Oscar, cainele care a calatorit in cele mai multe tari dupa ce a fost adoptat

Oscar, cainele care a calatorit in cele mai multe tari dupa ce a fost adoptat
  calendar_month        
Acum 2 ani ani, Oscar traia intr-un adapost pentru animale in Africa de Sud si urma sa fie eutanasiat. A fost insa adoptat de Joanne Lefson chiar cu cateva zile inainte de a fi ucis.

De atunci, femeia care l-a infiat a inceput o calatorie maraton pe cinci continente, ca sa ajute milioanele de caini fara stapan, vizitand astfel peste 20.000 de adaposturi pentru animale, potrivit Daily Mail.Cainele in varsta de 10 ani s-a plimbat in peste 30 de tari si a vizitat obiective turistice precum Turnul Eiffel din Paris sau Marele Zid Chinezesc. In ultima lui excursie, Oscar a zburat intr-un elicopter deasupra Marelui Canion si a traversat Poarta de Aur, stramtoarea care face legatura intre Oceanul Pacific si Golful San Francisco.

Alaturi de stapana sa, cainele a calatorit cu un balon cu aer, dar si cu numeroase avioane cu destinatia Germania, Bruxelles, Olanda, Nevada, India si chiar si Romania. Per total, cainele a calatorit peste 150.000 de kilometri, adica de apoape patru ori circumferinta Terrei.

51362.jpgJoanne povesteste ca Oscar s-a bucurat foarte mult cand a zburat cu elicopterul: aA€AI-a placut mult deasupra Marelui Canion si a parut putin dezamagit ca nu a vazut nici un crocodil. In timpul calatoriei cu balonul, a latrat neincetat. Probabil ca ceva din focul acela de pe cer l-a determinat sa latre atat de multaA€At. Ea mai spune ca Oscar a avut si calatorii cu avionul care au durat peste 16 ore si ca s-a purtat exemplar.

Joanne, care calatoreste cu banii obtinuti din vanzarea casei ei, spune ca nu se opreste din aceasta aventura pana cand fiecare caine va avea o familie. aA€ACalatoriile ne raman in sange, asa cum se intampla si cu adoptiile de caini", afirma Joanne.

76340.jpgAproape 500 de milioane de caini nu au o familie care sa-i ingrijeasca. aA€ACand am vazut cat de minunat este Oscar, mi s-a rupt sufletul la gandul ca alti caini nu primesc o a doua sansa si urmeaza sa fie eutanasiati. Vreau sa schimb prejudecatile oamenilor care cred ca animalele din adaposturi sunt batrane si inutile. Este total neadevarataA€At, puncteaza Joanne.

Tarile pe care le-a vizitat cainele Oscar: Africa de Sud, Franta, SUA (California, New York, Utah, Arizona, Florida, Texas), Botswana, Rusia, Puerto Rico, Namibia, India, Costa Rica, Zambia, Thailanda, Peru, Zimbabwe, Cambodgia, Argentina, Tanzania, Malaezia, Brazilia, Kenia, China, Germania, Egipt, Olanda, Belgia, Grecia, Elvetia, Italia, Turcia, Croatia, Ungaria, Bulgaria si Romania.

Articol oferit de LumeAnimalelor.ro aA€A" Informatii non-stop despre caini si pisici">76341.jpg

Recomandari

Newsletter Ele.ro

O poza cat o mie de cuvinte
  • person

    "incearca sa fii un om mai bun... e asa placut..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right