Skip to article

Visezi la o bucatarie ca-n reviste? Blatul de lucru din granit iti va transforma bucataria

Visezi la o bucatarie ca-n reviste? Blatul de lucru din granit iti va transforma bucataria
A fost odată ca niciodată… o vreme în care lemnul era singurul material la care se gândeau proprietarii de case sau de apartamente atunci când visau la blatul perfect pentru bucătăria lor!

Bucătăria este socotită, deseori, drept „inima casei” - mai ales în cazul locuințelor moderne, unde amenajarea deschisă aduce zona de gătit în prim plan. De aceea, alegerea materialelor și culorilor pentru această încăpere este extrem de importantă – iar designerii de interioare le acordă o atenție deosebită, în special atunci când vine vorba despre blatul de bucătărie.

Dacă anul acesta te gândești să redecorezi complet bucătăria sau doar să îi înviorezi puțin aspectul învechit, nu e nevoie să schimbi tot mobilierul: o investiție minimă într-un blat nou de bucătărie și transformarea este gata!

Granitul, în topul preferințelor specialiștilor în decorațiuni interioare în 2020

Visezi la o bucatarie ca-n reviste? Blatul de lucru din granit iti va transforma bucataria

Blatul de lucru este o componentă esențială a mobilierului de bucătărie, reprezentând locul și spațiul pe care are loc principala activitate: prepararea mâncării. Dacă în urmă că 30 de ani, să spunem, lemnul era materialul „de bază”, cei care renovează au acum la îndemână o mulțime de alternative: granitul, cuarțul, materialele  compozite, marmura sau chiar betonul. Fiecare dintre acestea au o serie de avantaje și dezavantaje, legate de preț, rezistență, durabilitate sau estetică.

Într-un recent raport privind tendințele de design în 2020, realizat de prestigioasa organizație americană National Kitchen&Bath Association, se arată că unul dintre cele mai populare materiale folosite pentru decorarea băilor și bucătăriilor este granitul "> granitul.

Eleganța clasică și câștigul suplimentar pe care îl garantează la o eventuală re-vânzare a locuinței sunt cele două principale calități care au plasat acest material în fruntea listei de preferințe.

Nu în ultimul rând, granitul este ușor de asortat: fiind cel mai durabil material natural și putând fi găsit într-o varietate mare de culori și de nuanțe.

De ce să alegem granitul?

Specialiștii au scos în evidență câteva motive pentru care ar trebui să preferăm granitul ca blat pentru mobila de bucătărie.

Visezi la o bucatarie ca-n reviste? Blatul de lucru din granit iti va transforma bucataria

1.Rezistență și durabilitate

Materialul este foarte durabil în timp, rezistă foarte bine la variațiile de temperatură și se zgârie extrem de greu.

Oricât de fierbinte ar fi tigaia pe care o așezăm, accidental, pe un blat din granit, acesta nu se va deforma și nu își va schimba culoarea.

Cu ajutorul unor tratamente simple, ușor de aplicat, care sunt la îndemâna oricui, granitul se poate „sigila” și oferă astfel o foarte bună rezistență la pete și la umezeală.

Un blat spectaculos din granit, lustruit și sigilat, ușurează modul de curățare și de îndepărtare a bacteriilor din bucătărie – practic, visul oricărui părinte responsabil față de sănătatea familiei.

2. Granitul se potrivește oricărui stil

Granitul este ușor de asortat, pentru că poate fi găsit, în magazinele de profil, într-o gamă largă de culori. Din punct de vedere al compoziției, granitul este format mai ales din cuarț și feldspat, având cantități mici de mică și alte minerale. Culoarea sa depinde de mineralele incluse și de proporția acestora, putând varia de la negru și gri închis până aproape de albul pur sau la nuanțe maronii, roșii, verzi și chiar albastre.

În timp ce cele mai multe dintre varietăți de granit sunt recunoscute pentru finisajul lor neted și strălucitor, în funcție de dorința proprietarului se pot obține și suprafețe mai puțin uzuale. În ultimii ani, granitul cu finisaj mat, cu textură de piele de căprioară, a căpătat o popularitate crescută. De asemenea, există varietăți de granit cu aspect de marmură sau de rocă vulcanică, pentru un decor mai rustic.

Cu atât de multe opțiuni estetice disponibile, granitul ne permite să controlăm culorile și texturile pe parcursul procesului de proiectare sau renovare a mobilierului, transformând bucătăriile noastre în spații cu design eficient și modern. Prin urmare, folosind granitul nu vei rămâne niciodată în pană de inspirație!

3. Granitul constituie o investiție pe termen lung.

Deși costul său este mai ridicat decât cel al materialelor compozite sau al lemnului, granitul se poate dovedi mai rentabil, pe termen lung, datorită durabilității sale.

Dacă buzunarul nu îți permite să cheltuiești o sumă importantă pentru un blat de mari dimensiuni, există și varianta mai ieftină a granitului modular – segmente mai mici de granit, așezate unul lângă celălalt pentru a forma un blat.

Nu trebuie să îți faci probleme privind întreținerea: eventualele fisuri sau spărturi accidentale care pot deteriora un blat modular din granit se remediază ușor folosind un kit epoxidic sau rășină în culoarea și modelul materialului.

Visezi la o bucatarie ca-n reviste? Blatul de lucru din granit iti va transforma bucataria

În concluzie, rezistența granitului, durabilitatea în timp și eleganța pe care această piatră naturală o conferă bucătăriei recomandă acest material drept un element de lux, atemporal, care va adăuga valoare imobiliară locuinței tale.

Si daca vrei sa afli cum saMasori - Montezi - Tratezi singur Blatul de Bucatarie din Granit descarca ghidul gratuit VINCA aici. Preiei controlul asupra proiectului tau fara sa cheltuiesti multi bani si fara sa stai in lista de asteptare a meseriasilor.

Articole recomandate

Feng Shui: lucruri pe care nu ar trebui sa le tii in casa pentru ca atrag ghinonul Feng Shui: lucruri pe care nu ar trebui sa le tii in casa pentru ca atrag ghinonul
Potrivit teoriei Feng Shui, exista lucruri pe care nu ar trebui sa le tii sub nicio forma in casa ta deoarece atrag ghinionul. De asemenea, este foarte importanta ca anumite obiecte din casa sa fie puse in locuri specifice pentru a aduce bunastare.  Iata cateva obiecte pe care ar trebui sa le
Visezi la o bucatarie ca-n reviste? Blatul de lucru din granit iti va transforma bucataria Visezi la o bucatarie ca-n reviste? Blatul de lucru din granit iti va transforma bucataria
A fost odată ca niciodată… o vreme în care lemnul era singurul material la care se gândeau proprietarii de case sau de apartamente atunci când visau la blatul perfect pentru bucătăria lor! Bucătăria este socotită, deseori, drept „inima
Cum aranjam o camera de lux pentru bebelusi Cum aranjam o camera de lux pentru bebelusi
Camera bebelusului este una dintre principalele preocupari ale oricarei viitoare mame. Fiecare isi doreste ce este mai bun si mai frumos pentru copilul ei si e firesc sa fie asa. Amenajarea camerei bebelusului este misiunea perfecta pentru orice viitoare mamica. Va cauta ore in sir toate variantele
Cum sa iti organizezi sifonierul in 30 de minute. Cum sa iti organizezi sifonierul in 30 de minute.
Se intampla, adesea, ca sa ai libere doar 30 de minute, asa ca te vei gandi, „Doamne, ce pot face intr-o jumatate de ora?” Ei bine, doar de atat ai nevoie pentru a-ti organiza sifonierul. Sau macar sa iti faci ordine intre haine. Iata cum sa iti organizezi sifonierul in 30 de minute:
Lavanda. Planta minune cu peste 100 de utilizari Lavanda. Planta minune cu peste 100 de utilizari
Lavanda are un miros minunat. Atat florile cat si uleiul de lavanda au multiple utilizari care te vor uimi. Lavanda este folosita ca planta medicinala din vremuri indepartate, iar proprietatile terapeutice ale uleiului esential extras din flori au fost descoperite la inceputul secolului al XX- lea.