Skip to article

Bucatarie noua? Ce nu poate lipsi

Bucatarie noua? Ce nu poate lipsi
Abia te-ai mutat în casă nouă sau ai terminat renovarea? Ei bine, orice gospodină adevărată trebuie să înceapă cu utilarea bucătăriei, locul unde se pregătesc cele mai delicioase preparate care vor încânta fiecare membru al familiei.

Cele mai importante rămân, desigur, electrocasnicele, urmate de soluțiile inteligente pentru depozitare și bancul de lucru și, nu în ultimul rând, ustensilele necesare în vederea preparării alimentelor - cuțite, tocătoare, oale, tigăi etc.

Soluții de economisire a spațiului în bucătărie

Bucătăria nu trebuie doar să arate foarte bine, ci să aibă și un grad ridicat de utilitate și confort, care să îți dea motivația să gătești, chiar și atunci când ești obosită sau nu ai chef. Dacă încă nu ai dat comandă de mobila de bucătărie, iată ce ar trebuie să iei în calcul:

- Mobilier de perete extractabil sau rotativ - ar fi bine să aibă cât mai multe compartimente pentru ustensile, pahare sau farfurii. 

- Bară de instrumente - pe care pot fi așezate, la vedere, vasele de servirea mesei, strecurătoare, spumieră etc. 

- Organizează-ți o suprafață de lucru cât mai spațioasă - blatul trebuie să fie cât mai amplu, astfel încât să ai suficient spațiu pentru a pregăti rețete complicate, pentru care ai nevoie de foarte multe ingrediente.  

- Optează pentru rafturi expuse - acestea dau ideea unei bucătării moderne, utile, fără să pară prea austeră sau rigidă. Altfel spus, rafturile deschise nu sunt doar utile, ci conferă și dinamism bucătăriei tale, iar condimentele și vasele de gătit vor fi mereu vizibile și la îndemâna ta.  

Nu uita de iluminare

Bucătăria modernă, ca spațiu al creativității, are nevoie de soluții de iluminat cât mai potrivite, amplasate către locurile cheie - blatul de lucru și aragaz/cuptor. Spre exemplu, poți opta pentru surse de lumină suspendate pentru bancul de lucru sau plasate deasupra insulei (dacă spațiul permite acest lucru) și o sursă de lumină principală, cu iluminare LED rece, care să facă vizibilitate în întreaga bucătărie.

Electrocasnicele importante

Noul trend este dat de electrocasnicele incorporabile, care sunt mult mai inteligente, ocupă un spațiu mai mic și sunt și foarte ușor de curățat. Dincolo de cuptor și aragaz, frigider și mașina de spălat vase, foarte importantă este și hota.

Hota nu trebuie să lipsească din nicio bucătărie, chiar dacă ai geam de dimensiuni mari. Aceasta te va ajuta să scapi de mirosuri, aburi și, cu siguranță vei găsi modelul perfect, care să se integreze în bucătăria pe care o ai în minte.

Robotul de bucătărie profesional este, de asemenea, important. Îți va ușura foarte mult munca și îți va scurta timpul necesar preparării alimentelor. Cele mai multe roboturi sunt multifuncționale - toacă, pasează, mixează. Deci, un singur aparat te va scuti de munca inutilă și nici nu va ocupa foarte mult spațiu în bucătărie.

Ustensile de bucătărie

După ce ai pus la punct primii doi pași, evident că nu trebuie să îți lipsească ustensilele de bucătărie: vase de gatit, oale, cretițe, tigăi, cântar de bucătărie etc.

Optează întotdeauna pentru oale și tigăi de calitate. Nu te uita la prețul accesibil, ci alege modele realizate din materiale de calitate, antiaderente. Ai nevoie de oale şi tigăi şi de dimensiuni mari, dar este obligatoriu să alegi unele cu pereţi groşi, durabile, care distribuie uniform temperatura. În cazul în care preferi oalele din inox, alege-le pe cele rezistente la aciditate, coroziune și uzură, și care nu schimbă gustul mâncării.

Evident, este cazul să investești și în cutite de bucatarie bune! Asta pentru că se uzează extrem de repede și sunt folosite la fiecare servire a mesei și a preparării alimentelor. Deși sunt mai scumpe, cele mai potrivite sunt modelele profesionale, mult mai solide, prevăzute cu o lamă din inox de înaltă calitate, care nu vor trebui ascuțite prea des. Optează pentru seturi complete, de dimensiuni variate, cu sau fără zimți, pentru carne, pâine, legume și fructe.

Cântarul digital nu este bun doar dacă ții o dietă, ci poate fi folosit și când faci un dulce bun, pentru întreaga familie. Nu uita că și 10 grame pot face diferența dintre o rețetă reușită și un dulce necopt corespunzător.

Articole recomandate

Versatilitatea sufrageriei: cum o poti aranja pentru a se plia nevoilor tale Versatilitatea sufrageriei: cum o poti aranja pentru a se plia nevoilor tale
Camera de zi servește drept inimă a casei tale și chiar a familiei tale. Majoritatea activităților le organizezi în cadrul sufrageriei. De la primirea musafirilor până la petrecerile și serile de film, acest spațiu poate fi folosit la orice oră
Obiectele care aduc mare noroc in casa. Unde trebuie sa le pui ca sa atragi prosperitatea Obiectele care aduc mare noroc in casa. Unde trebuie sa le pui ca sa atragi prosperitatea
Vrei sa aduci norocul in casa ta si sa ai parte de prosperitate mereu? Atunci trebuie aduci in caminul tau anumite obiecte. Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit ce trebuie sa avem in casa pentru a atrage norocul.  „Sunt multe obiecte care ne aduc noroc în casă.
MerXu - o relevatie in ceea ce priveste comertul electronic industrial in Europa MerXu - o relevatie in ceea ce priveste comertul electronic industrial in Europa
În ultimii 10 ani, comerțul electronic a luat un mare avânt în toate sectoarele industriale. Piața digitală aduce numeroase beneficii atât companiilor furnizoare, cât și clienților. Schimbările din mediul digital și cele din societatea
Cum reglam aerul conditionat vara Cum reglam aerul conditionat vara
Aerul conditionat te ajuta sa creezi o oaza de racoare acasa in verile calduroase, dar stabilirea unei temperaturi perfecte in casa ta poate necesita un echilibru delicat intre preferintele de confort ale tuturor membrilor familiei si pastrarea unui nivel optim de consum. Temperatura din interior
Bucatarie noua? Ce nu poate lipsi Bucatarie noua? Ce nu poate lipsi
Abia te-ai mutat în casă nouă sau ai terminat renovarea? Ei bine, orice gospodină adevărată trebuie să înceapă cu utilarea bucătăriei, locul unde se pregătesc cele mai delicioase preparate care vor încânta fiecare membru al