Skip to article

De ce sa alegi sa iti macini singur boabele de cafea acasa?

Câți dintre noi nu suntem obișnuiți dimineața cu mirosul și gustul inconfundabil al cafelei? Personal, momentul dimineții, în care îmi prepar cafeaua și iau micul dejun, în liniște, este unul dintre cele mai frumoase și așteptate momente ale zilei. Pentru că iubesc atât de mult cafeaua, am învățat și cum trebuie să o prepar astfel încât să fie delicioasă și să mă bucur la maximum de ea. Poate nu știai, dar sunt foarte mulți factori care influențează calitatea cafelei, începând cu brandul de cafea, procesul de prepare, calitatea ingredientelor, până chiar și apa folosită pentru a face cafeaua!

Bineînțeles, dintre toți factorii enumerați anterior, calitatea cafelei este cea mai importantă. Pentru a te bucura de cel mai bun gust, trebuie să înveți să îți macini și să îți prepari singur cafeaua boabe. De ce? Chiar dacă presupune un mic efort din partea ta, nimic nu se compară cu o cafea boabe proaspăt măcinată și pregătită pe loc! Chiar dacă este mai simplu să ai la îndemână cafea gata măcinată, dacă te obișnuiești să îți prepari singur băutura preferată, vei descoperi că nimic nu se compară cu o cafea boabe proaspăt râșnită!

Din fericire, ai nevoie doar de un singur produs pentru a-ți prepara cafeaua perfectă: o râșnită de cafea boabe. Ulterior, poți să alegi cum ți-e cel mai ușor să o prepari: la ibric, espressor sau filtru. Așadar, dacă te hotărăști să alegi varianta de a îți măcina singur cafeaua boabe, trebuie să știi că vei găsi în comert diverse tipuri de râșnițe:

Râșnițe de cafea boabe cu lame rotative

Dacă îți amintești de modelele vechi de râșniță utilizate de părinții și bunicii noștri, atunci vei recunoaște și acest model, deoarece este foarte similar. Această râșniță de cafea boabe are o lamă montată pe un ax rotativ care practic sfărâmă boabele de cafea. Principalele sale avantaje sunt prețul accesibil pentru oricine. Printre dezavantaje se numără faptul că, de exemplu, la peste 18.000 de rotații de minut lama râșniței se va încinge și, în consecință, la fel se va întâmpla și cu cafeaua măcinată. Acest lucru constituie un dezavantaj deoarece proprietățile cafelei vor fi puțin alterate.

Râșnițele de cafea boabe cu discuri

Aceste modele sunt cele mai populare tipuri de râșnite de cafea boabe și se găsesc în două tipuri: cu discuri plane sau cu discuri conice. Rolul acestor discuri este de a sfârâma cafeaua boabe până când acestea se transformă în particule extrem de fine.

Râșnițe de cafea boabe manuale

Dacă vrei să urmezi sfaturile specialiștilor, râșnițele de cafea boabe manuale sunt cele mai bune dacă vrei să prepari cafeaua perfectă!

Articole recomandate

Caracteristicile polizorului unghiular si sfaturi pentru o utilizare sigura Caracteristicile polizorului unghiular si sfaturi pentru o utilizare sigura
Orice meșter deține în trusa lui de scule acele instrumente necesare pentru finalizarea cu succes a diverse lucrări, indiferent de dimensiunile acesteia. Este valabil acest lucru mai ales în cazul prelucrării, șlefuirii, respectiv tăierii diverselor materiale
Oua curcubeu de Paste. Cum le obtii Oua curcubeu de Paste. Cum le obtii
Vrei sa faci niste oua cu totul speciale de Paste? Atunci, surprinde-ti invitatii si familia cu niste oua vopsite in culorile curcubelului. Se fac foarte usor si rapid. Fierbe mai intai ouale tari, apoi scoate-le din apa si impatureste fiecare ou cu un servetel de hartie. Din loc in loc adauga cate
Ouale in doua culori, noua tendinta in 2018 Ouale in doua culori, noua tendinta in 2018
Anul acesta uita de ouale de Paste vopsite intr-o singura culoare. In 2018 sunt in tendinte ouale in doua culori: roz si gri. Pentru obtinerea culorilor ai nevoie de avocado bine copt (pentru roz) si vopsea gri pe baza de alcool (pentru nuntele de gri). De asemenea, pentru ca rezultatele sa fie
Genial: Cum vopsesti ouale cu spuma de ras! Genial: Cum vopsesti ouale cu spuma de ras!
Fii inventiva anul acesta si surprinde-ti prietenii cu oua de Paste altfel! In loc de vopseaua clasica pentru oua, poti utiliza chiar si banala spuma de ras sau frisca. Intr-o tava pentru briose pune spuma de ras in fiecare dintre orificiile acesteia cat sa le umpli. Apoi picura colorant lichid,
Truc genial: Ce trebuie sa pui in apa in care fierbi ouale ca sa le cureti coaja super usor Truc genial: Ce trebuie sa pui in apa in care fierbi ouale ca sa le cureti coaja super usor
Curatarea oualor se dovedeste de multe ori o problema pentru gospodine. Niciodata nu se curata perfect coaja acestora si de multe ori, arata foarte urat. Ei bine, un celebru bucatar, Harold McGee, care aplică rezultatele cercetărilor ştiinţifice atunci când

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!

Ele.ro iti recomanda