Skip to article

Cele mai ciudate case din lume

Cele mai ciudate case din lume
In tarile ceva mai dezvoltate decat Romania, oamenii tind sa se orienteze spre locuinte cat mai eco si cat mai speciale, evitand sa mai traiasca in cutiile de carton ale blocurilor. Cand spunem eco, trebuie sa precizam ca o astfel de locuinta nu trebuie construita din sticle sau cauciucuri uzate, ci pur si simplu trebuie sa fie surse de economie a energiei.

1.Free Spirit Spheres.
Cele trei case suspendate, cunoscute sub numele de "Free Spirit Spheres", arata ca in StarWars, iar designe-ul lor incita imaginatia oricui. Construite de Tom si Rosy Chudleigh de la British Columbia, "cele trei case pentru adulti" sunt realizate din lemn local. Sferele sunt special construite pentru meditatie, fotografie, cercetare, relaxare si alte activitati. Casele sunt livrate cu instalatie sanitara si electrica. Exista si posibilitatea inchirierii.


Cele mai ciudate case din lume
2.The Nautilus House.
Casa Nautilius din Mexico City a fost construita in 2006, de catre arhitectul Javier Sensonian de la Arquitectura Organica. Sensonian a practicat bio-arhitectura si a realizat case in forme de serpi, balene sau alte creaturi vii. Nautilus a fost construita special pentru o familie care dorea o locuinta mai apropiata de natura.


Cele mai ciudate case din lume

3.The Steel House.
Daca te uiti macar o data la Casa de Otel, nu o vei uita niciodata. Designer-ul Robert Bruno a vrut ca aceasta inventie sa fie un hibrid, intre animal si masina. Locuinta este unicata si se afla in Texas, langa Lubbock. Chiar daca nu este foarte confortabil de locuit in ea, este mult mai interesanta decat camerele noastre cu patru pereti.


Cele mai ciudate case din lume

4.The Sliding House
Aceasta casa din Suffolk, Anglia, este realizata pentru a fi flexibila. Proprietarul are avantajul ca se poate folosi de schimbarile de lumina si temperatura, minimizand astfel consumul de energie. Scutul de 20 de tone se poate retracta in sase minute, restul scheletului fiind realizat din sticla.

Cele mai ciudate case din lume


5.Bubble Dream Castle.
Bubble Dream Castle din sudul Frantei, langa Cannes, a fost construit in 1975, de Antti Lovag. Unul dintre scopurile acestui artist vizionar a fost sa unifice casa cu imprejurimile, sa aduca elementele de afara inauntru.

Articole recomandate

Amenajarea holului - 3 ideii de optimizare a spatiului Amenajarea holului - 3 ideii de optimizare a spatiului
Holurile sunt unele dintre cele mai problematice camere ale casei pentru că sunt de obicei înguste și totodată reprezintă spațiul cu care invitații vor lua contact pentru prima dată. Dacă vrei să optimizezi spațiul din hol, ține cont de
Ce este o hota de bucatarie si de ce aveti nevoie de una? Ce este o hota de bucatarie si de ce aveti nevoie de una?
O hotă este, de fapt, unul dintre cele mai importante aparate din bucătărie. Este compusă dintr-un baldachin sau un alt tip de „zonă de captare” și un ventilator sau motor de suflare, pentru a extrage poluarea aerului cauzată de gătit. Prin
Ce Trebuie sa ai in Vedere atunci cand Alegi un Spatiu de Depozitare pe Termen Lung? Ce Trebuie sa ai in Vedere atunci cand Alegi un Spatiu de Depozitare pe Termen Lung?
Cu toții ne gândim la mediul care ne înconjoară din ce în ce mai mult și ne dorim să aibă anumite caracteristici și să fie cât mai aproape de perfecțiune pentru nevoile noastre: o sufragerie aerisită și luminată, o
Cum sa alegi un cuptor electric incorporabil. Ghid complet Cum sa alegi un cuptor electric incorporabil. Ghid complet
Bucătăria este inima casei, iar centrul ei este cuptorul. Este un aparat pe care te bazezi și la care apelezi în fiecare zi, deci este important să fie bine ales. Poate fi copleșitor să te gândești la stilul, dimensiunea și funcțiile de care ai
Cum sa alegi gresia si faianta astfel incat casa ta sa para mai spatioasa? Cum sa alegi gresia si faianta astfel incat casa ta sa para mai spatioasa?
În zilele noastre, faianța și gresia sunt disponibile în diferite dimensiuni, stiluri și modele. De la plăci de mozaic multicolor până la plăci extrem de mari care imită perfect dușumeaua, în magazinele de profil vei găsi o