Skip to article

Dormitoare cu design industrial: o splendoare urbana

Dormitoare cu design industrial: o splendoare urbana Design industrial
Designul industrial incepe sa prinda din ce in ce mai bine. Chiar daca aparent nu este deloc sofisticat, opulent sau elegant, acest tip de design este spectaculos prin felul in care imbina diferite elemente vechi, reconditionate si folosite in alt scop decat cel initial.

De obicei, designul industrial este folosit pentru amenajarea bucatariei, insa daca esti plina de creativitate, il poti utiliza si pentru redecorarea dormitorului. Sigur, la fel ca in cazul oricarui alt stil de design, si in cazul celui industrial exista cateva elemente specifice care trebuie respectate in linii mari.

Designul industrial: valorifica obiectele, nu le ascunde

Designul industrial

Daca alegi sa-ti amenajezi dormitorul in stil industrial, poti recicla diferite obiecte pe care nu le mai folosesti. Ai o teava care te incomodeaza? Incearca sa o pui in valoare, in loc sa o ascunzi in spatele unui corp de mobilier. Incearca sa nu folosesti prea multe accesorii si nu te stradui prea mult sa le asortezi cu restul decorului.

Culorile in designul industrial

Culorile in designul industrial

In designul industrial, cromatica este destul de restransa. Mai exact, toate nuantele care iti sugereaza ceva "industrial" sunt bune, iar pe langa acestea poti folosi diverse accente de culoare. In stilul industrial predomina griul, negrul, albul, metalul, otelul, piatra si lemnul in nuante naturale. Nuantele neon nu sunt tocmai o alerege potrivita pentru dormitorul industrial.

Piesele de mobilier in designul industrial

Piesele de mobilier in designul industrial

Piesele de mobilier pot avea un aspect vintage, rustic si nefinisat, iar daca nu esti pasionata de vopsitul peretilor, poti renunta la acest pas sau poti opta pentru o tencuiala decorativa originala, intr-o nuanta de gri industrial.

De multe ori, in designul industrial tavanul este "brazdat" de barne din lemn sau suporturi metalice, pentru a lasa impresia ca nu este finisat in totalitate.

Piesele de mobilier in designul industrial


Decoratiunile in designul industrial

Spuneam mai devreme ca nu trebuie sa abuzezi de decoratiuni atunci cand iti amenajezi dormitorul in stil industrial. In schimb, orienteaza-te catre decoratiuni inedite, pe care in mod normal nu te-ai astepta sa le gasesti in dormitor. O roata de bicicleta, un geamantan vechi si ponosit si un tablou neobisnuit agatat pe perete pot completa perfect aspectul industrial al dormitorului tau.

Decoratiunile in designul industrial


Decoratiunile in designul industrial


Decoratiunile in designul industrial


Dormitorul industrial, splendoare urbana

Dormitorul industrial, splendoare urbana


Dormitorul amenajat in stil industrial are un look "underground", urban si, conform specialistilor, este ideal pentru apartamente sau pentru casele din oras. Amenajarea unui dormitor industrial este o joaca de copii, insa ce-i drept, ai nevoie de o doza buna de curaj pentru a initia un asemenea proiect.

Note personale in designul industrial

Note personale in designul industrial


Daca designul industrial in care predomina nuante de gri si maro ti se pare prea rece si neprimitor, sigur ca poti oferi o nota personala stilului, insa daca alegi aceasta varianta, incearca sa nu te indepartezi prea tare de la ideile industriale de baza. De exemplu, poti alege ca in dormitorul tau sa predomine nuantele de rosu. Daca este asa, poti opta, la fel ca in imaginea sugestiva de jos, pentru un perete din caramida. Nuanta de portocaliu ars a caramidei se integreaza perfect in decorul dormitorului, dandu-i acel aspect industrial pe care ti-l doresti.

Articole recomandate

Design oriental: cum sa iti amenajezi casa in stil japonez Design oriental: cum sa iti amenajezi casa in stil japonez
Amenajarile in stil japonez pun accentul pe simplitate si eficienta. Decoruri minimaliste, inspirate din natura, cu palete de culori neutre si foarte mult spatiu. Asa s-ar caracteriza in cateva cuvinte designul interior in stil japonez. Iti prezentam cateva ponturi utile pentru a aduce in casa ta