Skip to article

Pisica exotica

Pisica exotica
In anii 1960 o Persana a fost imperecheata cu o Domestica cu parul scurt in incercarea de a crea o Persana cu parul scurt. Rezultatul a fost Exotica din ziua de azi, o rasa care arata foarte similar celei Persane, dar care necesita mai putina ingrijire, de unde si numele de "Persana omului lenes".

Varietati de Exotice

Exista varietati de pisici Exotice cu parul lung sau scurt, cea cu parul lung fiind foarte asemanatoare Persanei pur-sange. Parul ei este foarte gros si des si necesita periere zilnica, si bai regulate. Parul Exoticii cu parul scurt este, cum spune si numele, scurt. Cu toate astea nu inseamna ca nu necesita putin ingrijire si din partea stapanului.

Desi Exoticele cu parul scurt sunt capabile de a se pastra curate singure, este recomandata o periere ocazionala pentru nu evita aparitia ghemotoacelor de blana. Ambele tipuri de pisici Exotice se gasesc intr-o varietate larga de culori si ambele naparlesc, desi poate nu chiar atat de mult ca Persana.

Pisica exotica

Amandoua au dimensiune si greutate medie si traiesc in jur de 12 ani, desi nu sunt considerate mature pana la aproximativ doi ani si intra la pubertate mai tarziu decat alte rase.

Personalitatea pisicii Exotice

Exoticele, desi iubitoare fata de membrii familiei, tind sa fie mai retrase. Daca detii o astfel de pisica incearca sa nu ii ceri prea multa atentie si interactiune, dar, din timp in timp, te poti bucura de compania lor. Nu vei reusi asta prin jocuri si trucuri ci stand si asteptand rabdatoare pana ce pisica se va convinge ca si-a impus punstul de vedere - ca vrea sa fie lasata in pace, si sa se joace doar cand vrea ea.

Asta nu inseamna ca Exoticele nu sunt jucause. Le place sa se alerge din cand in cand prin casa si nu se simt bine cand sunt lasate singure pentru perioade mai indelungate. Se inteleg bine cu copiio si alte animale dar unumitor copii e posibil sa nu le placa natura lor independenta.

Probleme de sanatate

Exoticele au si ele anumite puncte sensibile in ceea ce priveste sanatatea. Deoarece sunt urmasi ai Persanelor, au fetele plate ceea ce inseamna ca lacrimile se vor intinde pe fata patand blanita. Pot de asemenea sa aiba nari contractate (cea ce le va face sa respire zgomotos), seboree (piele uscata, cu mancarimi sau calvitie) si rinichi polichistici. Exoticele sunt de asemenea predispuse la herpes.

Articole recomandate

Ce este o hota de bucatarie si de ce aveti nevoie de una? Ce este o hota de bucatarie si de ce aveti nevoie de una?
O hotă este, de fapt, unul dintre cele mai importante aparate din bucătărie. Este compusă dintr-un baldachin sau un alt tip de „zonă de captare” și un ventilator sau motor de suflare, pentru a extrage poluarea aerului cauzată de gătit. Prin
Ce Trebuie sa ai in Vedere atunci cand Alegi un Spatiu de Depozitare pe Termen Lung? Ce Trebuie sa ai in Vedere atunci cand Alegi un Spatiu de Depozitare pe Termen Lung?
Cu toții ne gândim la mediul care ne înconjoară din ce în ce mai mult și ne dorim să aibă anumite caracteristici și să fie cât mai aproape de perfecțiune pentru nevoile noastre: o sufragerie aerisită și luminată, o
Cum sa alegi un cuptor electric incorporabil. Ghid complet Cum sa alegi un cuptor electric incorporabil. Ghid complet
Bucătăria este inima casei, iar centrul ei este cuptorul. Este un aparat pe care te bazezi și la care apelezi în fiecare zi, deci este important să fie bine ales. Poate fi copleșitor să te gândești la stilul, dimensiunea și funcțiile de care ai
Cum sa alegi gresia si faianta astfel incat casa ta sa para mai spatioasa? Cum sa alegi gresia si faianta astfel incat casa ta sa para mai spatioasa?
În zilele noastre, faianța și gresia sunt disponibile în diferite dimensiuni, stiluri și modele. De la plăci de mozaic multicolor până la plăci extrem de mari care imită perfect dușumeaua, în magazinele de profil vei găsi o
5 lucruri esentiale pentru noua ta locuinta 5 lucruri esentiale pentru noua ta locuinta
Cumpărarea unei case noi vine cu o mulțime de provocări, dar, odată făcut pasul, trebuie să avem grijă să investim în lucrurile care sunt cu adevărat importante. Astfel, pe lângă decorarea locuinței și amenajarea ei într-un