Skip to article

Ce este o hota de bucatarie si de ce aveti nevoie de una?

Ce este o hota de bucatarie si de ce aveti nevoie de una?
O hotă este, de fapt, unul dintre cele mai importante aparate din bucătărie. Este compusă dintr-un baldachin sau un alt tip de „zonă de captare” și un ventilator sau motor de suflare, pentru a extrage poluarea aerului cauzată de gătit. Prin captarea și eliminarea aerului contaminat chiar de la sursă, hota menține calitatea aerului în bucătărie și face curățarea sa mult mai ușoară.

De ce sunt utile hotarele?

A trebuit vreodată să curățați o bucătărie folosită în mod regulat? Atunci știți cât de mult durează pentru a scăpa de acea peliculă lipicioasă, care acoperă toate dulapurile și blaturile, mai ales lângă zona de gătit. Unul dintre avantajele unei hote este că filtrează grăsimea din aer, înainte ca aceasta să aibă șansa să se depună peste tot și să provoace dureri de cap majore în timpul curățeniei. În loc să petreceți ore în șir pentru spălarea suprafețelor bucătăriei (de obicei, cu substanțe chimice de curățare, de asemenea), este mult mai ușor să apăsați butonul de alimentare de pe hota din bucatarie și să opriți grăsimea care zboară.

Pot ajuta la reducerea căldurii, a aburului și a fumului

După cum vă poate spune orice bucătar profesionist, gătitul fără hotă poate fi destul de incomod. Căldura, aburul, mirosurile și fumul suflate chiar în fața dvs. vă pot încerca cu adevărat răbdarea - cu excepția cazului în care există o hotă puternică care aspiră și menține un flux constant de aer proaspăt. Acesta este motivul pentru care fiecare bucătărie profesională, cum ar fi cele pe care le-ați putea vedea în show-urile de gătit, are o hota mare de aerisire deasupra aragazului.

Vă permit să încercați mai multe feluri de mâncare.

A avea o modalitate eficientă de a elimina mirosurile permite, de asemenea, o mai mare libertate de a experimenta diferite feluri de mâncare. Luați în considerare toate lucrurile pe care ați dorit să încercați să le faceți, dar nu erați convins, din cauza posibilității ca întreaga casă să miroasă a mancare pentru câteva zile după aceea. Dacă aveți o hotă, nu mai este nevoie să vă faceți griji. Peștele, condimentele, legumele exotice și sosurile sunt din nou o posibilitate, odată cu eliminarea mirosurilor de gătit.

Pot îmbunătăți calitatea aerului și pot reduce formarea și răspândirea bolilor.

Desigur, beneficiile de sănătate ale ventilării bucătăriei nu pot fi trecute cu vederea. Prin eliminarea excesului de umiditate și a grăsimii din aer, prevenirea formării peliculei lipicioase care atrage mucegaiul și bacteriile și încurajarea fluxului de aer proaspăt din exterior, o hotă instalată corespunzător poate îmbunătăți calitatea aerului - nu numai în bucătărie, ci și în toată casa. Acest lucru este deosebit de important pentru oricine care suferă de alergii și probleme de respirație, dar toată lumea se poate bucura de beneficiile unei hote. La urma urmei, cui nu-i place aerul proaspăt?

Care sunt diferitele tipuri de hote?

După cum puteți vedea, există o mulțime de avantaje, dacă aveți o hotă. De la cele evidente (aer curat) la efectele secundare nu atât de evidente (dulapuri mai curate și libertate creativă de gătit), adăugarea acestui aparat important în bucătăria dvs. este o îmbunătățire semnificativă.

Există literalmente zeci de mii de hote pe piață - de unde începeți? Fără a intra în prea multe detalii, iată o scurtă prezentare generală a tipurilor de bază de hote, care vă pot ajuta să restrângeți selecția.

Hote cu montaj pe insulă sau pe tavan

După cum sugerează și numele lor, acestea sunt atașate de tavan. În cazul în care blatul dvs. de gătit / aragazul va fi pe o insulă centrală sau peninsulă, acesta este tipul de hota de gătit care va fi necesară, pentru a ventila bucătăria. 

Hote cu montare pe perete

Acestea sunt instalate pe perete, chiar deasupra plitei. Rețineți că acest lucru necesită o distanță între dulapuri, precum și un spațiu gol de perete, eliminând de obicei posibilitatea de a avea un cuptor cu microunde sau un dulap superior în acel loc. Cu toate acestea, avantajul este că o hota cu montare pe perete va oferi mult mai multă putere de ventilație decât o hota poziționată dedesubt.

Huse sub cuptor, cuptor cu microunde sau Microhood

Aceste combinații oferă o alternativă ieftină, dar, după cum se spune în vechea zicală, „primești ceea ce plătești.” Dimensiunea lor mai mică limitează sever puterea ventilatorului, făcând performanța lor mult mai puțin impresionantă decât puterea de aspirație a unui model clasic, cu montare pe perete.

Indiferent de tipul ales, hota ar trebui să aibă aceeași lățime - sau să fie puțin mai lată - decât plita de gătit sau aragazul, pentru a oferi o „zonă de captare” adecvată și pentru a permite hotei să aspire poluarea aerului, înainte de a se extinde prea mult.

Articole recomandate

Curatenia e floare la ureche cand folosesti mopuri cu aburi! Curatenia e floare la ureche cand folosesti mopuri cu aburi!
Daca vrei sa faci curatenie rapid si eficient, cu minimum de efort, este recomandat sa utilizezi mopuri cu aburi. Dincolo de rezultatele excelente pe care le dau, aceste aparate reprezinta o varianta eco-friendly de curatenie a casei tale. Din moment ce nu vei avea nevoie decat de apa pentru a
Plosnitele de saltea, foarte periculoase pentru sanatate! Cum scapi de aceste insecte Plosnitele de saltea, foarte periculoase pentru sanatate! Cum scapi de aceste insecte
Plosnitele se numera printre cele mai intalnite daunatoare, iar aparitia lor in patul si in viata ta iti pot da lumea peste cap. De ce este atat de dificil sa scapam de ele? Calatoritul este o placere nelipsita din viata multor persoane, insa in vacante ar trebui sa fim foarte atenti la locurile in
Schimba decorul din dormitor - perne decorative si cuverturile noi sunt schimbari de bun augur Schimba decorul din dormitor - perne decorative si cuverturile noi sunt schimbari de bun augur
Decorul din dormitor este cel care îți setează buna dispoziție și îți creează intimitatea de care ai nevoie. Îți surâde ideea de a avea în această încăpere o atmosferă liniștitoare, un loc cald și plăcut.
Masajul, a way of life - inspira-te de la Masatto pentru telul acestui an Masajul, a way of life - inspira-te de la Masatto pentru telul acestui an
Anul acesta reiei lista de promisiuni pe care ti-ai facut-o. In contextul actual ai putea sa iti doresti mai degraba sa mentii ce ai sau sa revenim la normalitatea si firescul de dinainte de pandemie. Iti vei propune sa calatoresti mai mult, sa citesti mai mult si sa iti bucuri sufletul cu
Exista dulapuri frigorifice "obisnuite" si exista modelul cu o capacitate de 2.100 de litri Exista dulapuri frigorifice "obisnuite" si exista modelul cu o capacitate de 2.100 de litri
In industria ospitalitatii, termenul de "dulap frigorific" defineste mai multe tipuri de echipamente HoReCa, de la minibar-uri la frigidere profesionale sau industriale, care deservesc acelasi scop: pastrarea bauturilor si alimentelor la o temperatura constant scazuta pentru o perioada indelungata