Skip to article

Retete gustoase pentru sarbatori preparate mai usor cu masina de tocat carne

Retete gustoase pentru sarbatori preparate mai usor cu masina de tocat carne
Mesele în familie sunt îndrăgite de români, în special de sărbători. E o bucurie să fii înconjurat de cei dragi în jurul unei mese încărcate cu bucate mai mult sau mai puțin tradiționale. Pregătirea acestora necesită însă, de multe ori, un consum mare de timp și energie. Pentru a-și ușura viața în bucătărie, mulți preferă să se ajute de electrocasnice performante, ce oferă funcții cu rol de simplificare a muncii. Printre ele, mașina de tocat carne alimentată electric este utilă când ai de gătit mult. Iată trei rețete în care e mai mult decât folositoare.

Șuberec sau suberek este o mâncare națională a tătarilor. Ingredientele necesare:

Aluat: 250ml apă caldă, 600-700g făină și ½ linguriță sare.

Umplutură: 500g carne (vită, oaie, porc) după preferință, 3-4 cepe, sare și piper, 1-2 linguri iaurt.

Preparea începe cu aluatul, care se frământă din ingrediente până devine elastic. Carnea se toacă la mașina de tocat carne, în care poți adăuga și ceapa, dacă nu te descurci să o toci manual foarte mărunt. Se amestecă compoziția împreună cu sarea, piperul și iaurtul, care are rol de o lega. După ce aluatul s-a odihnit 30-40 minute, se fac cocoloașe de aproximativ 80g bucata, pe care le întinzi cu sucitorul în formă rotundă, cam de mărimea unei farfurii. Pe una din jumătăți pui compoziția și o pliezi în două, după care presezi cu degetele sau eventual cu o furculiță marginile. Prăjește în uleiul încins bine, pus într-un vas cu margini înalte, pentru a avea suficient ulei. Întoarce pe ambele părți și, când este rumenit, scoate șuberecul și pune-l pe un grătar sau pe un prosop de hârtie. Se servește cald simplu sau alături de iaurt.

Pârjoale sau chiftele mai grăsune se regăsesc pe masa oricărui român , mai ales în zona Moldovei. Simplu de preparat, chiar dacă ești începător, sunt gustoase și consistente.

Ingrediente necesare: 1kg de carne (vită/porc), 2 ouă, 1 ceapă, 3 felii de pâine, ½ pahar cu apă sau lapte, ½ lingură sare, piper-după gust, verdeață sau ierburi pentru tocături și ulei pentru prăjit.

Prepararea începe cu înmuierea pâinii în apă sau lapte. Apoi toacă bine carnea în mașina de tocat carne împreună cu ceapa. Într-un vas amestecă carnea tocată cu pâinea, condimentele și omogenizează bine. Încinge uleiul într-un vas antiaderent și formează pârjoalele cu mâna înmuiată în apă. Dimensiunea potrivită este de mărimea podului palmei. Trece pârjoalele prin făină și apoi prin ou bătut cu furculița și le prăjești în uleiul înfierbântat, la foc mediu, până capătă o culoare frumoasă. Scoate pârjoalele rumenite într-o cratiță și, după ce ai finalizat prăjirea, acoperă-le cu 1 pahar cu apă fierbinte și pune cratița la foc mic, timp de aproximativ 20 de minute. Se servesc calde, alături de garnitura preferată și murături de sezon.

Sarmalele tradiționale românești nu se poate să îți lipsească de pe masa de sărbători. Ingredientele necesare sunt: 500g carneporc (mai grasă), 1 ceapă, 50g orez rotund, sare, piper, boia, verdeață (mărar, pătrunjel, cimbru), 500ml suc de roșii gros sau pastă de tomate, 2 verze murate medii și opțional afumătură.

Prepararea o începi cu alegerea frunzelor de varză și ajustarea lor la mărimea dorită. Ulterior, toacă mărunt ceapa, spală orezul în mai multe ape și mărunțește carnea la mașina de tocat carne. Călește ceapa într-o lingură de ulei până devine sticloasă și apoi adaugă orezul pentru 2 minute, amestecând continuu. Pune amestecul răcorit peste carnea tocată și adaugă condimentele și verdeața, după gust. Ține cont să nu pui prea multă sare, pentru că vor trage și de la varză. Formează sarmale de mărime potrivită și le așezi pe un pat de varză tocată, într-o cratiță cu fund gros. Printre ele poți adăuga felii de afumătură, care le vor da un gust deosebit. Toarnă sucul de roșii amestecat cu apă caldă, până acoperă bine sarmalele. Fierbe la foc mediu timp de 2-3 ore și pune oala la cuptor măcar pentru 15 minute, la final. Savurează alături de smântână, iaurt, mămăligă și ardei iute.

Articole recomandate

Cum alegi o combina frigorifica potrivita pentru casa ta? Cum alegi o combina frigorifica potrivita pentru casa ta?
Un frigider este un electrocasnic care te va însoți câțiva ani, așa că este important să evaluezi câteva aspecte înainte de a cumpăra unul nou. Există multe branduri dintre care poți alege și poți opta pentru combină
Alege cele mai bune cadouri de inaugurare a casei, perfecte pentru aproape toata lumea Alege cele mai bune cadouri de inaugurare a casei, perfecte pentru aproape toata lumea
O casă nouă este un motiv important pentru a sărbători și ce modalitate mai bună de a o face decât cu un cadou atent pentru casă și, implicit, pentru propietar sau propietari. Fie că prietenul tău sau prietena ta tocmai s-a mutat într-un
10 idei practice pentru amenajarea bailor mici de apartament 10 idei practice pentru amenajarea bailor mici de apartament
De multe ori, cand accesam rubrica de design interior pe un site sau cand rasfoim reviste de profil, ne incanta modul in care sunt amenajate baile: mobilier care straluceste, obiecte decorative de efect, jocuri interesante de culori. Si ne intrebam de ce nu ar putea si baia noastra sa arate asa. Ei
Cum amenajezi un living: cele mai atractive idei de amenajari moderne de care sa tii cont! Cum amenajezi un living: cele mai atractive idei de amenajari moderne de care sa tii cont!
Livingul este o cameră importantă a casei, unde poți servi mese delicioase, te poți relaxa pe canapea sau un fotoliu cu o carte sau te poți bucura de momente plăcute alături de prieteni. Proprietarii unei locuințe mari, cu livinguri spațioase,
Intampina anul 2022 cu caldura - iata de ce sa montezi o centrala electrica! Intampina anul 2022 cu caldura - iata de ce sa montezi o centrala electrica!
Datorita progreselor constante ale tehnologiei, a trai confortabil si a se bucura de o atmosfera si de o temperatura placute in propria locuinta, indiferent de vremea de afara, devine posibil pentru un numar tot mai mare de romani. Indiferent daca locuiesti la casa sau la bloc, la oras sau in