Skip to article

Design oriental: cum sa iti amenajezi casa in stil japonez

Design oriental: cum sa iti amenajezi casa in stil japonez Design oriental
Amenajarile in stil japonez pun accentul pe simplitate si eficienta. Decoruri minimaliste, inspirate din natura, cu palete de culori neutre si foarte mult spatiu. Asa s-ar caracteriza in cateva cuvinte designul interior in stil japonez. Iti prezentam cateva ponturi utile pentru a aduce in casa ta cate ceva din calmul si linistea induse de designul interior in stil japonez.

In cultura japoneza, mai putin inseamna mai mult. Acesta este principiul pe care se bazeaza designul interior in stil japonez. Astfel, decorul japonez contine doar strictul necesar si, doar in cazuri speciale, alte elemente decorative pe langa, menite sa aduca un plus de originalitate.

1. Pastreaza spatii deschise

Spatii deschise


In civilizatia japoneza, camerele nu sunt incarcate cu mobilier. Designul japonez incurajeaza miscarea libera dintr-o parte in alta a camerei. Asadar, piesele de mobilier se pun la distanta una fata de cealalta. Ferestrele largi cu vedere spre gradina ofera camerei un aer aerisit. In interioarele in stil japonez, natura se imbina cu elementele decorative din camera.

2. Foloseste piese de decor japoneze

Piese de decor japoneze


Piesele de mobilier in stil japonez confera autenticitate camerei si schimba total aspectul interior. In designul interior in stil japonez se folosesc saltele direct pe podea, pentru a acoperi spatiile goale din camera. Pentru a separa diferite zone din camera se pot folosi usile Shoji.

3. Combina materialele naturale cu arhitectura

Materialele naturale si arhitectura


Pentru interioarele japoneze se folosesc materiale naturale precum bambus sau tamplarie din lemn. In plus, fierul si piatra sunt elemente importante in interioarele japoneze. Pentru a-ti amenaja casa in stil japonez, este important sa folosesti aceste materiale. Alege mobila care imita aceste elemente si care sa fie cat mai aproape de nivelul podelei. Mobilierul minimalistic este specific culturii japoneze.

4. Foloseste sticla

Sticla


Sticla este un alt element important, folosit in designul interior in stil japonez. Intrucat interioarele japoneze au legatura cu natura, se folosesc elemente de decor din sticla pentru a lumina camera. In plus, poti folosi usi glisante din sticla pentru camera, ferestre cat mai mari si chiar usile de la dulapuri pot fi din sticla.

In designul japonez totul este la vedere. De asemenea, pentru ca interioarele japoneze utilizeaza natura ca element principal, poti folosi cat mai multe plante, pietre decorative sau mini-fantani, care sa te duca cu gandul la un spatiu in aer liber.

Fie ca au o deschidere catre gradina, fie ca sunt amenajate cu elemente decorative care duc cu gandul la spatiile verzi, decorurile japoneze fac oamenii sa se simta una cu natura.

5. Utilizeaza culori calde

Culori calde


In amenajarile in stil japonez se folosesc culori calde, neutre, tonuri care sa inspire liniste, relaxare si rasfat, dar se pot folosi si culori tari pentru a amenaja decoruri la fel de armonioase si linistitoare. Combina culorile intr-un mod placut si, cu siguranta, vei avea parte de linistea dorita atunci cand vei petrece timpul in camerele decorate in stil japonez.

Articole recomandate

Paturile suspendate, solutii inedite pentru designul livingului si al gradinii Paturile suspendate, solutii inedite pentru designul livingului si al gradinii
Paturile suspendate incep sa castige din ce in ce mai mult teren in randul persoanelor care isi doresc sa creeze un design inedit in living sau in gradina.Intuind apetitul crescut al oamenilor pentru aceste piese inedite de mobilier, producatorii nascocesc modele care mai de care mai surprinzatoare