Skip to article

Stii sa ingrijesti pestii?

Stii sa ingrijesti pestii?
Pestii au nevoie de un mediu optim.

Aceste reguli generale se aplica majoritatii pestilor de apa dulce care se gasesc in pet-shopuri, dar nu si pestilor de apa sarata, sau pestilor tropicali, care au nevoi diferite.

Sanatatea pestilor

Primul lucru de care trebuie sa ai grija este sanatatea pestilor. Uita-te la fiecare peste dintr-un acvariu inainte de a achizitiona unul. Ar trebui sa se miste prin bazin cu un scop anume si sa nu arate vreun semn de boala, cum ar fi ochi incetosati sau trup cu aspect unsuros.

Tine noii pesti intr-un acvariu de carantina cu aceeasi calitate a apei ca si acvariul principal. Ar trebui sa stea acolo cel putin doua saptamani (preferabil 3) inainte de a-i introduce in noul acvariu. Daca incepi sa devii nerabdatoare, gandeste-te cat de complicat ar fi sa tratezi toti pestii de infectii, in locul unuia singur.

Pune acvariul langa un perete al casei, departe de ferestre, usi si sisteme de incalzire, pentru a evita schimbarile bruste de temperatura.

Stii sa ingrijesti pestii?

Mentine calitatea apei.

Testeaza nivelul chimic al apei periodic, cu un kit special. Dezechilibrul chimical este cauza principala de dezvoltare a bolilor la pesti. Odata ce calitatea apei este acceptabila, foloseste un filtru special pentru a schimba 20% din apa la fiecare 10 zile.

Hraneste pestii cu mancare speciala pe care o vei achizitiona din pet-shop. Depoziteaz-o intr-un loc uscat si racoros, dar nu mai mult de cateva luni.

Cu o plasa, curata zilnic reziduurile ramase de la mancarea neconsumata. Clateste bine plasa inainte si dupa folosire pentru a evita o eventuala imprastiere a infectiilor.

Tine vasul acoperit cu un capac special tot timpul. Unii pesti sunt saritori.

Nu-ti stresa pestii cu schimbari drastice de lumina, calitate precara a apei sau activitate constanta in afara acvariului. Aceste lucruri le vor micsora rezistenta la boli.

Articole recomandate

Ce este o hota de bucatarie si de ce aveti nevoie de una? Ce este o hota de bucatarie si de ce aveti nevoie de una?
O hotă este, de fapt, unul dintre cele mai importante aparate din bucătărie. Este compusă dintr-un baldachin sau un alt tip de „zonă de captare” și un ventilator sau motor de suflare, pentru a extrage poluarea aerului cauzată de gătit. Prin
Ce Trebuie sa ai in Vedere atunci cand Alegi un Spatiu de Depozitare pe Termen Lung? Ce Trebuie sa ai in Vedere atunci cand Alegi un Spatiu de Depozitare pe Termen Lung?
Cu toții ne gândim la mediul care ne înconjoară din ce în ce mai mult și ne dorim să aibă anumite caracteristici și să fie cât mai aproape de perfecțiune pentru nevoile noastre: o sufragerie aerisită și luminată, o
Cum sa alegi un cuptor electric incorporabil. Ghid complet Cum sa alegi un cuptor electric incorporabil. Ghid complet
Bucătăria este inima casei, iar centrul ei este cuptorul. Este un aparat pe care te bazezi și la care apelezi în fiecare zi, deci este important să fie bine ales. Poate fi copleșitor să te gândești la stilul, dimensiunea și funcțiile de care ai
Cum sa alegi gresia si faianta astfel incat casa ta sa para mai spatioasa? Cum sa alegi gresia si faianta astfel incat casa ta sa para mai spatioasa?
În zilele noastre, faianța și gresia sunt disponibile în diferite dimensiuni, stiluri și modele. De la plăci de mozaic multicolor până la plăci extrem de mari care imită perfect dușumeaua, în magazinele de profil vei găsi o
5 lucruri esentiale pentru noua ta locuinta 5 lucruri esentiale pentru noua ta locuinta
Cumpărarea unei case noi vine cu o mulțime de provocări, dar, odată făcut pasul, trebuie să avem grijă să investim în lucrurile care sunt cu adevărat importante. Astfel, pe lângă decorarea locuinței și amenajarea ei într-un