Skip to article

Cum sa alegi un storcator de fructe

Cum sa alegi un storcator de fructe
Deși poarte numele de storcător de fructe, acest aparat poate fi utilizat și pentru a stoarce sucul legumelor, plantelor medicinale sau a rădăcinoaselor.

Prepararea sucurilor de fructe și legume în casă este cea mai bună soluție pentru a vă asigura că sucurile pe care le beți sunt 100% naturale. Chiar și sucurile BIO produse în comerț conțin aditivi și conservanți, de aceea rezistă mult timp pe rafturi.

Pentru a vă asigura că beți un suc natural, hrănitor și prin de minerale și vitamine, este ideal să optați pentru un storcător de fructe bun.

În acest articol veți afla cum să alegeți un storcător de fructe și legume performant  care să nu vă golească buzunarul.

Caracteristici importante

Înainte de a alege un model de storcător, trebuie să luați în considerare câteva caracteristici ale acestui aparat. Mai jos vă vom prezenta mai multe informații despre aceste caracteristici.

1. Tipul de storcător

La început, înainte de a te uita la performanțele unui storcător de fructe, trebuie să alegi tipul de storcător.

Trebuie să știi că există două tipuri de storcătoare pe piață:

1. Storcător cu centrifugare

Cel mai cunoscut și primul tip de storcător de fructe care a apărut pe piață este cel cu centrifugare. El este mai ieftin decât cel cu presare la rece și are și o viteză mult mai mare de lucru. Astfel, vei avea sucul proaspăt stors în doar câteva secunde.

Printre dezavantajele acestui tip de storcător se numără oxidarea substanțelor nutritive din fructe și legume. De asemenea, sucurile vor ieși mai apose și numărul de minerale și nutrienți va fi mai mic decât în cazul storcătorului cu presare la rece.

2. Storcător cu presare la rece

Acest model de storcător deține un element cilindric care poartă numele de melc. El este utilizat pentru a presa pulpa fructelor și a extrage cât mai multe substanțe nutritive. Cu ajutorul acestui tip de storcător vei pierde mult mai puțin din fructe și legume.

Dezavantajele acestui tip de storcător sunt:
- prețul mare de achiziție
- viteza mică de producție

Dacă doriți un suc cât mai nutrivit și pierderi minime ale materiei prime (fructe, legume) atunci acesta este tipul de storcător pe care să îl alegeți. Acest tip de storcător produce sucuri mai groase, cu pulpă, nu apoase precum primul model.

2. Puterea aparatului

Dacă ați ales deja tipul de storcător, următorul pas este să verificați ce putere are aparatul. Trebuie să știți că storcătoarele de fructe cu centrifugă au o putere mult mai mare decât cele cu presare la rece.

Pentru un storcător cu centrifugă este bine să alegeți un model cu putere de cel puțin 800 W. Dacă optați pentru un storcător cu presare la rece alegeți un model cu o putere de aproximativ 200 W.

3. Treptele de viteză

Atunci când alegeți un storcător de fructe cu centrifugă, optați pentru unul care să aibă cel puțin două trepte de viteză. Astfel, veți putea folosi treapta înaltă pentru materiile mai dure precum rădăcinoasele.

În general, storcătoarele de fructe cu presare la rece au doar o treaptă de viteză. Există și modele cu două trepte, dar nu sunt necesare.

4. Capacitatea de stocare

Un alt lucru important atunci când alegeți un storcător este capacitatea de stocare. Nu vreți să vă opriți din 2 în 2 minute să scurgeți sucul într-un recipient și apoi să începeți din nou să stoarceți. De asemenea, dacă nu aveți mult spațiu, nu optați pentru un aparat care să aibă capacitate de stocare prea mare pentru că nu va avea loc în bucătărie.

5. Funcții extra

Unele modele de storcătoare prezintă funcții extra precum un sistem de protecție al motorului. Există un senzor care oprește automat aparatul atunci când este prea multă presiune pe motor.

Acestea sunt principalele lucruri pe care să le luați în considerare atunci când achiziționați un storcător de fructe. Pe lângă toate acestea, trebuie să vă stabiliți și un buget clar înainte de începe căutarea pentru că există numeroase modele aspectuoase, dar și foarte scumpe.

Articole recomandate

Cum arata vila de lux detinuta de Alex Bodi in Pipera. Cati bani cere pe ea! Cum arata vila de lux detinuta de Alex Bodi in Pipera. Cati bani cere pe ea!
Alex Bodi, fostul sot al Biancai Dragusanu, detine o vila de lux in Pipera, pe care a scos-o la vanzare. De asemenea, Bodi are o vila in Medias si o casa in Monte Carlo, pe care ar fi platit doua milioane de euro.  Pe vila din Pipera, Alex Bodi cere 795.000 de euro. Este construita in stil
Starea de bine cand muncesti de acasa: florile aduc optimism Starea de bine cand muncesti de acasa: florile aduc optimism
Dupa mai bine de jumatate de an de pandemie, nevoia de a lucra intr-un spatiu aerisit, confortabil, este mai mare decat oricand. Studiile arata ca florile si plantele verzi aduc nu doar o gura de oxigen, ci si o stare de bine. Asa ca, daca si tu lucrezi de acasa, nu ar strica sa investesti in
Cum amenajezi o bucatarie in stil modern Cum amenajezi o bucatarie in stil modern
Bucataria este locul in care petreci mult timp in compania celor dragi sau chiar singura, daca esti pasionata de gatit si iti place sa incerci mereu lucruri noi la acest capitol. Indiferent ca ai un spatiu de dining in acelasi spatiu sau nu, bucataria este atat un spatiu de lucru, cat si un loc in
Cuptorul gastronomic, inima bucatariei profesionale Cuptorul gastronomic, inima bucatariei profesionale
Alegerea primului cuptor profesional poate parea o sarcina dificila, mai ales in conditiile in care oferta disponibila pe piata este destul de vasta. In cele ce urmeaza iti vom prezenta criteriile pe care sa le urmaresti atunci cand vrei sa achizitionezi un cuptor gastronomic si avantajele unui
Sfaturi pentru a te bucura de locuinta ta de mici dimensiuni Sfaturi pentru a te bucura de locuinta ta de mici dimensiuni
Daca locuiesti singura sau cu partenerul tau intr-un apartament mic sau o garsoniera, trebuie sa tii minte ca poti avea tot confortul necesar si ceva in plus. Deoarece sezonul rece este dupa colt, redecorarea locuintei pentru a te bucura de conceptul danez hygge trebuie sa fie pe lista ta de