiul cu care invitații vor lua contact pentru prima dată. Dacă vrei să optimizezi spațiul din hol, ține cont de
Ce este o hota de bucatarie si de ce aveti nevoie de una? Ce este o hota de bucatarie si de ce aveti nevoie de una?
O hotă este, de fapt, unul dintre cele mai importante aparate din bucătărie. Este compusă dintr-un baldachin sau un alt tip de „zonă de captare” și un ventilator sau motor de suflare, pentru a extrage poluarea aerului cauzată de gătit. Prin
Ce Trebuie sa ai in Vedere atunci cand Alegi un Spatiu de Depozitare pe Termen Lung? Ce Trebuie sa ai in Vedere atunci cand Alegi un Spatiu de Depozitare pe Termen Lung?
Cu toții ne gândim la mediul care ne înconjoară din ce în ce mai mult și ne dorim să aibă anumite caracteristici și să fie cât mai aproape de perfecțiune pentru nevoile noastre: o sufragerie aerisită și luminată, o
Cum sa alegi un cuptor electric incorporabil. Ghid complet Cum sa alegi un cuptor electric incorporabil. Ghid complet
Bucătăria este inima casei, iar centrul ei este cuptorul. Este un aparat pe care te bazezi și la care apelezi în fiecare zi, deci este important să fie bine ales. Poate fi copleșitor să te gândești la stilul, dimensiunea și funcțiile de care ai
Cum sa alegi gresia si faianta astfel incat casa ta sa para mai spatioasa? Cum sa alegi gresia si faianta astfel incat casa ta sa para mai spatioasa?
În zilele noastre, faianța și gresia sunt disponibile în diferite dimensiuni, stiluri și modele. De la plăci de mozaic multicolor până la plăci extrem de mari care imită perfect dușumeaua, în magazinele de profil vei găsi o