Bucătăria este socotită, deseori, drept „inima casei” - mai ales în cazul locuințelor moderne, unde amenajarea deschisă aduce zona de gătit în prim plan. De aceea, alegerea materialelor și culorilor pentru această încăpere este extrem de importantă – iar designerii de interioare le acordă o atenție deosebită, în special atunci când vine vorba despre blatul de bucătărie.
Dacă anul acesta te gândești să redecorezi complet bucătăria sau doar să îi înviorezi puțin aspectul învechit, nu e nevoie să schimbi tot mobilierul: o investiție minimă într-un blat nou de bucătărie și transformarea este gata!
Granitul, în topul preferințelor specialiștilor în decorațiuni interioare în 2020

Blatul de lucru este o componentă esențială a mobilierului de bucătărie, reprezentând locul și spațiul pe care are loc principala activitate: prepararea mâncării. Dacă în urmă că 30 de ani, să spunem, lemnul era materialul „de bază”, cei care renovează au acum la îndemână o mulțime de alternative: granitul, cuarțul, materialele compozite, marmura sau chiar betonul. Fiecare dintre acestea au o serie de avantaje și dezavantaje, legate de preț, rezistență, durabilitate sau estetică.
Într-un recent raport privind tendințele de design în 2020, realizat de prestigioasa organizație americană National Kitchen&Bath Association, se arată că unul dintre cele mai populare materiale folosite pentru decorarea băilor și bucătăriilor este granitul "> granitul.
Eleganța clasică și câștigul suplimentar pe care îl garantează la o eventuală re-vânzare a locuinței sunt cele două principale calități care au plasat acest material în fruntea listei de preferințe.
Nu în ultimul rând, granitul este ușor de asortat: fiind cel mai durabil material natural și putând fi găsit într-o varietate mare de culori și de nuanțe.
De ce să alegem granitul?
Specialiștii au scos în evidență câteva motive pentru care ar trebui să preferăm granitul ca blat pentru mobila de bucătărie.

1.Rezistență și durabilitate
Materialul este foarte durabil în timp, rezistă foarte bine la variațiile de temperatură și se zgârie extrem de greu.
Oricât de fierbinte ar fi tigaia pe care o așezăm, accidental, pe un blat din granit, acesta nu se va deforma și nu își va schimba culoarea.
Cu ajutorul unor tratamente simple, ușor de aplicat, care sunt la îndemâna oricui, granitul se poate „sigila” și oferă astfel o foarte bună rezistență la pete și la umezeală.
Un blat spectaculos din granit, lustruit și sigilat, ușurează modul de curățare și de îndepărtare a bacteriilor din bucătărie – practic, visul oricărui părinte responsabil față de sănătatea familiei.
2. Granitul se potrivește oricărui stil
Granitul este ușor de asortat, pentru că poate fi găsit, în magazinele de profil, într-o gamă largă de culori. Din punct de vedere al compoziției, granitul este format mai ales din cuarț și feldspat, având cantități mici de mică și alte minerale. Culoarea sa depinde de mineralele incluse și de proporția acestora, putând varia de la negru și gri închis până aproape de albul pur sau la nuanțe maronii, roșii, verzi și chiar albastre.
În timp ce cele mai multe dintre varietăți de granit sunt recunoscute pentru finisajul lor neted și strălucitor, în funcție de dorința proprietarului se pot obține și suprafețe mai puțin uzuale. În ultimii ani, granitul cu finisaj mat, cu textură de piele de căprioară, a căpătat o popularitate crescută. De asemenea, există varietăți de granit cu aspect de marmură sau de rocă vulcanică, pentru un decor mai rustic.
Cu atât de multe opțiuni estetice disponibile, granitul ne permite să controlăm culorile și texturile pe parcursul procesului de proiectare sau renovare a mobilierului, transformând bucătăriile noastre în spații cu design eficient și modern. Prin urmare, folosind granitul nu vei rămâne niciodată în pană de inspirație!
3. Granitul constituie o investiție pe termen lung.
Deși costul său este mai ridicat decât cel al materialelor compozite sau al lemnului, granitul se poate dovedi mai rentabil, pe termen lung, datorită durabilității sale.
Dacă buzunarul nu îți permite să cheltuiești o sumă importantă pentru un blat de mari dimensiuni, există și varianta mai ieftină a granitului modular – segmente mai mici de granit, așezate unul lângă celălalt pentru a forma un blat.
Nu trebuie să îți faci probleme privind întreținerea: eventualele fisuri sau spărturi accidentale care pot deteriora un blat modular din granit se remediază ușor folosind un kit epoxidic sau rășină în culoarea și modelul materialului.

În concluzie, rezistența granitului, durabilitatea în timp și eleganța pe care această piatră naturală o conferă bucătăriei recomandă acest material drept un element de lux, atemporal, care va adăuga valoare imobiliară locuinței tale.
Si daca vrei sa afli cum saMasori - Montezi - Tratezi singur Blatul de Bucatarie din Granit descarca ghidul gratuit VINCA aici. Preiei controlul asupra proiectului tau fara sa cheltuiesti multi bani si fara sa stai in lista de asteptare a meseriasilor.