Povestea femeii de 71 de ani care are grija de 300 de pisici ca si cum ar fi copiii ei

Povestea femeii de 71 de ani care are grija de 300 de pisici ca si cum ar fi copiii ei
  calendar_month        
Dupa cum suna si numele ei, Siglinda Scarpa pare a fi de pe alta lume. Si nu este vorba doar de Italia, locul unde s-a nascut femeia.

Este o lume in care poti auzi animalele vorbind, locuind in armonie.

Femeia in varsta de 71 de ani care traieste in prezent in Statele Unite ale Americii are grija de 300 de pisici si si-a transformat casa din padure intr-un adapost pentru ele.


"Aceasta este casa mea, acestia sunt copiii mei", isi prezinta pe scurt Siglinda viata, potrivit New York Times.

Daca iti imaginezi o femeie nebuna care locuieste printre munti de ziare si pisici care miauna de foame, trebuie sa-ti scoti imaginea asta din cap. Casa batranei pare a fi rupta din povesti, vopsita in bleu si situata intr-o padure plina de pini si stejari. Chiar daca este iarna, totul miroase a proaspat, in soba din casa lemnele ard, iar usile si ferestrele sunt deschise pentru ca pisicile sa poata intra oricand.

Pasiunea femeii pentru animale a inceput pe cand avea doar sapte ani, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, perioada pe care a trait-o in Italia. Tatal ei i-a adus un pisoias pe care il gasise inghetat. Siglinda isi aminteste ca l-a luat in brate, l-a calmat si l-a ingrijit. "Mi-a ridicat patura si mi-a pus un lucru mic pe piept. Mi-a alungat singuratatea. Am putut intelege tot ceea ce voia, iar el ma intelegea pe mine. Am simtit dintotdeauna ca oamenilor nu le pasa de mine. Vorbeau mereu, dar niciodata nu comunicau de fapt", descrie Siglinda egoismul oamenilor.

76507.jpg

76508.jpgDin acel moment, a inceput sa aiba mare grija de animale. A ales ca in ultima parte a vietii sale sa se stabileasca in California de Nord, dupa ce in 1995 s-a indragostit de clima si de oamenii din aceasta zona. "Ma saturasem de viata la oras, iar aici ma simt ca in Italia, pentru ca este vegetatie multa, iar climatul este la fel", povesteste femeia care mai detine o proprietate in tara natala, pe care o inchiriaza si astfel poate sa-si asigure venituri suficiente pentru ingrijirea animalelor.

Cunoaste toate detaliile despre pisicile sale si le asigura tot confortul

Multe dintre pisicile din gospodaria batranei sunt salvate din adaposturile de stat unde ar fi fost ucise cu monoxid de carbon pentru ca nu sunt dorite. Medicul veterinar Bonnie Ammerman care are grija de animale spune ca sunt salbatice si greu de adoptat, dar ca Siglinda face tot ce se poate pentru a fi mai sociabile. Isi ocupa tot timpul cu ele, isi aminteste numele tuturor pisicilor, le cunoaste trecutul, bolile si locurile unde prefera sa se ascunda. "Rosa are astm si ia medicamente, iar Walter se recupereaza dupa o operatie la gura. Tigger este surd si nu prea are incredere in oameni. Fostul stapan l-a abandonat pentru ca iubita lui nu si-l dorea", face femeia referire la cateva dintre animalele ei.

51422.jpg

76509.jpgIn curtea iubitoarei de animale nu se gasesc doar feline, ci si pasari salbatice, capre, iepuri, caini si curcani, toate traind impreuna fara a avea nici un fel de altercatii. Totusi, ea prefera sa-si ia si masuri de siguranta. "Nu vreau ca pisicile sa manance pasarile, asa ca nu le-am pus suporturi de mancare in copaci, ci le-am suspendat pe niste fire prinse intre copaci. Astfel, pisicile nu pot ajunge la ele", povesteste Siglinda, citata de PawNation.com.Localnicii sunt foarte impresionati de tot ce a reusit batrana sa faca din casa ei, iar uneori ii mai ofera sprijin si adopta din cand in cand cate un animal de la ea sau cumpara obiecte de ceramica confectionate chiar de ea. Roger Manley, ingrijitor la un muzeu unde Siglinda isi va organiza o expozitie cu produsele din ceramica o numeste pe femeie "Maica Tereza a animalelor". "Casa ei este un loc calm si senin, e ca un spa pentru pisici", crede Manley.

Batrana simte ca are deja o varsta inaintata si se gandeste cu durere la ce se va intampla dupa ce nu va mai fi ea. Oricum, ultima dorinta a acesteia este sa fie inmormantata in curtea unde pisicile petrec cea mai mare parte din timp, sub stejarul unde sunt deja ingropate animalele pierdute pana acum.

Articol oferit de LumeAnimalelor.ro Informatii non-stop despre caini si pisici">76510.jpg

Recomandari