Skip to article

Adu primavara in casa cu decoratiuni naturale, rapid si usor de realizat

Adu primavara in casa cu decoratiuni naturale, rapid si usor de realizat
Miroase bine a Primăvară de câteva zile. Luna martie a adus un mărţişor de zile cu soare, călduroase, care au făcut ca mugurii, firele de iarbă şi mâțișorii salciilor să îşi arate chipul mai devreme. Ne e dor de sevă şi aer cu fiecare celulă, pândim culorile cerului de primăvară prin parbriz, în timp ce aşteptăm la semafor. Şi parcă îţi vine să cobori şi să aduni toată Viaţa asta în pumni, să o duci acasă.

Noi, magicienii florişti ai atelierului Olla îţi spunem un secret numai al nostru: poţi aduce primăvara în casă creând singură propriile decoraţiuni florale, cu ajutorul câtorva elemente pe care le găseşti în drumul tău spre birou sau în plimbările de weekend.

Iată câteva sfaturi despre cum îţi poţi realiza decoraţiunile florale naturale pentru apartament sau birou folosind lucruri necostisitoare, pe care le ai îndemână, aşa încât să te poţi bucura de o atmosferă de început de primăvară în fiecare clipă.

Aranjament floral natural cu bulbi, muşchi şi pietre decorative

Bulbii sunt cel mai la îndemână şi fără-bătaie-de-cap „material de lucru” pe care ţi-l recomandăm. Îi poţi găsi atât în piaţă cât şi în supermarket. Lalele, zambile sau narcise, bulbii oferă avantajul că înfloresc pe rând, parfumul şi inflorescenţa durează mai mult, sunt uşor de întreţinut, iar la final pot fi replantaţi.

Mini gradină pentru birou

Materiale: bulbi (de preferinţă din mai multe soiuri sau culori), un vas decorativ, bucățele de lemn sau scoarţă de copac, muşchi sau pietricele.

Timp de execuţie: 15 minute.

Aşează pe fundul unui vas decorativ sau ghiveci câteva pietricele pentru drenaj. Replantează bulbii deasupra, păstrând şi pământul. Aceştia nu trebuiesc acoperiţi în totalitate. Aşează în jurul lor muşchi (îl poţi găsi pe scoarţa copacilor din parc) sau pietricele decorative, bucățele de lemn.

Taie câteva crenguţe din orice copac sau arbust și înfige-le în pământ, alături de bulbii de primăvară. În câteva zile vei avea muguri verzi chiar la tine pe birou!

Sfatul Olla: udă cu moderaţie aranjamentul astfel creat. Cel mai bine este să foloseşti un recipient cu spray. Taie crenguţele oblic, aşa încât să se poată hidrata corespunzător. Adaugă un element ludic de decor, precum nasturi sau jucărioare de lemn.

Aranjament floral creativ cu paleta de culori a pictorului”

Culorile vii şi vesele din trusa de pictură a copiilor, panglici colorate, crenguţe înmugurite şi câteva fire de flori de primăvară, precum narcisele sau lalele pot constitui un aranjament floral pe care îl poţi realiza foarte repede, într-o joacă de copil.

Materiale: o paletă pentru culori, din lemn (de găsit la magazinele cu materiale pentru pictură sau librării), panglică colorată, guaşe sau tempera, pensule de diferite dimensiuni, sârmă subţire, flori, crenguţe.

Timp execuţie: 15 minute.

Acesta este un aranjament floral foarte potrivit pentru birou sau de oferit în dar.

Începe prin a aşeza culorile pe paletă, ca şi cum te-ai pregăti de pictat. Lasă paleta la uscat câteva minute. Din flori şi crenguţe realizează un buchet cu tije lungi, de o grosime potrivită aşa încât să îl poţi trece prin gaura paletei pictorului. Leagă-l cu o panglică colorată. Aşează-l cu grijă în orificiul paletei. Cu ajutorul sârmei, prinde câteva pensule în buchet sau chiar pe paletă. Gata!

Sfatul „pictorului” Olla: aşează pe paletă culori complementare celor pe care le au florile şi panglica buchetului. Joacă-te puţin în tempera, aşa încât aranjamentul să nu pară „prea perfect.”

Aranjament floral practic în cofraj de ouă

Poate că nu avem întotdeauna la îndemână un vas decorativ. Şi, la urma urmei, bucătăria este locul în care petrecem cel mai mult timp acasă, nu-i aşa? De ce nu am crea un aranjament floral şi pentru acest spaţiu?

Materiale: un cofraj de ouă, coji de ou, muşchi, pământ de flori, seminţe de flori sau plante aromatice, spray pentru apă, folie alimentară.

Timp execuţie: 20 minute.

Foloseşte o singură parte a cofrajului de ouă. Cojile de ou trebuiesc bine spălate. Aşează trei - patru în cofraj, pe post de mini - ghiveci. În restul spaţiilor rămase goale, pune folie alimentară, aşa încât cartonul să nu se ude, rupându-se. Umple atât cojile de ouă cât şi lăcaşurile cofrajului cu pământ. Udă-l cu grijă, folosind sprayul cu apă. Presară seminţe de flori sau plante aromatice, pe care le găseşti în orice supermarket, la preţuri foarte mici. Presară deasupra un strat fin de pământ. Gata! Tot ce ai de făcut este să aştepţi câteva zile. Vei avea un petec de verdeaţă chiar la tine în bucătărie.

Sfatul Olla : aşează în cojile de ou muşchi de pământ şi câteva mini-decoraţiuni, precum buburuze, fluturaşi, etc.

Articole recomandate

Innoieste-ti casa pe buget: 7 idei rapide si usoare Innoieste-ti casa pe buget: 7 idei rapide si usoare
Majoritatea dintre noi am experimentat senzația de a privi în jurul casei noastre și de a nu mai fi mulțumiți sau inspirați de interiorul acesteia. Poate că ai încercat câteva tendințe care nu par la fel de proaspete ca odinioară sau poate
Ce inseamna o imprimanta 3D profesionala? Ce inseamna o imprimanta 3D profesionala?
Printatul 3D a evoluat foarte mult în ultima perioadă față de prima dată când a fost dezvoltat în anii 80’. Inițial el a fost creat pentru a produce într-o perioadă foarte scurtă prototipe, dar acum a ajuns să acopere mult mai multe
Flori care te duc cu gandul la vacanta Flori care te duc cu gandul la vacanta
Cum ideea de vacanta este diferita anul acesta fata de ceea ce stiam, Floria.ro aduce mai aproape senzatii din toate colturile lumii cu noua colectie Jungla Urbana . Mesajul pe care aceasta colectie de vara il poarta este unul de optimism si bucurie, sugerat atat prin simbolistica florilor alese,
Numarul casei tale iti aduce ghinion? Afla ce spune cifra locuintei tale Numarul casei tale iti aduce ghinion? Afla ce spune cifra locuintei tale
Stiai ca numarul locuintei iti poate influenta starea de spirit si poate avea efect asupra bunastarii tale?   Numerologul Corina Stratulat a explicat in cadrul emisiunii „Neatza cu Răzvan și Dani", ca numarul casei este format din mai multe cifre si ca acestea trebuie
Lamaia: 24 de utilizari in gospodarie Lamaia: 24 de utilizari in gospodarie
Lamaile sunt unele dintre cele mai versatile fructe. Si aici nu este vorba numai de gatit. Sucul de lamaie este acid, un dezinfectant natural si este extrem de hranitor. Mirosul sau este bun pentru oameni. insa extrem de neplacut pentru daunatori. In plus, lamaia te ajuta sa conservi alimentele.